• امروز : یکشنبه - ۲۴ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 13 April - 2025
2

پیوند سرمایه‌گذاری و تولید برای ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در مازندران

  • کد خبر : 20553
  • ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۲۹
پیوند سرمایه‌گذاری و تولید برای ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در مازندران
نامگذاری سال ۱۴۰۴ از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان "سرمایه‌گذاری برای تولید" و تعیین سه محور اساسی "امنیت، سلامت و رفاه" برای تحقق این امر از سوی استاندار مازندران به باور کارشناسان این استان را در مسیر تحقق توسعه پایدار قرار خواهد داد.

اخبارکار – در بررسی نحوه تطبیق شعار ملی با راهبردهای استانی، سیاست گذاری های لازم و برنامه های عملیاتی برای پیشبرد این اهداف می توان از جهات مختلف به این مساله پرداخت که از آن جمله تحلیل محتوایی و راهبردی و تطبیق شعار ملی با راهبردهای استانی است.

سرمایه‌گذاری برای تولید، اساس رشد اقتصادی و توسعه پایدار است و تحقق این مهم در استان مازندران می‌تواند منجر به ارتقای امنیت اقتصادی، بهبود سلامت عمومی و افزایش رفاه اجتماعی شود.

استان مازندران با داشتن ظرفیت‌های گسترده در بخش‌های کشاورزی، گردشگری، صنعت و منابع طبیعی می‌تواند، الگویی برای توسعه اقتصادی مبتنی بر تولید و سرمایه‌گذاری باشد.

در این خصوص محور امنیت را می توان زیرساختی برای توسعه پایدار برشمرد چرا که امنیت به عنوان یکی از ارکان توسعه، ابعاد مختلفی از جمله امنیت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را شامل می‌شود، که برای تحقق آن اقدامات زیر ضروری است.

توسعه امنیت اقتصادی

حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با کاهش موانع اداری و ارائه مشوق‌های مالیاتی توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی و شیلاتی برای جلوگیری از خام‌فروشی و افزایش ارزش افزوده تقویت زیرساخت‌های اقتصادی، حمل و نقل و ارتباطات برای تسهیل تجارت وسرمایه‌گذاری موثر است.


امنیت اجتماعی و اشتغال زایی

ایجاد فرصت های فرصت‌های شغلی پایدار از طریق سرمایه‌گذاری در حوزه‌های تولیدی، توسعه کسب و کارهای نوآورانه و دانش بنیان در استان و حمایت از کارآفرینی جوانان و زنان ر بخش‌های کشاورزی گردشگری و صنایع خلاق در این زمینه تاثیر خود را دارد.

امنیت زیست محیطی و منابع طبیعی

مدیریت بهینه منابع آبی با توسعه روش‌های آبیاری نوین و کشت کم آب بر حفاظت از جنگل‌ها و مراتع مازندران از طریق اجرای برنامه‌های احیای جنگل‌ها توسعه انرژی های تجدیدپذیر برای کاهش آسیب های زیست محیطی ناشی از صنایع آلاینده نیز از جمله راهبردهایی است که در ایجاد امنیت زیست محیطی و منابع طبیعی می تواند تاثیر گذارد.

محور سلامت؛ ارتقا کیفیت زندگی مردم نیز از دیگر مقوله ها است چرا که سلامت عمومی، پیش نیاز توسعه پایدار است و در این راستا باید برنامه‌های زیر اجرا شود.


بهبود خدمات بهداشتی و درمانی

افزایش ظرفیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی با مشارکت بخش خصوصی، توسعه گردشگری سلامت، با جذب بیماران داخلی و خارجی به مراکز درمانی پیشرفته استان، توسعه سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماری‌ها، توسعه ورزش های همگانی و ایجاد فضاهای تفریحی و سلامت محورو افزایش آگاهی مردم درباره تغذیه سالم وکنترل بیماری‌ها کاهش آلاینده‌های زیست محیطی برای بهبود کیفیت آب و هوا در این خصوص نقش آفرین هستند.

استفاده از فناوری‌های نوین در سلامت برای توسعه خدمات پزشکی از راه دور برای دسترسی بهتر مناطق روستایی به خدمات درمانی ایجاد و تقویت مراکز تحقیقاتی در حوزه بیوتکنولوژی و فناوری‌های پزشکی پیشرفته است.

همچنین در محور رفاه فزایش کیفیت زندگی و توسعه پایدارکه برای افزایش رفاه اجتماعی در مازندران، باید برنامه‌هایی در حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اجرا شود که از آن جمله توسعه زیرساخت‌های شهری و روستایی، بهبود وضعیت راه‌ها، حمل و نقل عمومی و مسکن در مناطق شهری و روستایی، اجرای پروژه‌های هوشمندسازی شهری برای بهبود خدمات عمومی، توسعه مناطق کمتر برخوردار از طریق اجرای برنامه‌های عمرانی **توسعه گردشگری و اقتصاد بومی، توسعه گردشگری دریایی، روستایی، سلامت واکوتوریسم، و… با سرمایه‌گذاری در زیرساخت ها، حمایت ازصنایع دستی و محصولات بومی برای رونق اقتصاد محلی و ایجاد بازارهای محلی و دیجیتال برای فروش مستقیم محصولات کشاورزی و صنایع دستی است.


توانمندسازی اقشار آسیب پذیر

با توسعه بیمه‌های اجتماعی و حمایت از خانواده‌های کم درآمد ارائه تسهیلات برای مسکن اقشار آسیب پذیر و اجرای برنامه‌های مهارت آموزی و اشتغال زایی برای گروه‌های کم برخوردار به این مقوله دست یافت.

تحقق اهداف توسعه‌ای استان مازندران در چهارچوب شعار سال ۱۴۰۴ نیازمند همکاری همه جانبه بین دولت، بخش خصوصی و مردم است.

پیشنهاداتی کلیدی برای اجرایی سازی این راهبردهایی مانند ایجاد ” کارگروه ویژه سرمایه‌گذاری برای تولید” در استانداری مازندران جهت هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، تشکیل کمیته‌های راهبردی در ادارات کل مرتبط جهت تدوین برنامه‌های عملیاتی و پایش مستمر پیشرفت پروژه‌ها +حمایت از سرمایه‌گذاران و کارآفرینان با ارائه تسهیلات مالی و کاهش بروکراسی اداری، استفاده از فناوری‌های نوین در کشاورزی، گردشگری و صنعت برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها بهبود زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی برای تبدیل مازندران به قطب گردشگری سلامت (تندرستی درمانی و پزشکی) گسترش بازارهای داخلی و بین‌المللی برای محصولات استان از طریق توسعه تجارت الکترونیک و بازاریابی دیجیتال +توسعه پروژه‌های محیط زیستی و استفاده از انرژی‌های پاک برای کاهش اثرات زیست محیطی توسعه صنعتی افزایش همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برای استفاده از دانش و فناوری در توسعه استان ایجاد بسته‌های حمایتی ویژه برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در حوزه‌های بهداشت و درمان، گردشگری و کشاورزی (امنیت غذایی) آموزش و فرهنگ سازی عمومی درباره سبک زندگی سالم، امنیت اجتماعی و توسعه پایدار از طریق رسانه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی، شبکه‌های اجتماعی و سایر موارد است که اجرای سیاست‌های فوق مازندران می‌تواند، در سال ۱۴۰۴ به استانی پیشرو در “سرمایه‌گذاری برای تولید” تبدیل شده و” امنیت، سلامت و رفاه “را برای مردم خود به ارمغان آورد.

مهران حسنی، عضو انجمن متخصصان گردشگری ایران

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=20553

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.