• امروز : سه شنبه - ۱ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 22 October - 2024
5
آشنایی با:

۲۲ مورد از متداول ترین پرسش ها و پاسخ ها در مصاحبه استخدامی

  • کد خبر : 901
  • ۰۶ تیر ۱۳۹۹ - ۹:۰۰
۲۲ مورد از متداول ترین پرسش ها و پاسخ ها در مصاحبه استخدامی
ضمن آمادگی برای مصاحبه شغلی، ممکن است با این موضوع مواجه شوید که در مصاحبه شغلی کارفرما چه سوالاتی را مطرح می کند. اگرچه هیچ روش مشخصی برای آگاهی از سوالات و موضوعات جلسه مصاحبه وجود ندارد، اما پرسش های متداول و محبوبی وجود دارند که در اکثر مصاحبه ها مطرح می شوند.

ضمن آمادگی برای مصاحبه شغلی، ممکن است با این موضوع مواجه شوید که در مصاحبه شغلی کارفرما چه سوالاتی را مطرح می کند. اگرچه هیچ روش مشخصی برای آگاهی از سوالات و موضوعات جلسه مصاحبه وجود ندارد، اما پرسش های متداول و محبوبی وجود دارند که در اکثر مصاحبه ها مطرح می شوند.

از آنجا که مصاحبه­ کنندگان افراد مختلفی هستند، پس پرسش ها نیز متفاوت و متنوع هستند. در راستای عملکرد هر چه بهتر، داوطلب می تواند پاسخ های مورد نظر را برای پرسش های متداول آماده نماید. در ادامه به ۲۲ مورد از متداول­ترین پرسش های مصاحبه اشاره می شود.

۱-از خودت بگو.

نکته: مصاحبه کننده تمایل دارد برای شناخت شما، مصاحبه را با طرح سوالی در مورد خودتان و پیشینه شما آغاز نماید. شما نیز پاسخ خود را با شرح درخصوص موقعیت و جایگاه کنونی یا فعالیت­های تان آغاز نموده و سپس به بیان مهمترین و برجسته ترین سوابق و تجربیات خود بپردازید، تا شما را به واجد شرایط ترین فرد برای این شغل بدل نماید.

مثال: “در حال حاضر به عنوان دستیار سه عضو از ۵ عضو گروه اجرایی شرکت، از جمله مدیرعامل، فعالیت دارم. طی تجربه ۱۲ ساله به عنوان دستیار اجرایی، توانایی پیش­بینی موانع احتمالی و برنامه ریزی رویکردهای جایگزین کارآمد را آموخته ام. قابل­توجه ترین نقطه قوت من برای مدیران، استقلال عمل است؛ که همین امر بخشی از زمان آنان را برای امور مهم تر باز می­کند.

واضح است در جستجوی فردی هستید که بتوانید نکات دقیق و ظریف روزهای کاری شلوغ مدیرعامل را درک کرده و قدرت پیش­بینی و برنامه­ریزی امور را داشته باشد. فردی که علاوه بر دقت به جزئیات، قدرت سازماندهی خوبی داشته باشد، این اطمینان را به شما می دهم هر روز برنامه مشخص به خود را دارد و هر برنامه بطور مشخص انجام می شود.”

۲- خود را چگونه توصیف می کنید؟

نکته: وقتی مصاحبه کننده از شما می خواهد خودتان را توصیف کنید و به اصطلاح از خود بگویید، در واقع می خواهد بداند قابلیت ها و ویژگی های شما به چه میزان با مهارت های مدنظر آنان برای موفقیت در شغل مطابقت دارد. برای به تصویر کشیدن برترین ویژگی های خود، موارد قابل اندازه­گیری را بیان کنید.

مثال: ” به عنوان یک مامور انتظامات در راستای فراهم نمودن محیطی ایمن، مطمئن و منظم؛ فردی هوشیار، فعال و متعهد هستم. در آخرین ارزیابی، نمره ۹۹ درصد را از میانگین گروه دریافت نمودم؛ البته این نمره در سه سال گذشته حدود ۹۷ درصد بوده است. دوست دارم کاملاً مستند باشم و تمام وقایع را به صورت مستند ثبت می کنم. همواره سعی در یادگیری موارد و موضوعات جدید دارم و همیشه در جریان به­روزترین تجهیزات و اصول امنیتی برای محافظت از ساختمان هستم. از آنجا که انگیزه برای مشارکت و همکاری موثر دارم، اغلب پیشنهاداتی را در جهت پیشرفت ها و تغییرات امنیتی به مدیریت ارائه می دهم.”

۳-چه چیزی شما را از سایرین متمایز می کند؟

نکته: کارفرمایان با طرح این سؤال سعی دارند علت تمایز و برتری شما نسبت به سایر داوطلبان را متوجه شوند. در پاسخ به این سوال، بر مزایایی که استخدام شما برای کارفرما به همراه دارد تمرکز نمایید. از آنجا که شما متقاضیان دیگر را نمی شناسید، پس انتخاب پاسخ مناسب کمی دشوار خواهد بود. در پاسخ به این سوال به پیشینه و تجربیات خود اشاره کنید، در واقع با شرح قابلیت ها به بیان علت تمایز و برتری خود بپردازید.

مثال: “علت تمایز و برتری من، به ۴ سال سابقه و تجربه مفید در فروشندگی بازمی گردد. از آنجا که در زمینه سوالات، انتقادات و پیشنهادات خریداران تجربه خوبی داشته ام، با علایق و سلیقه مشتریان آشنا هستم. از آنجا که با مشتریان در تعامل و ارتباط مستقیم کار می کنم، می توانم تجربه یک خرید خوب را برای مشتری به وجود آورم.”

۴-علت تمایل شما به اشتغال در این شرکت چیست؟

نکته: مصاحبه کنندگان غالباً این سؤال را به این علت مطرح می کنند تا متوجه شوند، آیا زمان کافی برای تحقیق در مورد شرکت صرف کرده اید و چرا خود را برای این شرکت مناسب می دانید. بهترین راه برای پاسخ به این سوال، کسب اطلاعات درباره محصولات، خدمات، رسالت، پیشینه و فرهنگ این شرکت است. در پاسخ خود به جوانبی از شرکت که نظرتان را به خود جلب کرده و با اهداف شغلی شما همراه است ، اشاره نمایید. توضیح دهید چرا به دنبال این موارد در این شرکت هستید.

مثال: “در تحقیقات خود دریافته ام، شرکت در راستای کمک به دانشجویان برای پرداخت بدهی وام دانشجویی خود کمک می کند. خودم در چنین شرایطی بوده ام و تمایل دارم فرصتی برای کمک به دانشجویان برایم فراهم شود. در روند جستجوی شغلی، همواره یافتن چنین شرکتی با محیط کاری مثبت و ارزشمند جزو اولویت هایم بوده است، و این شرکت در صدر لیست قرار دارد.”

۵-علت علاقه شما به این شغل چیست؟

نکته: همانند پرسش قبلی، مدیران استخدام اغلب با طرح این پرسش سعی در آگاهی از میزان درک شما نسبت به این شغل دارند؛ و در واقع این پرسش شرایطی فراهم می آورد تا به توصیف مهارت های مرتبط خود بپردازید. علاوه بر خواندن دقیق شرح وظایف شغلی، به مقایسه الزامات این شغل با مهارت و تجربیات خود بپردازید. چند موردی که در انجام آن مهارت خاص دارید یا از آن لذت می برید را انتخاب نموده و در پاسخ خود بر آنها تاکید نمایید.

مثال: “ایجاد تفاوت معنادار در زندگی بیماران و خانواده هایشان، باعث می شود تا در هر کاری نهایت تلاش خود را بکار ببندم. زمانی که روند درمان نتیجه مثبت می دهد و این تغییر برای همیشه زندگی آنان را تحت تاثیر قرار می دهد، مشتاقانه منتظر دیدن عکس ­العمل آنان هستم. مانند پسر هشت ساله ای که سال گذشته درمان شد. او افزایش سریع وزن و علائم افسردگی را تجربه کرده بود. والدینش او را به عنوان کودکی شاد توصیف می کردند، اما حالا به نظر می رسید نسبت به برنامه های معمول خود دلسرد و بی علاقه شده است. در نهایت مشخص شد مشکل این بیمار به کم کاری تیروئید مربوط بوده، که البته با دارو قابل کنترل است. پسرک به خوبی در حال درمان است و به زندگی شاد خود بازگشته است. علت تمایل من به شغل پرستاری در شاخه اطفال همین موضوعات است.”

۶- چه چیزی به شما انگیزه می دهد؟

نکته: هدف کارفرمایان از طرح این پرسش، سنجش میزان خودآگاهی شما است و اینکه عوامل انگیزشی شما به چه میزان با این شغل مطابقت دارد. برای پاسخ، تا حد امکان به موارد خاص اشاره نموده و ضمن بیان نمونه های واقعی از زندگی، پاسخ تان را به شغل مورد نظر ارتباط دهید.

مثال: ” ایجاد تفاوت معنادار و واقعی در زندگی بیماران و خانواده هایشان، باعث می شود تا در هر کاری نهایت تلاش خود را بکار ببندم. زمانی که روند درمان نتیجه مثبت می دهد و این تغییر برای همیشه زندگی آنان را تحت تاثیر قرار می دهد، مشتاقانه منتظر دیدن عکس ­العمل آنان هستم. در واقع بیماران و بهبود آنان انگیزه واقعی من از انتخاب شغل پرستاری شاخه اطفال است.”

۷- نسبت به چه مواردی حساس هستید؟

نکته: این پرسش نیز شباهت بسیاری به پرسش قبل دارد؛ در واقع کارفرما با طرح پرسش سعی در درک هر چه بهتر انگیزه ها و موضوعات محرک نسبت به شما دارد. این پرسش به هر دو طرف کمک می کند، کارفرما شناخت بهتری از متقاضی، و همچنین متقاضی شناخت بهتری از جایگاه شغلی بدست آورند. برای پاسخ، موردی را انتخاب کنید که واقعاً نسبت به آن حساس هستید، و علت آن را نیز شرح دهید؛ با بیان مثال شرح دهید چرا چنین موضوعاتی برایتان حائز اهمیت است و آن را به شغل ربط دهید.

مثال: “به عنوان فردی حرفه­ای، با تجربه بیش از یک دهه فعالیت در سالن­های مد، باکیفیت ترین خدمات مراقبت از پوست را به مشتریان ارایه می دهم. ارائه آموزش­های تخصصی و داشتن مهارت های قوی برقراری ارتباط با افراد، در توسعه روابط طولانی مدت و قابل اعتماد و در پی آن جلب مشتریان وفادار بسیار موثر بوده است. برخی از مراجعین از ابتدا تاکنون بیش از ده سال با من بوده اند. البته که این روابط به اشتیاق و علاقه من به کار بازمی گردد.”

 ۸-چرا شغل فعلی خود را ترک می کنید؟

نکته: دلایل بسیاری برای ترک شغل وجود دارند. ارائه پاسخ درست، بیانگر اطمینان و جدیت شما از این تغییر شغل است. به جای تمرکز بر روی جوانب منفی شغل کنونی یا شغل قبلی، آینده را در نظر داشته باشید و اینکه چه انتظاری از شغل بعدی داشته و خواهان دستیابی به چه چیزهایی هستید.

مثال: “به دنبال فرصتی هستم تا شرایط و زمینه برقراری ارتباط نزدیک­تر و طولانی مدت با مشتریان را برایم فراهم آورد. در شغل کنونی، فرآیند فروش به قدری کوتاه است که امکان برقراری ارتباط با مشتریان، آنگونه که مدنظر من است، امکان­ پذیر نیست. برقراری ارتباط، هدف اصلی من از انتخاب شغل فروش بوده است؛ از این رو مشتاقانه منتظر همکاری با شرکتی هستم که این موضوع برایش در اولویت باشد.”

 ۹- بزرگترین نقاط قوت شما چیست؟

نکته: این پرسش فرصتی فراهم می آورد تا در مورد مهارت های فنی و ارتباطی خود صحبت نمایید. در پاسخ به این سوال به شرح قابلیت ها و ویژگی های فردی خود پرداخته، سپس آنها را به شغلی که برایش مصاحبه دارید ارتباط دهید.

مثال: “به صورت ذاتی دارای توانایی قوی در حل مسئله هستم. جستجو و کنکاش و یافتن راه حل برای چالش­ها، همانند بازی پازل برایم لذت­بخش است. همیشه در این کار مهارت داشته و از آن لذت می برم. بخش عمده توسعه محصولات به یافتن راه ­حل های خلاقانه برای مسائل چالش ­برانگیز مربوط است؛ همین امر انگیزه اولیه ورود من به این حوزه بوده است.”

۱۰-بزرگ­ترین نقاط ضعف شما چیست؟

نکته: صحبت کردن در مورد نقاط ضعف آن هم در شرایطی که انتظار دارید در مورد دستاوردهای خود صحبت نمایید، احساس ناخوشایندی دارد. با این حال، ارائه پاسخ درست به این پرسش و بیان نقاط ضعف، می تواند بیانگر خودآگاهی شما و سعی در بهبود و ارتقاء در شغل باشد؛ خصیصه هایی که نظر کارفرما را به خود جلب نماید. به خاطر داشته باشید ابتدا نقطه ضعف را بیان کرده و سپس به اقدامات صورت گرفته در راستای رفع یا بهبود آن اشاره نمایید. به این صورت، پاسخ خود را با نکته مثبت به پایان می رسانید.

مثال: “در ابتدای شروع کارم، بواسطه علاقه و اشتیاقی که به کار داشتم به تمام درخواست ها پاسخ مثبت می دادم؛ درحالیکه پاسخ برخی از موارد منفی بود و باید می گفتم “نه”. در یک مقطع به این نتیجه رسیدم که غرق کار شده ام و حجم بسیار زیادی کار و پروژه های بسیاری به من واگذار شده اند، بطوریکه تمام آخر هفته ها و تعطیلات مشغول کار هستم. شرایط بسیار پراسترسی بود و این موضوع بر کیفیت کار تاثیر گذاشته بود. و متوجه شدم این موضوع مانعی در برابر کارکرد موثر و مفید است، لذا با استفاده از ابزار مدیریت حجم کار سعی در برآورد هر چه بهتر انتظارات خودم و همکارانم دارم.

۱۱- چه اهدافی برای آینده در سر دارید؟

نکته: هدف مدیران استخدام از طرح این پرسش این است تا بدانند آیا متقاضی برای دراز مدت در این شرکت خواهند ماند یا خیر. همچنین این پرسش سعی دارد علایق، انتظارات و قدرت برنامه­ریزی شما را سنجیده و ارزیابی نماید. بهترین رویکرد پاسخ ­دهی به این پرسش، شرح و تعیین مسیر کنونی شغلی است و اینکه این مسیر چگونه در رسیدن به اهداف نهایی به شما کمک کرده است.

مثال: “ارتقاء سطح مهارت های بازاریابی از جمله اهدافی است که برای سالهای آتی در نظر دارم. از جمله عللی که مرا به سمت شرکت های نوپا در حال رشد سوق می دهد، در این قبیل شرکت ها فرصت تجربه های بسیار و همکاری با بخش های مختلف وجود دارد. از جمله اهدافی که همواره بدان فکر می کنم رهبری یک تیم بازاریابی است، و کار کردن در شرکت های نوپا مرا به این هدف نزدیک می کند.

۱۲-پیش­ بینی شما از ۵ سال آینده چیست؟/ در ۵ سال آینده خود را در چه جایگاهی می بینید؟

نکته: آگاهی متقاضی از انتظارات و توقعات خود، همچنین به کارفرما کمک می کند تا دریابد آیا جایگاه شغلی و شرکت با اهداف متقاضی هم راستا و مطابقت دارند یا خیر؟ در پاسخ، به ایده­ های کلی از مهارت هایی که قصد ارتقاء آنها را دارید، انواع جایگاه های شغلی که تمایل به حضور دارید و مواردی که دوست دارید در آنها مشارکت داشته باشید؛ اشاره نمایید.

مثال: “دوست دارم طی ۵ سال آینده به یک کارشناس در حوزه خود تبدیل شوم، و بتوانم دانشجویان و طراحان تازه­ کار را آموزش داده و راهنمایی نمایم. و همچنین با کسب تجربیات تخصصی به عنوان فردی موثر با گروه­ های طراحی و بازاریابی در پروژه­ های بزرگ همکاری نمایم؛ بطوریکه در سطح شرکت و در سطح جامعه جهانی تغییرات محسوسی به وجود آورم.”

۱۳- یک مورد شرایط شغلی دشوار و نحوه رویارویی با آن را شرح دهید؟

نکته: این پرسش ضمن بررسی توانایی شما در حل مسئله، قدرت کار کردن تحت فشار و استرس را مورد ارزیابی قرار می دهد. به خاطر داشته باشید داستان و وقایع بسیار بهتر از آمار و ارقام در ذهن مخاطب باقی می ماند؛ پس به جای “بیان” منظور خود را “نشان دهید”. این پرسش فرصت بسیار خوبی فراهم می آورد تا جنبه مسئولیت ­پذیری خود را بیشتر به تصویر کشیده و نشان دهید بدون آنکه از شما خواسته شود فراتر از آنچه برعهده دارید، انجام می دهید.

مثال: “مدیرم به تعطیلات دو هفته ­ای رفته بود که در اولین روز عدم حضور وی، با گلایه یکی از مشتریان مهم که درآمد اصلی آژانس از وی است مبنی بر ترک شرکت مواجه شدیم. در واقع مشتری گلایه داشت، خدمات وعده داشته شده به وی محقق نشده است. تمام زمان نهار خود را صرف صحبت و گوش دادن به حرف های مشتری کردم. با همفکری همدیگر توانستیم به خواسته های مشتری رسیدگی نماییم. مشتری از این توجه بسیار خرسند بود؛ بطوریکه پیش از بازگشت مدیرم از سفر، قرارداد شش ماهه ­ی دیگری مبنی بر همکاری انعقاد نمود.”

۱۴- حقوق درخواستی خود را اعلام کنید؟

نکته: مصاحبه کننده با طرح این پرسش می خواهد اطمینان حاصل نماید، حقوق مورد نظر شما با بودجه ای که برای این شغل در نظر گرفته شده، مطابقت دارد. چنانچه مبلغ حقوق پیشنهادی از جانب شما، بسیار کمتر یا بیشتر از میزان حقوق متداول برای همان جایگاه شغلی باشد، بدین معناست که شما ارزش واقعی خود را نمی دانید. در مورد مزایای متداولی که برای این شغل وجود دارد، تحقیق کرده و آن را به میزان دستمزد مورد نظر خود بیفزایید. اگر هم در میزان دستمزد خود منعطف هستید، این موضوع را به مدیر استخدام اطلاع دهید.

مثال: “میزان حقوق مورد نظر من بین مبلغ … تا … است؛ که برای فردی با جایگاه و تجربه من، میانگین دستمزد است. هرچند جای مذاکره هم وجود دارد.”

اگر هم در مورد میزان حقوق آگاهی ندارید، با کمی تحقیق و جستجو می توانید اطلاعاتی بدست آورده و آن را با شرایط خود بر مبنی محل کار، حوزه کار و تجربه خود وفق دهید.

۱۵-چرا باید شما را استخدام کنیم؟

نکته: این پرسش در واقع با هدف اعمال فشار طرح می شود؛ و به متقاضی فرصت می دهد تا دوباره علل برتری خود نسبت به سایر داوطلبان را شرح دهد. در پاسخ خود مجدد باید به مهارت ها و تجربیاتی اشاره نمایید که شما را نسبت به سایرین برتر نموده و سبب مطابقت هر چه بیشتر شما با آن جایگاه شغلی می شود.

مثال: “اشتیاق و تمایل به توسعه برنامه های کاربردی دارم که در طول مدت کارم همواره در حال پیشرفت و تغییر هستند. در واقع نوع و مسیر فعالیت این شرکت با ارزش ها و اهداف من همراستا هستند، و از آنجا که زمان محدودی را در محل کار حضور دارم، کار در این شرکت فرصت بسیار خوبی را در راستای ایجاد تحول در صنعت، پیش رویم می گذارد.

۱۶- چنانچه سوالی دارید، بپرسید؟

نکته: شاید بتوان این پرسش را یکی از مهم ترین پرسش­هایی دانست که در طول مصاحبه مطرح می شود؛ بدان سبب که می توانید به موضوعاتی اشاره نمایید که در طی مصاحبه از آنها صحبتی به میان نیامده است و همچنین با طرح پرسش میزان اشتیاق خود به شغل را به مصاحبه کننده نشان دهید. با طرح پرسش می توانید تمام مواردی که از شغل و شرکت در ذهن دارید را پرسیده و با شنیدن سخنان مخاطب، در صورت استخدام در آن شرکت با نکات و اصول موفقیت آشنا شوید. پس از این فرصت استفاده کرده و پرسش های مناسب و مرتبط طرح نمایید.

مثال: “چه مواردی را برای فرد متقاضی کار در این شرکت در نظر دارید؟” “عامل موفقیت در این شغل چیست؟” “به چند مورد از چالش هایی که افراد اغلب در این شغل با آن مواجه هستند اشاره نمایید؟”

۱۷- در شغل قبلی خود چه مواردی بیشتر مطلوب شما بوده است؟

نکته: پاسخ هوشمندانه بدین صورت است که بر روی نیازهای شرکت تمرکز نموده و عملکرد واقعی خود را در شغل قبلی شرح دهید. ضمن اشاره به موارد خاص و منحصربفرد، با ذکر مثال شرح دهید.

مثال: “وجود شرایط و زمینه تعامل و مشارکت میان اعضای گروه در شغل قبلی، بسیار مطلوب و مورد توجه من بود. زمینه انگیزشی و تشویقی وجود داشت  تا هر یک از اعضای گروه به بیان ایده های نو و جدید پرداخته، و سایرین نیز همواره پذیرای این ایده ها بودند. به عنوان مثال، یک بار که مشغول رفع و یافتن راه حل برای مسئله مهمی مربوط به یکی از مشتریان بودیم، گروه موضوع را به گفتگو و مذاکره گذاشت. من نیز طرحی برای رفع مشکل ارائه دادم و سپس همه به بررسی جوانب مثبت و منفی طرح پرداخته، تا به کمک یکدیگر طرحی جامع تر و کامل تر بسازیم. با پیاده سازی طرح، از آنچه همه تصور می کردیم شاهد بازده بهتر و سریع تری بودیم و رضایت مشتری بطور کامل جلب شد.”

۱۸-  در شغل قبلی خود چه مواردی برایتان ناخوشایند بوده است؟

نکته: از بیان هر نکته منفی نسبت به کارفرما، مدیر یا همکاران قبلی خود اجتناب کنید.پاسخ خود را به پیشرفت شغلی و تمایل برای پیوستن به شرکت آنان ارتباط دهید.

مثال: “درحالیکه از تمام لحظه به لحظه یادگیری و رشد در شغل قبلی خود لذت می بردم، اما فرصت و زمینه کافی برای پیشرفت آنطور که مدنظر من است وجود نداشت.عمیقاً به چالش و ارتقاء در شغل علاقه­ مندم، و اینگونه که متوجه شده ام در شرکت شما اولویت های خوبی برای مدیران وجود دارد. به همین سبب تمایل به همکاری با شرکت شما دارم.”

مصاحبه شغلی به امتحان مدرسه شباهت دارد، بدین صورت که لازمه موفقیت مطالعه و تمرین است. در مورد شرکت و شغل تحقیق کرده و اطلاعاتی بدست آورید، همچنین نحوه صحبت کردن و پاسخ دادن به پرسش ها را تمرین نمایید. هر چه بیشتر تمرین کنید، آماده تر خواهید بود و در نتیجه احتمال تاثیرگذاری موثر و عملکرد بهتر نیز افزایش می یابد.

۱۹- نحوه مدیریت استرس شما به چه صورت است؟

نکته: این مورد یک پرسش تله­ ای برای اطلاع از اینکه استرس دارید یا ندارید، نیست. بلکه نحوه مدیریت استرس می تواند بیانگر توانایی شما در حل مشکلات باشد. کارفرمایان خواهان افرادی هستند که قادر به عکس ­العمل موثر و مفید در برابر استرس و اضطراب باشند، بنابراین در پاسخ خود به جوانبی اشاره نمایید که بیانگر رشد فردی شما باشند.

مثال: “ضمن تمرکز بر روی موضوعات بزرگتر و تقسیم پروژه ها به وظایف کوچکتر، بر خود مسلط بوده و قادر به حفظ خونسردی خود هستم. در واقع حواس خود را بر روی اهداف نهایی متمرکز می کنم. فهرستی از کارها همراه با زمان­بندی منطقی برای انجام هر کار تهیه می کنم. حتی اگر پروژه بزرگ مورد نظر تا فردا انجام شود، کاری را که قرار است طی ۳۰ دقیقه بعدی انجام شود، مشخص می کنم. البته قبلاً اینگونه نبودم و بر روی خود کار کرده ام تا به پیشرفت های چشمگیری دست یافتم و اکنون دیگر پروژه غیرممکن برایم مفهومی ندارد.”

۲۰- برجسته ترین دستاوردتان چیست؟

نکته: به سادگی می توان به یک مورد از برجسته ترین و مهم ترین دستاوردها اشاره نمود؛ اما در مقابل بهتر است به چند دستاورد کوچکتر اشاره نمایید که بیانگر ارزش ها و اصول اخلاقی کاری شما باشند. در صورت امکان با ذکر مثال مورد را به شغل مورد نظر خود ارتباط دهید. دقت نمایید شرح موضوع به تنهایی کافی نیست بلکه باید به نتایج حاصل نیز اشاره کنید.

مثال: “در شغلی قبلی، مدیریت و نظارت بر تمام محتوای رسانه های اجتماعی برعهده من بود. دریافتم برندهای دیگر در راستای بالا بردن تعداد بازدیدها از فیلم ویدئویی استفاده می نمایند. من نیز پیشنهاد مشابهی به مدیرم دادم تا با اختصاص بودجه اندک فیلم تهیه کنیم. من نیز با همان بودجه اندک، فیلم مورد نظر را در خانه تهیه نمودم. این فیلم سبب دو برابر شدن بازدید کانال های اجتماعی شرکت شد. در طی یک هفته تعداد بازدیدکنندگان از سایت و فیلم به میزان ۳۰ % افزایش یافت.”

۲۱- روش تدریس شما چیست؟

نکته: این پرسش صرفاً به مصاحبه برای شغل آموزگاری مربوط نمی شود. در هر شغلی که احتمال تدریس یا آموزش وجود داشته باشد، کارفرما این پرسش را مطرح می کند. یک پاسخ خوب بطور کلی اهداف مورد نظر آموزش و ذهنیت فرد در این زمینه را به تصویر می کشد.

مثال: “هنگامی که صحبت از هدایت افراد به میان می آید، روشی که من برای تدریس پیش می گیرم بدین صورت است که ابتدا با طرح پرسش آغاز می نمایم تا فرد به یک ذهنیت و نتیجه جدید برسد. با این روش فرد نسبت به آنچه می آموزد احساس مالکیت دارد نه اینکه صرفاً یک شنونده باشد. به عنوان مثال در شغل قبلی مسئولیت اصلاح یک مقاله از افراد تحت نظرم برعهده من بود. مقاله موضوع مشخصی را دنبال نمی کرد. در یک جلسه رو در رو، از وی خواستم تا مفهوم اصلی مقاله را در یک جمله بیان کند. در آنجا بود که وی متوجه اشتباه خود شد و اظهار داشت که مقاله موضوع مشخصی را دنبال نمی کند و فرصت دیگری خواست تا مقاله را اصلاح نماید. با این شیوه مقاله اصلاح شد و آن فرد نیز برای کارهای آتی آنچه را که باید می آموخت.”

۲۲- خدمات مشتری چه مفهومی برای شما دارد؟

نکته: چنانچه برای مشاغلی درخواست داده اید که در ارتباط با مردم و ارباب رجوع هستند؛ هدف کارفرما از طرح این پرسش ارزیابی نحوه رفتار و برخورد شما با مشتری است. بهترین پاسخ آن است که با اهداف و ارزش های شرکت همراستا باشد. برای اطلاع از ارزش های شرکت نیز باید درخصوص سیاست های خدمات مشتریان شرکت تحقیق و جستجو کرده و همچنین محصولات و مشتریان شرکت را بشناسید؛ و در واقع تجربه شخصی خود را به عنوان یک مشتری بیان کنید. دیدگاه خود را از جانب یک مشتری یا ارائه دهنده خدمات مشتریان بیان کنید.مثال: “با توجه به تجربه ای که داشته ام، خدمات مشتری خوب به معنای مسئولیت پذیری در صورت بروز مشکل، و پیگیری تا رفع کامل آن مشکل است. به عنوان مثال در آخرین پروازی که داشتم، علیرغم اینکه غذای خود را از قبل سفارش داده بودم، در زمان پرواز متوجه شدم غذای مورد نظر من به تعداد کافی نبوده است. خدمه پرواز به جای آنکه صرفاً به بیان موضوع اکتفا نمایند، صمیمانه عذرخواهی نموده و در مقابل نوشیدنی و غذای دیگری پیشنهاد دادند. این نوع عذرخواهی مسائل بسیاری را رفع می کند. و پیشنهاداتی که در مقابل به من دادند باعث شد تا به عنوان مشتری احساس خوب و ارزشمندی داشته باشم و برای سفرهای بعدی نیز همان ایرلاین را انتخاب نمایم

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=901

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.