به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، «تلاش کنید نخبگان در مجموعه شما میدان پیدا کرده و جذب شوند، مهاجرت نخبگان باید معکوس شود؛ امروز زمینه آن بیش از هر زمان دیگری و به ویژه در حوزه علم و فناوری و داروسازی به حدی بالا است که علاوه بر جذب نخبگان ایرانی، امکان جذب نخبگان سایر کشورها نیز در این حوزه فراهم است.» این بخشی از صحبتهای رئیس جمهور شهید خطاب به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور است که همواره بر جذب نخبگان و تسهیل امورشان تأکید داشت.
در دولت سیزدهم مصوباتی نیز برای تسهیل امور جذب نخبگان داشتیم که رئیس جمهور شهید بر اجرای آن تأکید داشته و به گفته مسؤولان امر، اجرای مصوبات را شخصا پیگیری میکرده است.
عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مردم به معنای اعم همواره مد نظر شهید جمهور بود و گروهی از مردم هم نخبگان هستند، میگوید: در جشنواره رازی که اواخر سال گذشته برگزار شد بیش از ۲۰۰ پژوهشگر موفق پزشکی معرفی شدند که برای جذب مشکلاتی داشتند، مسأله را با رئیس جمهور شهید مطرح کردم ایشان مدام این موضوع را پیگیری میکرد تا اینکه ماه گذشته این افراد جذب شدند.
به گزارش فارس، پیش از این جذب نخبگان در هیأت علمی دانشگاهها به دلیل کمبود ظرفیت و استانداردهای بسیار بالایی که بنیاد ملی نخبگان برای معرفی نخبگان به دانشگاهها لحاظ میکرد، بسیار سخت بود که این مسأله نیز با در نظر گرفتن سهمیه ۲۰ درصدی برای جذب نخبگان در دانشگاهها تسهیل شد.
جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی
تسریع در رفع موانع اداری و کاهش مدت زمان جذب نخبگان از تأکیدات مهم رئیس جمهور شهید بود، این مسأله در آمار جذب نخبگان در دستگاهها نیز مشخص است به طوریکه دولت سیزدهم در راستای جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی، معرفی ۱۰۰۳ نفر از نخبگان و مستعدان برتر به سازمان اداری و استخدامی و پیگیری برای توانمندسازی و اختصاص شناسه به این افراد برای جذب در دستگاههای اجرایی را در دستور کار قرار داد.
همچنین در این باره میتوان به تدوین پیشنویس شیوهنامه پایش نگهداشت و ارتقای سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه شاغل در دستگاههای اجرایی با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور هم اشاره کرد.آئیننامه جذب دانشآموختگان برتر برگزیده بنیاد ملی نخبگان در راستای جذب نخبگان در دانشگاهها و مؤسسات علمی هم تصویب شد، در این آئیننامه دو سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه مکلف شدند نسبت به تأمین ردیف مجوز استخدام و تأمین و تخصیص منابع مالی لازم برای جذب هیأت علمی اقدام کنند.
جذب نخبگان پزشکی با پیگیریهای آیتالله شهید رئیسی
همچنین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از جذب ۲۰۰ نخبه پزشکی با همت و پیگیری شهید رئیسی و شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داده است، به گفته خسروپناه، مسأله دیگری که شهید رئیسی بر آن تأکید داشت، مشارکت نخبگان و ذینفعان در تدوین اسناد بود، بر این اساس در سند صنایع دستی ۱۳۰۰ نفر مشارکت داشتند. در تدوین سند هوش مصنوعی نیز نخبگان حضور داشتند.