حجت الاسلام و المسلمین محمدتقی نقدعلی نماینده خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه توانای خبرگزاری فارس با اشاره به سوال خود از صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در سامانه مجلس شورای اسلامی بارگزاری شده، گفت: اینجانب از وزیر کار پرسیدم که علت بی توجهی مدیرعامل دخانیات به تأمین مواد اولیه و کاهش تولید و حتی حرکت برای توقف کامل تولید در شرکت دخانیات و بیکاری کارگران چیست؟ چرا برخی با هدف واگذاری شرکت دخانیات، مانع تولید در این شرکت بزرگ تولیدی و اقتصادی هستند!؟.
وی شرح سوال خود را اینگونه توضیح داد؛
در حالی که مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۲ را سال « مهار تورم، رشد تولید» نامگذاری کردند و آقای رئیسی رئیس جمهور هم بر افزایش تولید و ایجاد اشتغال تاکید دارد و در همین راستا دستور داده اند که “تاکید میکنم هیچ کارگری بیکار نشود” اما متاسفانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و زیر مجموعه های این وزارتخانه، خلاف این سیاست ها عمل می کنند.
در همین زمینه مدیرعامل شرکت دخانیات ایران از زمان حضور در این بنگاه بزرگ اقتصادی، به بهانه های مختلف،خطوط تولید این شرکت را با تعطیلی روبرو کرده است در حالی که بهانه نداشتن مواد اولیه برای کاهش تولید، آنهم بعد از شش ماه حضور ایشان بعنوان مدیرعامل ، برای بیکاری کارگران، توجیه قابل قبولی نیست و اگر ایشان تخصص بازرگانی و تولید را نداشته است نباید این مسئولیت را می پذیرفت، ضمن اینکه همه متخصصین می دانند که در یک بازه زمانی شش ماهه مواد اولیه تولید محصولات دخانی حتی اگر در کره مریخ نیز بود، باید در زمانی مشخص و یک ماهه تامین می شد، پس به نظر می رسد این مدیرعامل به دنبال اهداف دیگری غیر از تولید و فعالیت اقتصادی توسعه محور می باشد، که در این موضوع تذکر جدی داریم.
البته در همین راستا زمزمه هایی نیز شنیده می شود که برخی با هدف ورشکستگی و واگذاری شرکت دخانیات تولید آنرا متوقف کرده اند، همان سناریویی که در دولت گذشته دنبال می شد و عده ای نیز متأسفانه با همان فکر بدنبال اخلال در تولید این شرکت هستند.
مجتمع تولیدی خمینی شهر که ظرفیت بسیار بالایی برای تولید دارد و انتظار توسعه آن را داریم، هم اکنون همچون سایر مجتمع های تولیدی دیگر دچار رکود در تولید است و متأسفانه بدتر از آن در این شش ماهه گذشته هیچ اقدام مثبتی در بخش تولید و حمایت عملی از کشاورزان این منطقه دیده نشده است.
آقای مرتضوی وزیر محترم کار باید بداند که رها کردن کشاورزان تنباکو کار و انباشت محصولات صادراتی آنها در انبارهای دخانیات نتیجه ای جز از بین بردن ظرفیت های اشتغال و واگذاری بازار داخلی و خارجی به بیگانگان را ندارد.
بارها شنیده ایم به جای حمایت از ظرفیت های تأمین مواد اولیه داخلی از جمله توتون و تنباکو، پای بسیاری از دلالان در میان است و همواره توتون تولید سیگار از خارج با هزینه های چندین برابری دلاری خریداری می شود و این دلالان حتی در تعیین مدیران عامل و انتصابات داخلی شرکت دخل و تصرف می کنند، بگونه ای که اکنون شرکت دخانیات ایران محل جولان اصلاح طلبانی شده است که با هدف توقف تولید به دنبال واگذاری شرکت و بحران آفرینی اجتماعی و اشتغال هستند.
آقای مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید پاسخ دهد که علت کاهش و حتی توقف تولیدات در شرکت دخانیات و بیکاری کارگران چیست؟ چرا برخی با هدف واگذاری شرکت دخانیات مانع تولید در این شرکت بزرگ اقتصادی هستند؟!.