شاید به عنوان دانش آموز یا دانشجو بپرسید رشته هنر چه شغل هایی دارد؟ رشتههای هنری پولساز در ایران کدامند؟ بهترین رشته هنر برای دختر چیست؟ شغلهای رشته هنر برای خانمها و آقایان مناسب است که هر کس بر اساس روحیات و علایق خود انتخاب میکند. در این مطلب قصد داریم معروف ترین رشته های هنر و شغل های پردرآمد رشته هنر را به همراه میزان درآمد آنها را بیاوریم.
نکته مهم درباره رشته، شغل و درآمد
به گزارش اخبارکار به نقل از تابناک جوان، پیدا کردن شغل در تمام رشته ها به عوامل مختلفی از جمله مهارت های فرد بستگی دارد. یعنی نمی توان گفت چون فردی یک رشته خاص خوانده حتما در همان حوزه مشغول به کار می شود. گاه علایق و استعدادهای افراد در تحصیلات و شغل آینده شان متفاوت است. مثلا شخصی که رشته بازیگری می خواند به معنای این نیست که حتما در فیلم و سریال بازی خواهد کرد. بلکه چالش های مهمی پیشروی افراد قرار دارد که در ادامه به بخشی از آن ها می پردازیم.
۱) رشته سینما
یکی از رشتههای پردرآمد هنر در ایران، رشته سینماست. اکثر داوطلبان گروه هنر آرزوی تحصیل در رشته سینما را دارند و برای قبولی در این رشته تمامی دروس را به بهترین شکل ممکن مطالعه میکنند. سینما با عنوان هنر هفتم نیز در رشته هنر شناخته میشود. این رشته با ضبط صدا و تصویر و ترکیب این دو مفاهیم خاصی را به مخاطبین منتقل میکند. داوطلبان در رشته سینما با چهار گرایش تدوین، فیلمنامه نویسی، کارگردانی و فیلمبرداری روبهرو میشوند. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی رشته سینما ۴ سال است. داوطلبان در این دوره باید ۱۴۶ واحد درسی را در ۸ ترم تحصیلی سپری کنند. رشته سینما در مقطع کارشناسی ارشد نیز در اختیار داوطلبان قرار میگیرد. این بدین معنی است که این رشته امکان ادامه تحصیل دارد و داوطلبان برای ادامه تحصیل هیچ مشکلی ندارند.
موقعیتهای شغلی برای رشته سینما
ساخت فیلم با عوامل غیر حرفهای و حرفهای
طراحی گریم و ماسک
تاسیس آموزشگاه آزاد سینمایی
طراحی و نقاشی صحنه
کارگردان سینما
طراح صحنه
دستیار فیلمبردار
نویسنده فیلمنامه
تولید برنامههای سینما
دستیار تدوین و نورپردازی
دستیار کارگردان
مدرس در فرهنگسراها، مراکز هنری و آموزشی
منشی صحنه
تدوینگر
بازیگر
منتقد
مدرس
مدیریت سینماها و سالنهای نمایش
فعالیت در حوزه تبلیغاتی
همکاری با سازمانهای دولتی مانند صدا و سیما
درآمد رشته سینما: درآمدی بالا، اما غیر ثابت
رشته سینما یکی از رشتههای پردرآمد هنر است و هیچ شرایطی این موضوع را تغییر نمیدهد. اما داوطلبان قبل از انتخاب رشته سینما باید به چند نکته مهم توجه داشته باشند. موقعیتهای شغلی رشته سینما بسیار متنوع هستند. همین موضوع نیز موجب میشود که هر گرایش و موقعیت شغلی درآمد متفاوتی داشته باشد. افراد با تجربه و با استعداد به راحتی امکان فعالیت در یک موقعیت شغلی با درآمد بالا را دارند. اما گاهی اوقات با توجه به شرایط رشته سینما افراد نمیتوانند همیشه و در تمامی فواصل موقعیت شغلی داشته باشند. به همین دلیل رشته سینما یک رشته دانشگاهی پردرآمد است که گاهی اوقات درآمد ثابتی ندارد. داوطلبان قبل از انتخاب رشته باید به این نکته توجه داشته باشند تا دچار مشکل نشوند.