• امروز : چهارشنبه - ۹ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 30 October - 2024
6
«وضعیت اشتغال» در گفت‌وگوی شفقنا با 5 نماینده مجلس؛

وضعیت اشتغال در پنج استان کشور

  • کد خبر : 4127
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۱
وضعیت اشتغال در پنج استان کشور
«کاهش نرخ بیکاری» همواره یکی از شعارهای دولت‌ها در دوره های مختلف بوده است که حتی در مواقعی به عنوان شاخصی برای سنجش میزان موفقیت و تحقق شعارهای دولت‌ها هم به حساب می‌آید.

بر این اساس، گزارش مرکز آمار در فروردین امسال، درحالی متوسط نرخ بیکاری در ۲ سال اول دولت سیزدهم را ۹.۱ درصد عنوان کرده و به دفاع از عملکرد دولت در کاهش بیکاری پرداخته است که گفت و گوی شفقنا با ۵ نماینده مجلس نشان می‌دهد نرخ بیکاری خصوصا در میان اقشار تحصیل کرده درصد بسیار گسترده است.

ملک فاضلی نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار شفقنا در رابطه با وضعیت اشتغال در سیستان و بلوچستان، گفت: سیستان و بلوچستان محروم ترین استان ولی از نظر توانمندی خدادادی توانمندترین استان می‌باشد که متاسفانه توجهی به شناخت این توانمندی ها نشده است.

وی افزود: بسیاری از روستاهای کشور از نظر عمران، آبادانی و اشتغال بهتر از شهرهای استان سیستان و بلوچستان هستند. ۱ درصد جمعیت دنیا و ۱۰ درصد منابع دنیا را داریم پس امید داریم که می توانیم شرایط بهتری داشته باشیم اما نگرانیم؛ چراکه اقدامات عملی در این زمینه انجام نشده است.

هیچ یک از بازارچه‌های مرزی سراوان ساماندهی نشده است

او در ادامه افزود: سراوان ۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با پاکستان دارد که دارای جمعیت ۲۵۰ میلیون نفری است و اگر تدبیر درستی اتخاذ شود و فضای شهر را از امنیتی بودن به سمت فضای اقتصادی ببریم، می توانیم اشتغال مردم منطقه را تامین کنیم. ۳ سال است تلاش می‌کنم تا گمرک کوهک را رسمی کنم اما خبری نیست؛ هیچ یک از بازارچه‌های مرزی سراوان ساماندهی نشده است. اما میزان تجارت سامان نیافته و صادراتی که در سراوان انجام می شود ۶ برابر مناطقی است که گمرک دارند و یا مناطق آزاد تجاری هستند.

نماینده مردم سراوان تصریح کرد: نهایت مرز نشینی در سراوان نابودی خانواده است. مرز نشین چون علم اقتصادی ندارد و در پی تامین معیشت خانواده اش است، وسیله نقلیه ای می خرد و در حالی که هنوز هزینه‌های وسیله نقلیه اش را تمام نکرده، یا خودش از بین می رود یا وسیله اش. در مرزی که سامان ندارد از محافظین و نیروهای امنیتی گریز می کند و دچار سانحه می شود که من روزانه این حوادث را شاهد هستم.

ملک فاضلی با بیان اینکه اگر مرز سراوان را یک هفته ببندند ۸۰ درصد مردم بیکار می‌شوند و نان شب ندارند، گفت: الان بیشتر مردم این منطقه، سوخت جابجا کرده و مواد کشاورزی مانند موز یا برنج وارد می کنند. مناسب ترین مرز برای تجارت با پاکستان مرز سراوان است و اگر گمرک را رسمی کنیم، بازارچه ها را راه اندازی کنیم و دو جامعه از منافع اقتصادی بهره مند شوند، من به شما قول می دهم آرام ترین و امن ترین مرز، مرز سراوان است.

حدود ۲۶ هزار مهندس بیکار در حوزه کشاورزی و راه و ساختمان داریم

علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی دیگر نماینده مجلس بود که در خصوص میزان اشتغال در استان مازندران، گفت: در حوزه فارغ‌التحصیلان دانشگاه ها، نرخ بیکاری زیاد است اما خارج از این حوزه، نیروی کار کم داریم و واحدهای تولیدی و شهرک های صنعتی برای تامین نیروی انسانی ماهر با مشکل مواجه هستند.

وی ادامه داد: اما در حوزه فارغ التحصیلان دانشگاهی، وضعیت فرق می کند؛ یعنی در زمینه ارائه فرصت های شغلی به فارغ التحصیلان مازندران، با مشکل مواجه هستیم؛ از سوی دیگر استان مازندران در زمینه نرخ باسوادی و فارغ‌التحصیلان دانشگاه ها جزو استان های اول است اما به همان نسبت فرصت شغلی ایجاد نکردیم.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما برای ایجاد شغل، پیشنهاداتی داشتیم اما دولت باید برنامه ارائه دهد. مازندران قطب خدمات است نه کشاورزی؛ از نظر آمایش قرار بود که در کشاورزی رتبه اول، گردشگری رتبه دوم و در صنعت رتبه سوم باشیم اما بر اساس آخرین برآوردها، در زمینه خدمات رتبه اول هستیم و حوزه خدمات هم نیاز به نیروی فارغ التحصیل ندارد بلکه نیروهای عادی و ماهر نیاز دارد بنابراین هتل ها و اقامتگاه های ما با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند.

وی ادامه داد: برای فارغ التحصیلان دانشگاهی نیاز به اصلاح قوانین داریم؛ ما ۱۲ هزار و ۵۰۰ مهندس بیکار در حوزه کشاورزی و بیش از ۱۳ هزار مهندس راه و ساختمان داریم که بیکار هستند. بنابراین فارغ التحصیلان حوزه کشاورزی باید در حوزه جنگل و کشاورزی مشغول به کار شوند اما در حوزه جنگل محدودیت برداشت داریم که کسی حق ندارد وارد جنگل شود؛ بنابراین ۵۰ کاربری که می تواند از قابلیت های جنگل به نفع اشتغال استفاده شود، باید تعیین تکلیف شود؛ همچنین در حوزه کشاورزی هم باید زیرساخت ها را به نفع فارغ‌التحصیلان فراهم کنیم.

نماینده مردم کنگاور و هرسین: بالای ۴۰ درصد نرخ بیکاری داریم

علی رضایی نماینده مردم کنگاور، هرسین و صحنه در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار شفقنا، گفت: شاخص محرومیت در هرسین بالا است و بسیاری از جوانان به دلیل بیکاری، نگران آینده و وضعیت زندگی خودشان هستند؛ دولت هم برای بهبود وضعیت اشتغال استان، تلاش می کند اما آمار بیکاری بالا است.

وی ادامه داد: این منطقه پتانسیل های زیادی در حوزه کشاورزی دارد و البته کارخانجاتی هم در این منطقه راه اندازی شده و فعالیت دارند اما یکی از دلایل بیکاری بالای جوانان این منطقه، عدم استفاده کارخانجات و واحدهای تولیدی از نیروی کار بومی است.

آقای رضایی نرخ بیکاری منطقه را بالای ۴۰ درصد عنوان کرد و گفت: از گذشته، روال این بود که واحدهای تولیدی و صنعتی این منطقه، بیشتر از نیروی غیر بومی استفاده می‌کردند چراکه پیمانکارها بیشتر غیر بومی بودند؛ اما با تلاش هایی که صورت گرفته است، پیمانکار بومی روی کار آمده ومدیر پروژه و مدیر فاز ۲ پتروشیمی هم بومی است و از کارخانجات هم درخواست می کنیم که از نیروی بومی خصوصا متخصصین بومی منطقه استفاده کنند.

نماینده مردم جغتای، سبزوار و جوین: ۲۶۰۰ نفر برای اشتغال به من درخواست داده‌اند

بهروز محبی نجم آبادی نماینده مردم جغتای، سبزوار و جوین در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار شفقنا، بیان داشت: بر اساس گزارش هایی که استاندار خراسان رضوی اعلام کرده است، درصد نرخ بیکاری خراسان رضوی حدود ۸ و نیم درصد است اما حوزه های انتخابیه من یعنی سبزوار، خصوصا در حوزه فارغ التحصیلان، فوق العاده با مشکل مواجه هستیم. در دفتر من به تنهایی بیش از ۲۶۰۰ نفر برای اشتغال درخواست داده اند که بیشتر این افراد جزو تحصیل کرده ها و حتی در بعضی از مواد مدرک دکتری هم دارند.

وی ادامه داد: تسهیلات لازم به مردم داده نمی شود؛ بنابراین بانکها باید در حوزه اشتغال به صورت جدی تر ورود کنند تا حداقل هایی را برای انها فراهم کنیم. بانک ها ادعا می کنند که نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان به سبزوار تسهیلات داده اند اما حدود ۵ هزار میلیارد آن امحال وام های گذشته است .

آقای محبی نجم آبادی بیان داشت: در بعضی از رشته ها مثل عمران و حقوق، بیکاری بسیار گسترده است اما در حوزه حقوق با قانون اخیر یعنی تسهیل صدور مجوز های کسب و کار، شاهد بهبود اوضاع هستیم؛ اما فارغ التحصیلان عمران و معماری به صورت گسترده با مشکل مواجه هستند.

وی خاطرنشان کرد: ما تلاش کردیم که هم شرکت ها توسعه پیدا کند و هم سرمایه گذار آوردیم؛ اما این اقدامات هنوز به مرحله اجرا نرسیده است. مثلا مجوزهای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و پالایشگاهی را آغاز کردیم که در آستانه واگذاری زمین است اما به دلیل اختلافی که بین قوه قضاییه و مجریه وجود دارد، با نامه رئیس دادگستری مانع از این واگذاری ها شده است.

نماینده مردم اهواز: ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی با راه اندازی ۶ پروژه نفتی

سید کریم حسینی هم دیگر نماینده مجلس بود که در گفت‌و‌گو با خبرنگار شفقنا، گفت: اهواز یکی از استان هایی که علیرغم وجود فرصت های شغلی مناسب،  آمار بیکاری بالایی دارد. در سه حوزه کشاورزی، نفت و صنعت ظرفیت‌های بالایی داریم که در هر سه این حوزه، مطالباتی را مطرح کردیم.

حسینی با بیان اینکه بیشتر بیکاران ما جوان و خصوصا تحصیل کرده‌ها هستند ادامه داد: در حوزه کشاورزی اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری جزو تأکیدات رئیس جمهور محترم بوده است و برهمین مبنا و با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی دولت به استان خوزستان اختیار داده شده است تا با فروش سهم نیشکر در بانک‌ها، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان از هزینه این طرح تأمین شود.هنچنین در صنعت نفت، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ۶ پروژه را دنبال می کند که انتظار داریم سریع‌تر به نتیجه برسد. چراکه راه اندازی این پروژه ها ۲۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد می کند .

وی خاطرنشان کرد: در حوزه فولاد هم صنایعی که سهام آنها عمدتا متعلق به شستا و صندوق بازنشستگی است را دنبال کردیم که فازهای توسعه این شرکت ها و کارخانجات، یا کلنگ خورده یا در حال پیگیری است که فرصت های شغلی بسیاری ایجاد خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=4127

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.