به گزارش اخبارکار به نقل از ایرنا از تایم، یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، گفت تایوان می تواند صد هزار کارگر هندی برای کار در کارخانه ها، بیمارستان ها و مزارع وارد کند. بدین ترتیب هند و تایوان قرار است توافقنامه استخدام تا ماه دسامبر سال جاری میلادی امضا کنند.
جامعه کهنسال تایوان نیاز به نیروی کار بیشتر دارد، این درحالی است که در هند رشد اقتصادی به اندازه کافی سریع نیست تا شغل های کافی برای میلیون ها جوان ایجاد شود.
تایوان تا سال ۲۰۲۵ به جامعه ای ابر کهنسال تبدیل می شود که پیش بینی شده بیش از یک پنجم جمعیتش را سالمندان تشکیل می دهند.
باوجود این قرارداد استخدامی میان هند و تایوان، احتمالا تنش های ژئوپولتیکی با چین را افزایش خواهد داد. چرا که چین مخالف هرگونه تبادل رسمی با تایوان است و آن را بخشی از خاک خود می داند. چین از تایوان با نوار کوجک مرز آبی که با مرز هند مشترک است جدا شده است. از سوی دیگر تایوان منبع اصلی واردات هند طی دو دهه گذشته بوده است.
پیمان با تایوان به این معنا نیست که هند از سیاست یک چین واحد دست کشیده است. دهلی در اسناد عمومی بر روی این موضع تاکید نکرده و به جای آن روابط غیررسمی فعال با تایوان را تقویت کرده است.
در تایوان نرخ بیکاری به کمترین سطح از سال ۲۰۰۰ رسیده است و دولت نیاز به کارگرانی دارد تا اقتصاد ۷۹۰ میلیارد دلاری را حفظ کند. بدین ترتیب تایوان به کارگران هندی پیشنهاد حقوقی برابر و بیمه داده است.
از سوی دیگر در هند که گوی رقابت را در جمعیت از چین ربوده است و در سال جاری میلادی به پرجمعیت ترین کشور دنیا تبدیل شده است، دولت توافق های استخدامی با کشورهای توسعه یافته با جمعیت کهنسال را در دستور کار خود قرار داده است.در این راستا تاکنون هند با ۱۳ کشور از جمله ژاپن، فرانسه و انگلیس توافقنامه امضا کرده است و درحال مذاکراتی مشابه با هلند، یونان، دانمارک و سوئیس است.
روابط میان چین و هند از سال ۲۰۲۰ و درگیری مرزی پرتنش ترین دوران را طی چهار دهه گذشته سپری کرده است. از آن زمان هر دو کشور هزاران سرباز، مهمات جنگی و تانک را در منطقه هیمالایا مستقر کردند. مذاکرات دیپلماتیک نیز پیشرفت کمی داشته است. چرا که چین در ماه اوت ( مرداد/ شهریور ) نقشه جدید مرزی منتشر کرد.