اخبارکار -عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور تاکید دارد که کارفرمایان باید در تبدیل وضعیت کارگران همکاری بیشتری انجام دهند و موانعی برای این تحول ایجاد نکنند. او اظهار داشت: ما از کارفرمایان درخواست داریم که در هسته گزینش فارغ از پروندههای گزینشی، با کرامت و احترام به کارگران خود رفتار کنند.
روح اله تجری اظهار کرد: درخواست ما از مدیران و کارفرمایان تبدیل وضعیت شغلی از قرارداد شرکتی به رسمی است، و در این خصوص همکاری لازم را با کارگران داشته باشند و موانع ایجاد نکنند.
این فعال کارگری ادامه داد: برخی از کارفرمایان با طرح تبدیل وضعیت کارگران ایثارگر (که تقریبا از سه سال پیش آغاز شده) همکاری ندارند در عین حال برخی دیگر از کارفرمایان بخش خصوصی از مصوبه استخدامی کارگران ایثارگر ابراز بیاطلاعی میکنند. متاسفانه در مقابل ادارات دولتی هم که طرف قرارداد با پیمانکاران هستند این مصوبه را اجرا نمیکنند و اگر هم اجرا میکنند، سلیقهای عمل میکنند.
وی بیان کرد: از هسته گزینش ادارات تقاضا داریم کارگرانی که برای طرح تبدیل وضعیت مدارک میدهند با نگاه مثبت و خیرخواهانه به آنها همکاری کنند. به طور معمول کارگرانی که از این طرح میخواهند استفاده کنند ۱۰ سال به بالا سابقه دارند و بعد از استخدام باید از مزایای مربوط به حق اضافه کاری، حق کارانه، حق شیفت، شرایط انجام کارهای سخت و زیانآور و طبقهبندی مشاغل به همراه پرداخت به موقع حقوق و بیمه؛ بهرمند شوند.
او گفت: کارگر با طرح ایثارگری میخواهد از شرکتی به رسمی تبدیل شود در برخی موارد از هسته گزینش مردود میشود و قطع همکاری صورت میگیرد. تقاضایی که از مسولین هسته گزینش داریم اگر کارگری مشمول طرح تبدیل وضعیت نمیشود درخواست اخراج کارگر مورد نظر را صادر نکنند و او همچنان بر سر کار سابق خود با شرایط استخدامی قبل باقی بماند.
وی اظهار کرد: اگر کارگران در هسته گزینش مردود شوند با توجه به سابقه بالا و سن زیاد دیگر امکان کار کردن در کارگاه دیگر را ندارد و بدین ترتیب شاهد افزایش آسیبهای اجتماعی خواهیم شد ولی این امکان وجود دارد با کلاسهای آموزشی مشکلات مطرح شده که باعث اخراج میشود را براحتی حل کرد.
چندی پیش محمود پاکدل، معاون مددکاری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران، اعلام کرد که امسال برای اولین بار افزایشهای قانونی حقوق ایثارگران در فروردین ماه اعمال شد.
پاکدل با اشاره به جزئیات افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ ایثارگران، عنوانکرد: افزایش حقوق شهدای نیروهای مسلح اعم از حالت اشتغال و بازنشسته و کسانی که در همکاری با نیروهای مسلح شهید یا جانباز شدهاند مطابق مواد ۳۸ ، ۳۹ و ۴۰ بر اساس احکام صادر شده در اسفند ماه سال قبل افزایش ۲۰ درصدی داشته است.
وی افزود: افزایش حقوق شهدای غیرمستخدم مردمی و جانبازان تبصره یک معادل ۲۰ درصد بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، افزایش حقوق شهدای دستگاههای اجرایی مطابق ماده ۳۹ است اما فعلاً معادل ۲۰ درصد افزایش دادهایم که در تطبیق احکام ارسالی دستگاهها مابه التفاوت پس از دریافت حکم انجام میشود.
پاکدل ادامه داد: حق پرستاری به تعداد ۱۳۸ هزار نفر و با افزایش ۳۵ درصد به مبلغ هر k معادل ۷۱ میلیون و ۶۶۱ هزارو ۸۴۰ ریال اقدام شده است که معادل مصوبه شورای عالی کار است. مستمری والدین شهدا از مبلغ ۷۰ میلیون و ۸۰ هزار ریال به ۱۵۰ میلیون ریال به استناد قانون بودجه ۱۴۰۳ افزایش داده شده که معادل ۱۱۴ درصد است.
وی افزود: کمک معیشت ایثارگران با توجه به عدم ابلاغ آیین نامه آن مطابق اسفندماه پرداخت شده به محض ابلاغ آییننامه که مراحل اولیه آن انجام شده اقدام و از فروردین ماه مابه التفاوت آن نیز اقدام میشود.
پاکدل گفت: حق نگهداری موضوع ماده ۲۲ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران به این دلیل که تاکنون آیین نامه آن ابلاغ نشده است معادل سال قبل اقدام شده و پس از ابلاغ سقف سال ۱۴۰۳ معادل مبلغ مصوب اصلاح میشود.
وی افزود: برای کسورات اولین افزایش مرتبط با صندوق شاهد با توجه به تماسها و مراجعات ایثارگران و به منظور تامین نظر ایثارگران و همچنین فراهم نمودن زمینه پرداخت سریع وامهای قرضالحسنه ضروری به ایثارگران با مدیرعامل صندوق شاهد جلسهای داشتیم و سقف کسورات معادل میانگین ۲۰ درصد افزایش و حداکثر مبلغ سه میلیون تومان در نظر گرفتیم و چنانچه ایثارگرانی بابت حقوق یا مستمری و حق پرستاری افزایش بیش از سه میلیون داشته باشند تا این سقف اقدام میشود همچنین ایثارگران که دارای دریافتیهای غیر از حقوق و مستمری مانند حق پرستاری موضوع ماده ۲۶ و حق نگهداری موضوع ماده ۲۲ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران داشتهاند فقط از حقوق یا مستمری کسر شده است و جانبازانی که صرفاً از بنیاد حق پرستاری دریافت میکنند و عضو صندوق شاهد هستند معادل افزایش حق پرستاری و حداکثر سه میلیون تومان اقدام شده است.