اخبارکار – خبرگزاری فارس: «مهندسان الکترونیک اگر خیلی خوش شانس باشند که بیکار نشده باشند شیرینی پز شدهاند» این را روزنامه یدیعوت آحارونوت در گزارشی درباره تاثیر جنگ بر بازار کار سرزمین های اشغالی آورده و تاکید کرده هزاران نفر با آواره شدن و از دست دادن کارشان، حرفه خود را تغییر دادهاند.
بر اساس این گزارش، جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه زندگی صدها هزار کارمند و کارگر این رژیم را زیر و رو کرد، زیرا هزاران نفر از آنها پس از توقف کار و آواره شدن از مناطق مجاور نوار غزه در جنوب و مرزهای شمالی با لبنان مجبور به تغییر حرفه خود شدند، در حالی که هیچ پایانی برای جنگ که به ماه نهم خود نزدیک میشود، متصور نمیشود.
آوارگی ساکنان مناطق شمال و جنوب اسرائیل حرفهها و مشاغل مختلف را تحت تأثیر قرار داد و مدیران مشاغل معتبر به کار در مشاغل حاشیهای کاملاً دور از تخصص خود مشغولند.
بر اساس گزارش این روزنامه عبری، آنچه که جنگ غزه در این چند ماه بر سر بازار در سرزمین های اشتغالی آورد چندین دهه درگیری یا بحرانهای مالی و بهداشتی و آخرین آن کرونا که حدود چهار سال پیش بود بر سر بازارسرزمین های اشغالی نیاورد، زیرا زندگی ده ها چه بسا صدها هزار نفر را دگرگون کرد؛ عدهای شغل خود را از دست دادند عده ای به نیروهای ذخیره ارتش پیوستند و عده ای کسب و کارشان را تعطیل کردند و عدهای مجبور شدند خانه و کاشانه خود را ترک کنند و به جای جدیدی نقل مکان کنند.
«انجمن ۱۲۱ » که برای آنجه ارتقای آموزش حرفه ای باکیفیت در سرزمینهای اشغالی کار میکند و از حمایت کابینه رژیم صهیونیستی برخوردار است، تأیید میکند که بعد از جنگ تغییر قابل توجهی در حرفهها ایجاد شده است.
تالی نیر، مدیر عامل این انجمن به یدیعوت آحارنوت میگوید: «ما شاهد درخواستهای زیادی از سوی افرادی هستیم که میخواهند بعد از جنگ تغییر شغلی بزرگی ایجاد کنند و دلایل آن متفاوت است، خواه به دلیل اینکه از مناطق سکونت خود تخلیه شدند یا از مناطق امنی که در آن پناه گرفته بودند بازگشتند یا به این دلیل که جنگ از نظر روحی آنها را تحت تأثیر قرار داد».
این انجمن شامل حدود ۵۰ سازمان اجتماعی و تجاری است که برای ارتقا و ترویج آموزش حرفهای با یکدیگر همکاری میکنند، تاکید کرد دولت باید به این افراد کمک کند تا مسیر خود را تغییر دهند در حال حاضر برای حدود ۱۴۰ هزار شغل امکان استخدام وجود دارد.
او می گوید نسیم میمون یک صهیونیست اهل شهرک صهیونیستنشین سدیروت در شمال نوار غزه است که از اول زندگی خود تا حالا که ۴۶ ساله است در آنجا زندگی میکرد او پدر پنج فرزند و مهندس الکترونیک بوده اما به دنبال عملیات طوفان الاقصی به همراه خانواده به تلآویو نقل مکان کرده و در آنجا مشغول شغل شیرینی پزی بود او میگوید: پس از شش ماه بازگشتهایم که البته کار اشتباهی بود زیرا در اینجا از هیچ محافظتی برخوردار نیستیم.
نسیم با اشاره به اینکه مدتی که در تل آویو گذرانده برایش خوشایند نبوده است، گفت: در هتل با ما مثل شهروند درجه دو برخورد میکردند… حق ما را ندادند اما شاکی نیستیم.
وی با اشاره به اینکه پس از بازگشت به سدروت، علیرغم وعدههای دولت برای رسیدن به این هدف، احساس امنیت نمیکند، افزود: حالا ما باز میخواهیم به تلآویو نقل مکان کنم.
ران سادوک، ۲۸ ساله، پدر دو فرزند که او نیز اهل شهر سدروت است و به عنوان مدیر فروش در یکی از بزرگترین شرکت های اسرائیلی کار می کرد، اما پس از جنگ به عنوان دی جی موسیقی در مهمانیها شروع به کار کرده است. ران گفت: «آخرین شغل من مدیر فروش در شرکت هات که در زمینه ارتباطات فعالیت می کند و خدمات زیادی از جمله تلویزیون کابلی ارائه میدهد بود و بعد از ۷ اکتبر متوجه شدم که زندگی آنطور که فکر میکردیم نیست. ما به ایلات نقل مکان کردیم آنجا کاری نکردم و به دنبال راهی برای گذراندن وقت بودم و بیشتر پولهایمان را هدر دادیم، سپس به تلآویو رفتیم، اما سخت است.»
وی با اشاره به اینکه حالا به عنوان دی جی موسیقی فعالیت میکند، گفت: با وجود اینکه این کار مانند آسمان تا زمین کاملاً با کار اصلی من فاصله دارد و مردم ابرو بالا انداختند، به من خندیدند،چون من تمام عمرم در دفتر فروش بودم، اما وسط جنگ هیچ چیز تعجب آور نیست وقتی شغلم را از دست داده ام به موسیقی که همیشه به آن علاقه داشتم روی آوردم. اورال ۲۸ ساله نیز اهل شهرک کریات شمونه در شمال سرزمینهای اشغالی نزدیک مرز با لبنان است که به عنوان مدیر شرکتی در حوزه فناوری و ارتباطات مشغول کار بوده اما از زمانی که به همراه خانواده این شهرک را ترک کرده اند به منطقه طبریا و سپس نتانیا در غرب آواره شدند پدر و مادر او مقرری بیکاری می گیرند اما به قول او کفاف زندگی را نمی دهد و هنوز هم هیچ کار دیگری پیدا نکرده است.
اوراال می گوید تا زمانی که کابینه نتانیاهو با حزب الله به یک تسویه حساب سیاسی دست نیابد حاضر به بازگشت به کریات شمونه نیستند.