• امروز : شنبه - ۱ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 21 December - 2024
3
گزارش سازمان امور اداری و استخدامی؛

۷۱ درصد رشته‌های وزارت علوم و ۵۹ درصد رشته‌های وزارت بهداشت تقاضای شغلی ندارد

  • کد خبر : 19208
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۶:۱۷
۷۱ درصد رشته‌های وزارت علوم و ۵۹ درصد رشته‌های وزارت بهداشت تقاضای شغلی ندارد
بر اساس گزارش ارائه‌شده توسط رئیس سازمان امور اداری و استخدامی و رئیس کارگروه اشتغال شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، ۷۱.۴ درصد رشته‌های وزارت علوم و ۵۹.۴ درصد رشته‌های وزارت بهداشت فاقد تقاضای شغلی است، همچنین فقط برای ۲۸.۶ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های وزارت علوم، تقاضای شغل در مشاغل دولتی وجود دارد و این نسبت در رشته‌های مصوب وزرات بهداشت، ۴۰.۶ درصد است. 

به گزارش پایگاه خبری اخبارکار به نقل از ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۲۳۴ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی به ریاست سعیدرضا عاملی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در این جلسه، ارائه گزارش سهم رشته‌های آموزش عالی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آزمون‌های اشتغال از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ در دستور کار قرار گرفت.

این گزارش که اهمیت زیادی در فهم رابطه تحصیلات عالی و اشتغال دارد، توسط میثم لطیفی رئیس سازمان امور اداری و استخدامی و رئیس کارگروه اشتغال شورای تحول و همکاران وی ارائه شد.

طبق این گزارش، در حوزه علوم انسانی ۶۵۴ عنوان رشته وجود دارد که فقط ۲۰۷ شغل مرتبط را شامل می‌شود. سهم رشته‌های علوم انسانی در آزمون اشتغال از کل رشته‌ها حدود ۲۵ درصد است ولی سهم رشته‌های علوم انسانی در کل تقاضا برای شغل ۳۵.۶ درصد است.

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی نیز در این جلسه گفت: امتداد شغلی رشته‌های علوم انسانی، اجتماعی و هنر در مجموع مشاغل دولتی و بخش خصوص بسیار مهم است و نشان از کارآمدی رشته‌ها خواهد داشت.

سعید رضا عاملی افزود:‌ متناسب‌سازی مشاغل با نیازهای جدید در پرتو تحولات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و متناسب با نیاز بخش‌های اقتصادی اعم از بخش کشاورزی، صنعت و خدمت و به نظر من امروز باید حوزه فضای مجازی را به‌عنوان یک قلمرو بزرگ در هر سه حوزه اجتماعی یعنی بخش فرهنگ، اقتصادی و سیاست باید تلقی کرد.

تشکیل کارگروه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور

تشکیل کارگروه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با اضافه شدن فصل علوم، اجتماعی و علوم انسانی و همچنین با ماموریت تدوین سند نقشه جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر در جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی تصویب شد.

عاملی در این جلسه اعلام کرد: برای روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در بخش علوم انسانی، کارگروهی را تشکیل داده‌ایم و مقرر شده نظام‌نامه این سند تدوین شود.

وی افزود: برای اضافه کردن فصل در سند روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در پنج سرفصل شامل چشم‌انداز، ارزش‌ها، اهداف کلان، سیاست‌ها و راهبردهای کلان تدوین خواهد شد.

عاملی با اشاره به روند تدوین آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی در حوزه علوم انسانی عنوان کرد: نسخه اول آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی و هنر تا پایان شهریور ماه آماده خواهد شد.

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با تأکید بر کارآمدی رشته‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی گفت: برای کارآمدی رشته‌های علوم انسانی حتما نیازمند امتداد شغلی و اجتماعی این رشته‌ها هستیم.

با توافق اعضا،‌ مقرر شد در جلسه بعدی شورای تحول علوم انسانی، گزارش ترکیبی با گرفتن داده‌های وزارت کار و گرفتن برشی تحلیلی‌تر در حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر در جلسه ارائه شود و راهکارهای تقویت تقاضا برای رشته‌های علوم انسانی و تاثیرگذاری آنها بر پیشرفت اسلامی – ایرانی کشور با هدف نزدیک شدن به شاخص‌های تمدن نوین اسلامی در جلسه ارائه شود و کارگروه مشترکی در این خصوص شکل گیرد.

دبیر شورای تحول و ارتقای علوم انسانی نیز در ابتدا جلسه اعلام کرد تاکنون ابلاغ ۴۱ رشته طی چند ماه اخیر انجام شده است.

محمد جواد هراتی تاکید کرد: همه کارگروه‌های شورای تحول به‌صورت فعال به بررسی و تحقیق پیرامون رشته‌های جدید فعال هستند و توقع می‌رود شاهد رشته‌های جدید با رویکرد توجه به ارزش‌های اسلامی، بومی‌سازی، کارآمدی و حرکت در مرز دانش باشیم.

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=19208

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.