به گزارش پایگاه خبری اخبارکار به نقل از تسنیم، بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیرویکار زمستان ۱۴۰۳ و بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیشتر، ۷٫۸ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل ( زمستان ۱۴۰۲) ، ۰٫۸ درصد کاهش یافته است.
گزارش های استانی در این گزارش بیانگر این است که کرمانشاه جای سیستان و بلوچستان را در صدر استانهایی با بیشترین نرخ بیکاری گرفته است اما تهران همچنان کمترین درصد این شاخص را در کل کشور در اختیار دارد.
میانگین نرخ بیکاری کشور، بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیرویکار در زمستان ۱۴۰۳، بر خلاف روند گذشته، صعودی بوده و با ۰٫۶ واحد درصد افزایش، از ۷٫۲ درصد در پاییز ۱۴۰۳ به ۷٫۸ درصد در زمستان رسیده است. این رقم اما ۰٫۸ واحد درصد کاهش را نسبت به زمستان سال گذشته نشان میدهد.
۸ استان با نرخ بیکاری ۲ رقمی
مرکز آمار، میانگین نرخ بیکاری کشور را در فصلهای اخیر تکرقمی اعلام کرده است اما این شاخص در مورد هشت استان دو رقمی ثبت شده. این در حالی است که پنج استان در فصل پاییز چنین شرایطی داشتند.
استانهایی که نرخ بیکاری دو رقمی دارند، عبارت هستند از: کرمانشاه (۱۵٫۲ درصد)، کردستان (۱۳٫۷ درصد)، اردبیل (۱۳٫۱ درصد)، خوزستان (۱۲٫۳ درصد)، گلستان (۱۱٫۲ درصد)، لرستان (۱۱ درصد)، همدان (۱� .۶ درصد) و اصفهان (۱۰ درصد).
یک استان در فصل پاییز در این فهرست قرار داشت و حالا از آن خارج شده؛ سیستان و بلوچستان که نرخ بیکاری آن از ۱۲٫۵ به ۹٫۹ درصد کاهش یافته است.
اما از سوی دیگر نام سه استان کردستان، گلستان و اصفهان به این فهرست افزوده شده است؛ در حالی که نرخ بیکاری آنها در پاییز به ترتیب ۹٫۳ درصد، ۹٫۹ درصد و ۷٫۱ درصد بود.
استانهایی با بیشترین و کمترین درصد شاخص
نرخ بیکاری در برخی استانها همچون میانگین کشوری روند افزایشی داشته و در برخی دیگر کاهشی بوده است.
تهران کمترین درصد بیکاری را دارد/کرمانشاه؛ صدرنشین بیشترین نرخ بیکاری
فهرست استانهایی با کمترین نرخ بیکاری نیز در زمستان تغییراتی داشته است؛ هر چند که تهران همچنان رتبه نخست را دارد اما مازندران و ایلام از این فهرست خارج و سمنان و خراسان رضوی، به آن وارد شدهاند.
فهرست استانهایی با بیشترین نرخ بیکاری نیز تغییرات قابل توجهی داشته است. کرمانشاه جای سیستان و بلوچستان را که در فصلهای گذشته صدرنشین استانهایی با بیشترین درصد این شاخص بود، گرفته است. کردستان و گلستان نیز به فهرست یاد شده افزوده شدهاند.نام سیستان و بلوچستان و لرستان اما از بین پنج استان با بیشترین درصد این شاخص حذف شده است.