به گزارش اخبارکار به نقل از ایمنا، موضوع اشتغال در میان مردم به ویژه جوانان به یک دغدغه مهم تبدیل شده است، دغدغهای که انتظار حل آن از سوی دولتها از دیرباز مطرح بوده است و تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله زیادی وجود دارد.
تاکید مقام معظم رهبری بر ضرورت توجه به تولید داخل و کارآفرینی و طرح شعارها در این راستا همزمان با آغاز هر سال، نشان از اهمیت بالای موضوع اشتغال و اقتصاد در جامعه دارد. اشتغال در بخشهای دولتی، غیردولتی و خوداشتغالی تعریف میشود و در بخش دولتی بسته به نیاز سازمانها و ارگانها، محدودیتها و شرایط خاصی وجود دارد.
اشتغال بخش غیردولتی وابسته به گسترش صنایع و کارآفرینی توسط اشخاص حقیقی، شرکتهای خصوصی و بخشهای سرمایهگذاری است. امروزه سهم قابل توجهی از اقتصاد و اشتغال به این حوزه اختصاص دارد.
مقوله خوداشتغالی بسته به ارائه تسهیلات بانکی به افراد در قالب بنگاهها و کارگاههای خرد و کوچک تعریف میشود. اشتغال در این بخش به دلیل نبود شناخت صحیح و استفاده از مشاوران کارآفرین در بسیاری موارد با شکست مواجه میشود یا تسهیلات دریافتی مسیر انحرافی به خود میگیرد و در جای دیگر هزینه خواهد شد.
علاقه به اشتغال در بخش دولتی میان جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد موجب مشکلات فراوان شده است، بیشتر فارغالتحصیلان دانشگاهی به جای ایجاد شغل دنبال یک و میز و صندلی در بخشهای دولتی هستند.
علاقه به اشتغال در بخشهای دولتی در استان کهگیلویه و بویراحمد را میتوان در کنار سایر عوامل همچون بروکراسی اداری، همکاری نکردن بانکها در پرداخت تسهیلات و بیمهری دولتها از دلایل توسعه پیدا نکردن صنعت استان دانست.
مسعود رحیمی، مشاور حوزه کارآفرینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، موضوع اشتغال را یکی از مهمترین دغدغههای مردم استان کهگیلویه و بویراحمد میداند و میگوید: نه تنها در استان کهگیلویه و بویراحمد که در جهان امروز، این موضوع در خانوادهها از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه جهان امروز به سمت خصوصیسازی پیش میرود و اقتصادهای موفق در دنیا نتیجه واگذاری اقتصاد به مردم و درگیر کردن بخشهای مختلف جامعه با تولید و اقتصاد است، خاطرنشان میکند: نمونه موفق این موضوع کشور چین است که به سرعت خود را به یکی از قدرتهای بزرگ اقتصاد جهان تبدیل کرد.
این کارشناس حوزه کارآفرینی اضافه میکند: در مناطقی که صنایع فعالیت قابل توجهی ندارد، حجم مطالبات در اشتغال به بخشهای دولتی سرازیر میشود.
رحیمی با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش صنایع و کارخانجات مختلف ضعف قابل توجهی را تجربه میکند، ادامه میدهد: موید این مطلب شهرکهای صنعتی نیمهفعال یا غیرفعال در استان است.
معضل اشتغال در استان کهگیلویه و بویراحمد جدی است
علی احمدزاده، استاندار کهگیلویه و بویراحمد معضل اشتغال در استان را جدی میداند و تاکید میکند: سال گذشته تعهد اشتغال استان ۱۳ هزار شغل بود که بیش از ۱۲ هزار شغل آن محقق شده است.
وی اضافه میکند: نرم بیکاری در استان کهگیلویه و بویراحمد از ۱۰ درصد در ابتدای دولت سیزدهم به ۷.۳ درصد کاهش یافته است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اشتغال در بخشهای دولتی، تصریح میکند: هیچگونه استخدامی در بخشهای دولتی و وابسته به دولت، بدون آزمون انجام نمیشود.
شائبه استخدام در دستگاههای دولتی در استان کهگیلویه و بویراحمد با نفوذ سیاسیون همواره از اخبار پرحاشیه بوده است. استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این موضوع استخدام در مسیر قانونی و بر اساس ضوابط را مورد تاکید قرار میدهد و اضافه میکند: هر نوع استخدامی بر پایه روابط در استان کهگیلویه و بویراحمد، غیرقانونی و قابل پیگیری است. تب استخدام دولتی در استان باید با فرهنگسازی فروکش کند
احمدزاده بر علاقه وافر جوانان کهگیلویه و بویراحمد بر استخدام در دستگاههای دولتی صحه میگذارد و میافزاید: برخی افراد استخدام در ادارات دولتی، حتی به عنوان نیروی خدماتی را بر شغلهای پرسود ترجیح میدهند.
وی ادامه میدهد: لازم است فرهنگسازی در این زمینه در بخشهای مختلف از جمله در حوزه رسانهای انجام گیرد تا موضوع اشتغال در استان از حالت اشتیاق به کار دولتی به سمت کارآفرینی پیش برود.
ایجاد زیرساختهای اشتغال نیاز به تعامل دارد
مهدی روشنفکر، نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون به خبرنگار ایمنا میگوید: ایجاد زیرساختهای اشتغال نیاز به تعامل میان دولت، بخش خصوصی و مردم دارد. استان کهگیلویه و بویراحمد در زیرساختهای اشتغال همچون وجود کارخانهها و صنایع بسیار ضعیف است.
وی ادامه میدهد: توجه نداشتن مسئولان در گذشته به ایجاد زیرساختها و بعضی حواشی و نگاههای منطقهای باعث شده است تا امروز در استان کهگیلویه و بویراحمد با حجم زیادی از مشکلات در زمینه اشتغال مواجه باشیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان میکند: چنانچه برنامهریزیها در گذشته به نحو صحیح انجام میشد، امروز کهگیلویه و بویراحمد قطب گردشگری و کشاورزی در کشور بود.
روشنفکر خاطرنشان میکند: بسیاری از ظرفیتها در کهگیلویه و بویراحمد مغفول مانده است که با فعال شدن آنها نه تنها معضل اشتغال در استان حل خواهد شد، بلکه میتوان شاهد ایجاد فرصتهای شغلی برای سایر مناطق بود.
وی با اشاره به افتتاح پترو پالایشگاه گچساران در سفر دوم ریاست جمهوری، تاکید میکند: بهرهبرداری از میدان گازی مختار در شهرستان بویراحمد، بهرهبرداری از پتروشیمی دهدشت و به سرانجام رسیدن احداث سدهای آبی در این استان بسیاری از مشکلات اشتغال در استان را حل خواهد کرد.
نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون اظهار میکند: حجم زیادی از درخواستهای مردمی در حوزه انتخابیه مربوط به مشکل اشتغال است، اصرار بر اشتغال دولتی و علاقه نداشتن به اشتغال در بخشهای خصوصی و خوداشتغالی در استان کهگیلویه و بویراحمد یک معضل است.