• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
5

توانمندسازی بانوان روستای طویبه با هنر کپوبافی

  • کد خبر : 17925
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۲
توانمندسازی بانوان روستای طویبه با هنر کپوبافی
شغل بیشتر مردم روستای طویبه به‌دلیل وجود نخلستان‌ها و زمین‌های حاصلخیز دامداری و کشاورزی است و کبری شرفی یکی از هنرمندان و تولیدگنندگان این روستاست که توانسته با آموزش هنر کپوبافی در این روستا گامی در راستای توانمندسازی بانوان و ایجاد اشتغال بردارد.

به گزارش پایگاه خبری اخبارکار به نقل از ایکنا ، روستای طویبه از توابع شهرستان حمیدیه در استان خوزستان قرار دارد. شغل بیشتر مردم این روستا، به‌دلیل وجود نخلستان‌ها و زمین‌های حاصلخیز دامداری و کشاورزی است. این روستا در تاریخ ۱۰ مهرماه سال ۱۳۹۹ به‌دلیل وجود طبیعت خدادادی و خاک حاصلخیز و وجود تولیدکنندگان دام و محصولات کشاورزی، به‌عنوان روستای گردشگری معرفی شد.

کبری شرفی یکی از هنرمندان و تولیدگنندگان این روستاست که به شغل کپوبافی مشغول است و توانسته با آموزش این هنر به بانوان دیگر این روستا گامی در راستای توانمندسازی بانوان و ایجاد اشتغال بردارد. 

وی در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان گفت: سه سال است که به کار کپوبافی مشغول هستم. چون روستای ما به‌عنوان روستای گردشگری معرفی شد تصمیم گرفتم برای اینکه روستا به یک نام و اعتباری برسد و خود نیز درآمد داشته باشم، این کار را آغاز کنم. بنابراین دوره آموزشی کپوبافی را گذراندم و مدرک هم گرفتم. بعد از آن این هنر را به دختران روستا هم آموزش دادم و آنها هم کارشان را خوب یاد گرفتند و توانستند به درآمدزایی برسند.

درآمد این کار خوب است چون ابزار ارزان قیمتی دارد؛ می‌شود مواد اولیه آن را از طبیعت به دست آورد. اگر نخل داشته باشیم می‌توانیم از آن استفاده کنیم و در غیر این صورت می‌توانیم آن را به قیمت مناسبی خریداری کنیم.

تفاوت بین حصیربافی و کپوبافی این است که در کپوبافی، درون آن را با نیزارهای ریز پر می‌کنیم، اما در حصیربافی تنها از برگ درخت نخل استفاده می‌کنیم.

ما در روستای طویبه آموزشگاهی نداریم که کارهای هنری بیشتری یاد بگیریم، این در حالی که است بانوان این روستا استعدادهای زیادی دارند تا همه این هنرها را بیاموزند. مشکل دیگری که در این روستا داریم این است که به اینترنت دسترسی نداریم و نمی‌توانیم از فیلم‌های آموزشی استفاده کنیم.

ما می‌توانیم در عرصه صادرات این محصول هم وارد شویم، اما دولت باید از ما حمایت کند تا بتوانیم کارگاه راه بیندازیم و تعدادی را استخدام کرده و به درآمد بیشتر برسیم.

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=17925

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.