به گزارش اخبارکار به نقل از خبرگزاری تسنیم، عضویت بیش از یک میلیارد نفر انسان در تعاونی ها و ایجاد بیش از ۲۰۰میلیون شغل به صورت مستقیم در این بخش و گستره آن در قریب به اتفاق تمامی کشورهای جهان حتی کشورهای سرمایه داری نشاندهنده موفقیت این مدل اقتصادی در فراز و فرودهای دوران دو قرن اخیر در سطح جهان است. این در حالی است که بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد زندگی بیش از ۳میلیارد نفر از ساکنان زمین تحت تاثیر فعالیتهای تعاونی ها به ویژه در مناطق فقیر و روستایی می باشد.
در کشور ایران تعاونی ها با قدمت ۸۵پنج ساله شاهد فراز و نشیبهای زیادی در حیات خود بوده است . موفقیت های چشمگیر تعاونی های روستایی در زمان پیش از انقلاب و نقش آفرینی بیبدیل تعاونی های مصرف در زمان جنگ تحمیلی و نیز نقش آفرینی این بخش در رفع مشکل مسکن به ویژه برای قشر عظیمی از کارگران و کارمندان به همراه حضور تعاونی های تولیدی در کشور نشان از حقانیت این بخش در اقتصاد جهانی و ملی دارد.
لیکن واقعیت امر آن است که علی رغم تاکیدات فراوانی که در اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی ایران از قانون اساسی گرفته تا سیاستهای کلی برنامه های پنج ساله و نیز توجه به بخش تعاون در سیاست های کلی اصل ۴۴قانون و سخن بزرگان نظام ، متأسفانه با این واقعیت روبرو هستیم که در عمل اهتمام دولت ها برای تحقق اهداف و آرمان های این بخش که همان آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی در محورهایی شامل فقرزدایی، عدالت اجتماعی، اشتغال زایی جوانان و توانمندسازی اقشار و آحاد صغیر و آسیب پذیر است ؛ کمتر مورد توجه و بستر سازی برای تحقق توسط دولت ها واقع شده است.
اما دولت سیزدهم بر این امر واقف است که تعاونی ها می توانند نقشی مهمی را در اقتصاد ایفا کنند وافزایش سهم تعاون علاوه بر رونق اقتصادی در رونق اشتغال نقش چشم گیری دارد.
*تهیه و تدوین ۲۰طرح توجیهی اولویتدار تعاونی، مبتنی بر ظرفیتهای نسبی اقتصادی استانهای مختلف سراسر کشور
جعفر امیرآبادیزاده، مدیرکل دفتر توسعه سرمایهگذاری اقتصاد تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نقش و جایگاه بیبدیل تعاونیها در توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی جامعه، بسترسازی جهت تشکیل و توسعه تعاونیهای پایدار و هدایت و حمایت از افراد جویای کار و کمک به ساماندهی آنان در قالب این نوع از تشکلها را یکی از مهمترین برنامههای این دفتر برشمرد و اظهار کرد: تهیه و تدوین ۲۰طرح توجیهی اولویتدار تعاونی مبتنی بر ظرفیتهای نسبی اقتصادی استانها و مناطق مختلف کشور نیز در راستای کمک به تحقق این امر خطیر صورت پذیرفته است.به منظور تهیه و تدوین طرحهای توجیهی مربوطه بالغ بر ۵میلیارد ریال هزینه شده است. این فرآیند با هدف کمک به ساماندهی و توانمندسازی اقشار آسیبپذیر در قالب تشکلهای تعاونی و نیز شکلگیری تعاونیهای پایدار و در نهایت افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور اجرایی میشود.
امیرآبادیزاده خاطرنشان ساخت: دسترسی متقاضیان به این طرحها بر روی سایت معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نشانی https://www.icoop.mcls.gov.ir قسمت مربوط به معاونت امور تعاون – دفتر تعاونی های خدماتی (دفتر توسعه سرمایهگذاری اقتصاد تعاون) فراهم شده است.
وی تصریح کرد: اقدامات مذکور میتواند علاوه بر تسهیل فضای کسبوکارهای تعاونی، موجب تسریع در روند تشکیل و توسعه تعاونیها در حوزهها و گرایشهای مختلف شده و زمینه را برای ایجاد اشتغال مولد و پایدار، فقرزدایی و توانمندسازی اقشار آسیبپذیر جامعه فراهم کند.