• امروز : شنبه - ۱ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 21 December - 2024
7

۴۵ نمونه سوال زیرکانه که در مصاحبه‌ شغلی از شما می‌پرسند

  • کد خبر : 17014
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۸:۱۵
۴۵ نمونه سوال زیرکانه که در مصاحبه‌ شغلی از شما می‌پرسند
اخبارکار - مدیران زیرکِ استخدام‌‌کننده با چند سؤالِ گزینش‌شده می‌توانند یک دنیا اطلاعات را از طریق سوالات مصاحبه استخدامی از شما بیرون بکشند. با اینکه این سؤالات ساده به‌ نظر می‌رسند، عملا طوری طراحی شده‌اند تا اطلاعاتی را راجع‌ به شما آشکار کنند که احتمالا تمام تلاش خود را می‌کنید آنها مخفی نگه‌ دارید. به بیان دیگر این سؤالات فریبنده و گول‌زنک هستند.

در این مقاله ۴۵ سؤال زیرکانه از سوالات مصاحبه‌ شغلی را با پاسخ مناسب ارائه کردیم.

. ممکن است خودتان را معرفی کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مدیران استخدامی این سؤال را مطرح می‌کنند تا بفهمند که نامزدهای شغل مدنظر خودشان را چقدر شایسته موقعیت شغلی می‌بینند. کارفرما می‌خواهد بشنود که نامزدها تکالیفشان را انجام داده‌اند و سابقه‌ خوبی دارند. مصاحبه‌گر همچنین میزان اعتماد به نفس متقاضی را از طریق تصویری که از خود به نمایش می‌گذارد محک می‌زند. همچنین توجه مصاحبه‌گر به شایستگی‌های بارز رفتاری متقاضی معطوف می‌شود تا بفهمد آیا شخص مناسبی برای این جایگاه شغلی هست یا نه. اگر این پاسخ آغازین ضعیف باشد، باقی مصاحبه افت می‌کند یا مصاحبه کوتاه می‌شود و زود پایان می‌گیرد.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

این سؤال شاید شما را وسوسه کند از زندگی شخصی خود بگویید که البته اصلا نباید چنین کاری کنید! اغلب متقاضیان به‌اندازه‌ کافی تجربه ندارند که حیله‌ پشت این سؤال را متوجه شوند و به همین خاطر ممکن است از جنبه‌ شخصی پاسخ سؤال را بدهند و مثلا بگویند «متأهلم و سه‌ تا بچه دارم». باور کنید یا نه، وقتی مصاحبه‌گر این سؤال را مطرح می‌کند، حتی حرفه‌ای‌ترین نامزدهای شغلی هم دُم به چنین تله‌ای می‌دهند، مخصوصا اگر مصاحبه‌گر فرد را برانگیزد که بیشتر توضیح دهد.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

پاسخ دقیق و متمرکز به سوالات مصاحبه‌ شغلی نشان‌دهنده ارزش شما برای سازمان یا اداره مدنظرتان است. کارفرما می‌خواهد دستاوردهای شما را در ۲ یا ۳ جمله‌ موجز و روشن پشت‌سرهم بشنود که حال‌وهوای مصاحبه‌ شغلی را مشخص کند. به‌ یاد داشته باشید این شما هستید که به دیگران می‌گویید درباره‌ شما چه فکری کنند. پس هشیار باشید و توانایی‌های برتر خود را در پاسخ خود بگنجانید.

مثال می‌توانید بگویید: «به‌ مهارت‌های ذاتی‌ام در تجزیه‌وتحلیل مسائل و پیداکردن راهکارها معروفم، به اینکه می‌توانم روند عملکرد ضعیف تیمی را معکوس کنم.» این حرف به مصاحبه‌گر می‌گوید که نامزد این شغل مهارت‌های تحلیلی، توانایی حل مسائل و قابلیت رهبری برای معکوس‌سازی عملکرد شغلی را دارد. حداقل ۴ مهارت رفتاری در این پاسخ ساده نهفته است و فضای مصاحبه را چنان مشخص می‌کند که مصاحبه‌گر مشتاق به پرسش سؤالات هدفمندتری می‌شود.

۲. خودتان را در یک کلمه چطور توصیف می‌کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

این حرف احتمالا چند نکته را درباره شما مشخص می‌کند: تیپ شخصیتی‌تان، چقدر به خود اعتماد دارید و اینکه سبک کاری‌تان تا چه حد مناسب شغل درخواستی است.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

این حرف ممکن است به چالش تبدیل ‌شود، خصوصا در اوایل مصاحبه شغلی، چراکه حقیقتا نمی‌‌دانید که رئیستان دنبال چه نوع تیپ شخصیتی می‌گردد. تفاوت اندکی میان خودستایی غلوآمیز و اعتمادبه‌نفس و میان تواضع و خجالتی‌بودن وجود دارد و از آنجایی که افراد شخصیت‌های چندوجهی دارند، زدن برچسب‌های کوتاه به آنها تقریبا غیرممکن است.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

محتاطانه پیش بروید. اگر می‌دانید فردی قابل‌اعتماد و متعهدید ولی همچنان از اینکه دوستانتان شما را بابت شوخی‌های زیرکانه‌تان تحسین می‌کنند به خود می‌بالید، بهتر است در بیان خصوصیات خود محافظه‌کارتر باشید.

مثلا اگر متقاضی شغل حسابداری هستید، صفت یک‌کلمه‌ای شما نباید «خلاقیت» باشد و اگر برای جایگاه کارگردان هنری درخواست کار داده‌اید، خصوصیت «وقت‌شناسی» هم چندان مناسب نیست.

امروزه اکثر کارفرماها دنبال افرادی با توانایی کار تیمی هستند که تحت فشارها رفتار معقولانه داشته باشند و همچنین خوشبین، صادق، قابل‌اعتماد و متعهد باشند. البته اگر بخواهید خصوصیات خوب را بدون فکر پشت‌سرهم ردیف و این‌گونه جلب‌توجه‌ کنید، سخت در اشتباهید. این لحظه فرصت خوبی است تا بگویید چگونه از نگاه شما بهترین خصوصیات‌تان با شغل مدنظر به‌خوبی تناسب دارند.

۳. این موقعیت شغلی در مقایسه با دیگر موقعیت‌هایی که برایشان درخواست داده‌اید، چطور است؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

در واقع دارند از شما می‌پرسند جاهای دیگری هم درخواست کار داده‌اید یا نه. مسئول استخدام می‌خواهد بفهمد چقدر در جست‌وجوی شغلتان فعال هستید. مصاحبه‌گر می‌خواهد بداند که چگونه درباره دیگر شرکت‌ها و موقعیت‌های شغلی موردعلاقه‌تان حرف می‌زنید و چقدر صادقید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

اگر بگویید «این تنها شغلی است که برایش درخواست داده‌ام»، این حرف برایتان امتیاز منفی دارد. متقاضیان بسیار معدودی تنها برای یک شغل درخواست می‌دهند و به همین‌ خاطر، احتمالا مصاحبه‌گر فکر می‌کند که شما در گفتارتان صادق نیستید.

اگر هم آشکارا از دیگر موقعیت‌های شغلی که دنبالشان هستید با نظر مساعد و مشتاقانه حرف بزنید، شاید مسئول استخدام فکر کند برای موقعیت شغلی پیشنهادی آنها دست‌نیافتنی هستید و از کنار درخواست‌تان بگذرد. ‌همچنین درست نیست که از دیگر مشاغل و کارفرماها با لحن منفی سخن گفت.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

بهتر است بگویید «با چند سازمان مصاحبه شغلی دارم ولی هنوز تصمیم نگرفته‌ام که کدام‌یک برای آینده‌ شغلی‌ام مناسب‌تر است». این حرف هم مثبت است و هم مانع از بدگویی راجع به رقیبان می‌شود. دلیلی ندارد که خودنمایی کنید یا میان شرکت‌ها اختلاف بیندازید.

۴. می‌توانید سه تا از نقاط قوت و ضعف خود را نام ببرید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌گر به دنبال نکات منفی‌ای است که معامله را به هم می‌زنند، مانند ناتوانی در همکاری خوب با همکاران یا ناتوانی در انجام کار در موعد مقرر. هر شغلی الزامات خاص خود را دارد، پس پاسخ‌هایتان به سوالات مصاحبه‌ شغلی باید بیانگر توانایی‌های مربوط به آن شغل باشد و در نقاط ضعفتان هم باید روزنه‌ امیدی دیده شود یا حداقل باید وانمود کنید که خصوصیات منفی به‌خاطر اقدامات مثبت شما کاهش یافته‌اند.

‌نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است با مطرح‌کردن ویژگی‌های مثبت و منفی خود به‌ نوعی خودزنی دچار شوید. مطرح‌کردن نقاط ضعفتان اگر نهایتا به جنبه‌های مثبتی ختم نشود، آسیب‌زا خواهد بود. ممکن است توانایی‌هایتان با مجموعه‌‌ مهارت‌ها یا سبک‌ کاری موردنیاز برای موقعیت شغلی جور نباشد، پس بهتر است از قبل خود را آماده‌ این سؤال کنید وگرنه باید با خطرِ پاگذاشتن به میدان مین روبه‌رو شوید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مسئول استخدام می‌خواهد مطمئن شود که استعداد‌ها و توانایی‌هایتان برای موقعیت شغلی‌ مناسب باشند و هیچ‌کدام از ضعف‌هایتان برای توانایی کاری‌ شما آسیب‌زا نباشند. همچنین می‌خواهد ببینند که توانایی‌ خودارزیابی با اعتمادبه‌نفس را دارید یا نه.

۵. چرا می‌خواهید اینجا کار کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌گران این سؤال را مطرح می‌کنند، چون می‌خواهند بدانند چه چیزی بیشترین انگیز‌ه‌ را برای کار به شما می‌دهد، چقدر درباره آنها تحقیق کرده‌اید و چقدر این کار را دوست دارید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

قطعا دلایل متعددی وجود دارد که به کارکردن در شرکتی علاقه‌مند باشید، اما اینکه چطور آنها را اولویت‌بندی کنید، مطالب بسیاری را درباره شما روشن می‌کند. شاید با خود فکر کنید «در شرکت قبلی به‌اندازه‌ ارزشم حقوق نمی‌گرفتم» یا «در حال حاضر رئیس بداخلاقی دارم» یا «همه‌چیز برایم علی‌السویه است، ولی مسیر رفت‌و‌برگشت در اینجا خیلی کوتاه و راحت‌تر است» که البته هیچ‌کدام از اینها شما را پیش چشم مسئول استخدام عزیز نمی‌کند. به‌علاوه این‌طوری میزان علاقه‌تان به موقعیت شغلی مدنظرتان نیز سنجیده می‌شود.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مسئول استخدام می‌خواهد ببیند که شما وقت گذاشته‌اید و درباره شرکت تحقیق کرده‌اید و از صنعت آنها سر درمی‌آورید یا نه. همچنین می‌خواهد مطمئن شود که شما واقعا این شغل (و نه فقط هر شغلی که بشود) را می‌خواهید؛ قابلیت انجام هر کاری را دارید؛ باانرژی هستید؛ می‌توانید مشارکت ارزشمندی داشته باشید؛ رسالت و اهداف آنها را می‌فهمید و مایلید که بخشی از آن باشید یا نه.

. چرا می‌خواهید شغل فعلی خود را رها کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

رئیس آتی شما به دنبال الگوها منفی می‌گردد، مخصوصا اگر سابقه‌ شغلی‌تان پر از موقعیت‌های کوتاه‌مدت بوده باشد. مصاحبه‌گر احتمالا تلاش می‌کند دریابد آیا در همکاری با دیگران مشکل داشته‌اید که شغل خود را ترک کرده‌اید، آیا خیلی زود از هر شغلی خسته می‌شوید و اینکه چه نکات منفی دیگری در سابقه شما وجود دارد.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

اگر سیاستمدارانه پاسخ ندهید، شاید جوابتان سؤالات و تردیدهای دیگری هم ایجاد کند یا اینکه باعث شود کلا فرصت کسب موقعیت شغلی‌ مدنظر را از دست بدهید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

آنها امیدوارند که شما به دنبال موقعیت شغلی چالش‌آفرین‌تری باشید که بیشتر با مجموعه‌ مهارت‌هایتان جور دربیاید. حواستان باشد که مسئول استخدام بدش نمی‌آید بشنوند فرصت رشد در شرکتشان خیلی شما را به این موقعیت شغلی علاقه‌مند کرده است.

۷. در حرفه‌تان به چه‌ چیزی بیش از همه افتخار می‌کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌گران از طریق سوالات مصاحبه‌ شغلی می‌خواهند بدانند که به چه‌ چیزی خیلی اشتیاق دارید؛ فکر می‌کنید در چه کاری از بقیه بهترید و اینکه به کاری که انجام می‌دهید افتخار می‌کنید یا نه. مثلا اینکه پروژه‌ موردعلاقه‌تان را چگونه توصیف می‌کنید، به‌اندازه‌ خود پروژه اهمیت دارد. اگر بتوانید با افتخار و اعتقاد راسخ درباره گذشته‌ کاری خود سخن بگویید، احتمالا می‌توانید در جلسات مهم هم به کارفرمای جدیدتان خودی نشان بدهید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

مدیران ممکن است تصور کنند که این نوع کار همان شغلی است که بیش از همه به آن علاقه‌مندید یا در آینده می‌خواهید روی آن متمرکز شوید و درنتیجه تک‌بعدی به‌ نظر برسید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مدیران می‌خواهند دریابند که شما در کنار انرژی مثبت‌تان، توانایی ایجاد علاقه و برانگیختن اشتیاق در دیگران را نیز دارید. تیلور می‌گوید: «اما موردی که باید احتیاط به‌ خرج دهید، این است که در حالت شور و اشتیاق خود برای صحبت درمورد در موفقیت‌ها و دستاوردهای خود، حواس‌تان باشد فشرده و موجز سخن بگویید و وارد حرّافی و پرگویی نشوید. قرار است توانایی‌تان در بیان خوب را، در کارتان نشان دهید، نه حین مصاحبه!»

۸. تا حالا فکر کرده‌اید که بخواهید کارآفرین باشید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌گر شما را آزمایش می‌کند که ببیند هنوز میل پنهانی به راه‌اندازی شرکتی برای خود دارید و ممکن است کارتان را رها کنید یا نه. هیچ شرکتی چنین نیروی کاری نمی‌خواهد، چون در این صورت فکر می‌کنند زمان ارزشمندی که صرف آموزش شما می‌شود و همچنین پولشان هدر می‌رود.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

اکثر افراد در برهه‌ای از زندگی خود به میزان‌های مختلفی به فکر راه‌اندازی کسب‌و‌کاری برای خود و کارآفرینی می‌افتند. این پرسش فریبنده است، چراکه ممکن است شما ناخواسته فریب بخورید و با علاقه‌ و اشتیاق بسیار درباره قصد پیشین خود برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار و رئیس خود شدن حرف بزنید. کارفرما ممکن است نگران باشد که شما هنوز امید داشته باشید نهایتا کسب‌و‌کار خودتان را راه بیندازید و کار با شما با ریسک ترک شغلتان همراه باشد.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

اشکالی ندارد که هنگام سوالات مصاحبه استخدامی به رئیس آتی خود بگویید زمانی به فکر کارآفرینی بوده‌اید یا قبلا به‌عنوان پیمانکار مستقل کار کرده‌اید. با گفتن اینکه قبلا تجربه‌ این کار را داشته‌اید یا به آن فکر کرده‌اید و به این نتیجه رسیده‌اید که این کار مناسبتان نیست، می‌توانید به‌‌راحتی جنبه‌ مثبتی به قضیه بدهید. این حرف خیلی باورپذیرتر است تا اینکه بگویید هیچ‌وقت به فکرش هم نیفتاده بودید.

این سؤال فرصت را فراهم می‌کند که بگویید کار در محیط شرکتی به‌عنوان بخشی از یک تیم برایتان خیلی رضایت‌بخش‌تر است و می‌توانید از کار تخصصی در حوزه‌ خود بیش از جنبه‌های عملیاتی، مالی یا اجرایی کارآفرینی لذت ببرید. شما همچنین می‌توانید با توضیح‌دادن اینکه دقیقا چرا شرکت آنها برایتان جذاب است، از نگرانی مدیران بابت احتمال رهاکردن شغلتان بکاهید.

۹. با چه نوع رئیس و همکارانی بیشترین و کمترین موفقیت را تجربه کرده‌اید و چرا؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌گران سعی می‌کنند بفهمند آیا شما با افراد یا تیپ‌های شخصیتی خاصی به مشکل برمی‌خورید یا نه و همچنین می‌خواهند بدانند چطور می‌توانید بیشترین بازده را داشته باشید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

شما با پذیرش تعاملات ناموفق با دیگران خطر بداخلاق جلوه‌دادن خود را به جان می‌خرید، مگر اینکه احساسی رفتار نکنید. ممکن است در پاسختان ناخواسته بعضی از خصوصیات رئیس آتی خود را توصیف کنید. مثلا اگر بگویید «رئیسی داشتم که آن‌قدر جلسات زیادی برگزار می‌کرد که به‌سختی می‌توانستم به کارم برسم» و مصاحبه‌گرتان مانند لبو قرمز شود، احتمالا به موضوع حساسی اشاره کردید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مصاحبه‌گران در بررسی سوالات مصاحبه‌ شغلی بیشتر دوست دارند نکات خوب را بشنوند تا نکات منفی را. همیشه بهتر است با نکات مثبت شروع کنید و در آخر نکات منفی را کم‌اهمیت جلوه دهید. لازم نیست طفره بروید، ولی حین مصاحبه شغلی وقت آن نیست که همه‌ کمبودها و نقص‌های شخصیت‌تان را مطرح کنید. می‌توانید از این فرصت بهره ببرید تا کلی درباره خصوصیات اخلاقی‌ای حرف بزنید که بیش از همه در دیگران تحسین می‌کنید و در عین‌ حال خود را در کارکردن با تیپ‌های شخصیتی مختلف به‌اندازه‌ کافی انعطاف‌پذیر جلوه بدهید. مثلا بگویید: «فکر می‌کنم با همه‌جور شخصیتی خوب کار ‌می‌کنم. بعضی از موفق‌ترین روابطم در شرایطی بوده که همدیگر را به‌خوبی درک کردیم و انتظارات متقابل خود را رک و واضح مطرح کرده‌ایم.»

۱۰. اگر می‌توانستید با هر شرکتی کار کنید، دوست داشتید کجا کار کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مدیران می‌خواهند بفهمند که در تصمیم کارکردن برای آنها چقدر جدی هستید و میزان وفاداری شما را بسنجند و به‌کمک این سؤال، نامزدهایی را که ممکن است به تغییر مسیر شغلی‌شان فکر کنند، کنار بگذارند. شاید شنیده باشید بعضی شرکت‌ها مانند گوگل برای کار خیلی ایدئال هستند، اما مطرح‌کردن اسم چنین شرکت‌هایی فایده‌ای ندارد و حتی ممکن است فضا را تیره‌وتار کند، چون شرکتی که الان در حال مصاحبه با آن هستید هم فرصت داشتن «شغل رؤیایی‌تان» را به شما داده است. مصاحبه‌گر با این سؤال نمی‌خواهد درباره یک شرکت رؤیایی مثل گوگل برایش حرف بزنید، پس بهتر است به همین شغل و شرکت فعلی بپردازید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است در تب‌وتاب بحث و پاسخ به سوالات مصاحبه استخدامی، حواستان پرت شود و ناخواسته نام چند شرکت خوشنام و معتبر از زیر زبانتان دربرود، اما این کار هیچ فایده‌ای ندارد و تنها تردیدهایی را در خصوص اهدافتان به دل مصاحبه‌گر می‌اندازد.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مصاحبه‌گر می‌خواهد بداند که شما اکنون در حال مصاحبه شغلی با شرکتی هستید که اولویت اولتان بوده است. بنابراین پاسختان باید چنین چیزی باشد: «در واقع من خیلی درباره شرکت‌های مدنظرم تحقیق کرده‌ام و شرکت‌ شما انتخاب ایدئالی برای سابقه‌ شغلی من به نظر می‌رسد. برایم خیلی جالب است که شرکت‌تان در صنعت خود حرف آخر را می‌زند و من خیلی تمایل دارم به‌سهم خودم در چنین شرکتی مشارکت داشته باشم.»

۱۱. موفقیت را چگونه توصیف می‌کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌گران این سؤال را می‌پرسند تا بفمهند چه‌ چیزهایی به شما انگیزه می‌دهند و البته جوهره و جُربزه‌ شما را بسنجند. پاسخ‌هایتان به آنها درباره اولویت‌های‌ شما آگاهی می‌دهد؛ آیا انگیزه‌ شما حقوق بالاست یا می‌خواهید به چالش کشیده شوید؟ شاید هم می‌خواهید مهارت‌های جدیدی یاد بگیرید؟ البته شاید هم مصاحبه‌گر دارد می‌پرسد «آیا رویکرد شخصی‌تر و فردگرایانه‌‌ای به موفقیت دارید؟»

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

این سؤال به‌نوعی مانند میدان مین است، چراکه «موفقیت» امری فوق‌العاده‌ ذهنی و شخصی است و حتی یک پاسخ کاملا منطقی هم شاید بد تعبیر شود؛ تفاوتی جزئی‌ میان جاه‌طلبی و چشم‌داشتن به میز مدیریت وجود دارد.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

وقتی برخی سوالات مصاحبه استخدامی کلی هستند و پتانسیل زیادی برای تبدیل‌شدن به نوعی «بازجویی ناملموس» دارند، بهتر است تا حد امکان پاسخ‌هایی بدهید که بهانه دست مصاحبه‌گر ندهند. سعی کنید با توجه به مطالبی که در شرح شغلی و گفت‌و‌گویتان متوجه شده‌اید، موفقیت را طوری توصیف کنید که به‌نوعی با کارفرمای آتی‌تان ارتباط پیدا کند. مثلا درباره تخصص خود در زمینه‌ برندسازی در جهت اهداف بازاریابی شرکت مدنظر صحبت کنید و بگویید که چطور موفقیتی را که تابه‌حال کسب کرده‌اند، بهبود می‌دهید.

۱۲. چرا در شغل قبلی تعدیل شدید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

کارفرمایان می‌خواهند بدانند چگونه تحت فشار یا در شرایط نامساعد مانند ازدست‌دادن شغل می‌توانید به خودتان مسلط باشید و بر اوضاع مسلط بمانید. آنها دوست دارند بشنوند که شما نگاه مثبت دارید و آماده‌اید با نگرشی عالی به سر کار خود برگردید. همچنین مایل‌اند از شما اعتمادبه‌نفس‌ ببینند نه‌ اینکه از خشم یا شکست‌تان بشنوند.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

تازه‌کارها بابت اخراج خود عصبانی می‌شوند یا بدزبانی می‌کنند و این سؤال امکان دارد آنها را به بددهنی و عیب‌جویی از کارفرمای سابق خود سوق دهد که البته تحت هیچ شرایطی نباید در مصاحبه شغلی چنین رفتاری را از خود بروز داد. اصلا از کارفرمای قبلی خود بدگویی نکنید، از خود یأس و استیصال بروز ندهید و در نقش قربانی فرونروید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

پاسخی معقول بدهید که بر تصمیم شغلی شرکت در خصوص کاستن از نیروها متمرکز باشد. از مقصر جلوه‌دادن دیگران یا هرگونه بروز نارضایتی اجتناب کنید و صادق باشید.

۱۳. اگر همین فردا ۵میلیارد تومان برنده شوید، چه‌کار می‌کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

می‌خواهند بدانند اگر دیگر به پول نیازی نداشته باشید، باز هم حاضرید کار کنید یا نه. پاسختان برای کارفرما گویای انگیزه و اخلاق کاری‌تان است. مصاحبه‌گر همچنین ممکن است بخواهد بداند که چطور پولتان را خرج می‌کنید یا قصد سرمایه‌گذاری با آن را دارید تا میزان مسئولیت‌پذیری‌ شما در قبال پولتان را دریابد، پس نشان دهید که چقدر شخصیت بالغ و پخته‌ای دارید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

از میان سوالات مصاحبه‌ شغلی، سؤالات خارج از حوزه‌ کاری ممکن است غافل‌گیرتان کنند و آرامش و تمرکز شما را به‌ هم بزنند. این سؤالات در نگاه اول هیچ ربطی به شغل مدنظرتان ندارند و ممکن است پیش خود فکر کنید که این سؤالات اصلا چه اهمیتی برای آنها دارند. به‌هرحال چه اهمیت داشته باشند و چه نه، واقعیت این است که اگر مکث نکنید و قبل پاسخ‌دادن به چنین سؤالاتی تمرکز نکنید، همین سؤالات خونسردی‌تان را از شما می‌گیرند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

آنها دوست دارند از شما بشنوند که به کارتان ادامه خواهید داد، چون به کارتان اشتیاق و علاقه‌ بسیاری دارید. همچنین مایل‌اند بشنوند که تصمیمات مالی هوشمندانه‌ای خواهید گرفت. اگر پولتان را غیرمسئولانه خرج کنید، نگران می‌شوند که نکند با آنها نیز با بی‌توجهی رفتار کنید.

۱۴. تا حالا هیچ‌وقت سرپرست یا همکارتان از شما خواسته که درستی و صداقت را زیر پا بگذارید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

با مطرح‌کردن این سؤال درباره‌ موقعیت‌های حساسی که درستکاری‌تان را محک می‌زنند، رئیس آینده‌تان می‌خواهد حدومرز‌های اخلاقی شما را ارزیابی کند. همچنین می‌خواهد با این سؤال میزان درایت شما را بسنجند و بداند در چنین شرایطی از دیپلماسی استفاده کرده‌اید یا آشکارا این رفتار را گزارش داده‌اید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

مصاحبه‌گران از طریق برخی سوالات مصاحبه استخدامی می‌خواهند بدانند فارغ از میزان جدیّت سوء‌رفتار، چگونه مسائل حساس را مدیریت می‌کنید و آیا در قبال آنهایی که از کارفرمایان قبلی خود عیب‌جویی می‌کنند، رفتاری محتاطانه در پیش می‌گیرید یا نه. اگر زیادی اطلاعات خصوصی موقعیت‌های شغلی سابق خود را رو کنید، مصاحبه‌گران احساس نگرانی خواهند کرد. از آنجا که این سؤال خیلی فریبنده است، باید به‌دقت واژه‌هایتان را برگزینید و نهایت دیپلماسی و درایت را در بیان خود رعایت کنید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

رفتار خردمندانه ایجاب می‌کند که پاسختان روشن، موجز و حرفه‌ای باشد و از افشای رویه‌ داخلی کارفرماهای قبلی خود اجتناب کنید. مطمئن باشید با افشای اطلاعات شرکت‌های خصوصی هیچ‌چیزی عایدتان نمی‌شود.

پاسخی مانند این ممکن است مناسب باشد: «یک‌ بار یکی از همکارانم از من خواست در پروژه‌‌ای مشارکت کنم که غیراخلاقی به‌‌ نظر می‌رسید، اما مسئله خودش حل شد. از آنجایی که خودم را در موفقیت شرکت متعهد می‌دانم، اگر پروژه‌ای در شرکت موجب شود که احساس نگرانی کنم، از همان اول سعی می‌کنم تا حد امکان در این خصوص صادقانه رفتار کنم.»

۱۵. می‌توانید دلیلی بیاورید که چرا ممکن است کسی دوست نداشته باشد با شما کار کند؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

رئیس‌های آینده می‌خواهند اطمینان یابند که مشکل شخصیتی ندارید؛ خب چه‌ کاری بهتر از اینکه مستقیم از خودتان بپرسند؟ آنها فکر می‌کنند هیچ‌چیز از دروغ‌گویی‌ بدتر نیست و احساس می‌کنند در کشف و شناسایی بی‌صداقتی مهارت لازم را دارند. لحن منفی این سؤال ممکن است حتی مجرب‌ترین افراد را نیز به چالش بکشد.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است به‌راحتی فریب این سؤال از سوالات مصاحبه‌ شغلی را بخورید و شروع به خودزنی کنید. اگر از کوره دربروید و بگویید «فکر نمی‌کنم دلیلی وجود داشته باشد که کسی نخواهد با من کار کند»، با کم‌اهمیت جلوه‌دادن این سؤال در واقع تلویحا به مصاحبه‌گر توهین می‌کنید. پس باید بدون خودکوچک‌انگاری پاسخ مناسبی بدهید. مدیران دنبال افرادی نیستند که برای خود احساس ترحم می‌کنند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

لازم نیست چنین جواب‌هایی بدهید: «خب من همیشه هم آدم خوش‌خلقی نیستم، مخصوصا وقتی که زیر فشار انجام کار قبل از موعد مقرر گیر بیفتم. بعضی مواقع خیلی راحت اعصابم خرد می‌شود.» چون با گفتن چنین حرف‌هایی باید وسایل خود را جمع کنید و دنبال در خروجی بگردید! برعکس اگر شرایط را خوب و مثبت مدیریت کنید، می‌توانید با اطمینان ‌خاطر از آنجا بروید. مثلا در جواب بگویید: «من در همه‌ موقعیت‌های شغلی خود معمولا این شانس را داشته‌ام که با دیگران روابط عالی داشته باشم. تنها باری که به من بی‌مهری شد که البته موقتی هم بود، زمانی بود که از من خواسته بودند کارکنان را به‌نحوی به‌ چالش بکشم که عملکرد بهتری از آنها بگیرم. گاهی اوقات احساس می‌کنم باید تصمیمات ناراحت‌کننده‌ای بگیریم که بیشترین نفع را برای شرکت داشته باشند.»

۱۶. چرا این مدت‌ طولانی جایی مشغول کار نبوده‌اید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌گران عمدا رویکردی شکاکانه دارند و شما گناهکار محسوب می‌شوید مگر اینکه خلافش اثبات شود! به‌منظور اثبات بی‌گناهی خود باید تمام آثار و نشانه‌های منفی را از بین ببرید. این سؤال زننده و ناخوشایند به‌ نظر می‌رسد و دلهره‌آور هم هست. معنای ضمنی چنین سؤالی ممکن است چنین چیزهایی باشد:

  • به‌اندازه‌ کافی انگیزه برای اشتغال نداشته‌اید؛
  • اهداف دیگری توجه شما را به خود جلب کرده بودند؛
  • مهارت‌هایتان احتمالا به‌روز نبوده‌اند؛
  • با کارفرمایان قبلی خود مشکلاتی داشته‌اید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

این سؤال طبیعتا به این منظور طراحی شده است که میزان انعطاف‌پذیری شما را محک بزند. نکته‌ مهم این است که فریب طعمه را نخورید و با لحنی آرام و خونسرد واقعیت امر را بیان کنید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مدیران می‌خواهند اطمینان یابند که شما در زمان بیکاری‌تان هم ابتکار عمل را در دست داشته‌اید. این انگیزه و سرسختی‌تان معنای خوبی در زمینه‌ی کاری شرکت‌ها پیدا می‌کند و امتیاز مثبتی برای شما محسوب می‌شود.

چند نمونه از پاسخ‌های درست عبارت‌اند از:

  • من در این مدت دائما به مصاحبه‌های شغلی می‌رفتم، ولی دنبال گزینه ایدئال خودم بوده‌ام تا مطمئن شوم این شغل ۱۱۰درصد همان چیزی است که دنبالش بوده‌ام.
  • در این مدت فعالانه دنبال شغل بوده‌ام و سعی کرده‌ام مهارت‌های خودم را از طریق دوره‌های آموزشی/ فعالیت‌های داوطلبانه/ شبکه‌های اجتماعی/ ایجاد گروه‌های شغلی حفظ کنم.

حتما مسئولانه رفتار کنید و این وضعیت خود را به گردن بیکاری، بازار کار، صنعت‌تان یا هر بهانه‌ دیگری نیندازید. این سؤال فرصتی است که نشان دهید چقدر از امکان مشارکت در فعالیت‌های کارفرمایتان خوشحالید.

۱۷. اگر سیاست‌های شرکت را قبول نداشته باشید، چه‌کار می‌کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

در میان سوالات مصاحبه‌ شغلی این سؤال است که توانایی تصمیم‌گیری‌، راحتی کار با دیگران و مهم‌تر از همه توانایی بیان ایده‌ها و نظرات خود برای شناسایی حوزه‌های نیازمند بهبود را نشان می‌دهد.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

شنیدن اینکه «من هیچ‌وقت با سیاست‌های شرکت مشکلی پیدا نمی‌کنم» حتی از زبان مطیع‌ترین کارمندان هم بعید است. به‌علاوه این حرف ممکن است نشان‌دهنده‌ این باشد که هر چیزی را که به شما گفته می‌‌شود بدون فکرکردن به عواقب احتمالی آن می‌پذیرید. با اینکه شرکت‌ها مدیران و کارکنانی می‌خواهند که از قوانین پیروی کنند، در عین حال خواهان کارکنانی هستند که سیاست‌های قدیمی و منسوخ احتمالی را بررسی کنند و شجاعت پیگیری برای تغییر آنها را داشته باشند و پیشنهادهای خود مطرح کنند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

موقعیتی واقعی را که در آن با دلایل منطقی و حرفه‌ای با سیاست اتخاذشده شرکت مخالفت کرده‌اید، مطرح کنید. بر این نکته تأکید کنید که نظر و ایده‌ شما برای بازنگری در سیاست شرکت چطور موجب سود و منفعت بیشتری برای شرکت شد. درباره تحقیقی که انجام دادید، واقعیت‌هایی که ارائه کردید و نتایج تلاش‌هایتان برای اصلاح سیاست مدنظر حرف بزنید و ایده‌های خود را مطرح کنید.

۱۸. چطور برای این مصاحبه شغلی وقت خالی کرده‌اید؟ رئیستان فکر می‌کند الان کجا هستید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مدیران می‌خواهند بفهمند آیا اولویت‌هایتان درست‌اند یا نه: شغل فعلی در جایگاه اول، مصاحبه‌ها در جایگاه دوم. آنها می‌دانند رفتار کنونی شما گویای میزان درستی و صداقت‌تان است و اینکه شما حین کارکردن در شرکتشان برای یافتن شغلی بعدی‌تان چه رفتاری خواهید داشت. آنها همچنین می‌خواهند بدانند که در موقعیت‌های ناراحت‌کننده‌ای که نمی‌توانید به رئیستان حقیقت را بگویید، چطور می‌توانید شرایط را مدیریت کنید. پاسخ ایدئال این است که بگویید مصاحبه شغلی را در زمان استراحت بین ساعات کاری انجام می‌دهید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

این سؤال ضمنی می‌گوید «چطور بدون اطلاع رئیستان دنبال شغل دیگری می‌گردید؟» برای اکثر متقاضیان مشغول به‌کار دروغ‌گویی راجع به اینکه کجا می‌روند، امری ناراحت‌کننده است. به‌همین خاطر آنها از این بابت سردرگم‌اند و رفتارشان مانند دیگر مسائل شخصی‌ای است که در اوقات شخصی خودشان انجام می‌دهند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

رفتار خردمندانه ایجاب می‌کند که توضیح دهید همیشه شغل خود را در اولویت قرار می‌دهید و مصاحبه‌های خود را قبل یا بعد از کار، در وقت ناهار و پایان هفته یا در صورتی که اشکالی نداشته باشد، در زمان مرخصی زمان‌بندی می‌کنید. اگر چنین سؤال کنایه‌آمیزی مطرح شود که «رئیستان فکر می‌کند که الان کجایید؟»، پاسخ مبهمی بدهید. نگویید «به‌خاطر بیماری مرخصی گرفتم». در عوض چنین جمله‌ای را بگویید: «رئیسم درک می‌کند که من زمان استراحت، مرخصی و اوقات شخصی مشخصی دارم. او شخصی نیست که بخواهد وارد جزئیات شود. رئیسم بیشتر به نتایج کارم توجه می‌کند.»

۱۹. با چه شرایط سختی در کارتان مواجه بوده‌اید که آن را به نتایج مثبتی تبدیل کرده‌اید؟ بیشتر توضیح دهید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

این سؤال چیزهای بسیاری درباره‌ شما به مدیران می‌گوید. آنها نه‌تنها می‌خواهند مطمئن شوند می‌توانید با شرایط پراسترس کنار بیایید، بلکه می‌خواهند بدانند در زمان بروز مشکلات چگونه فکر می‌کنید، «مشکل» را چگونه تعریف می‌کنید و هنگامی که با هر نوع مسئله‌ای روبه‌رو شوید دست به چه اقدامی می‌زنید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

خیلی راحت می‌توان این سؤال را دعوتی به رجزخوانی درباره موفقیت‌های خود در دگرگون‌کردن وضعیت‌های مشکل‌ساز تلقی کرد. هیچ‌وقت چنین اشتباهی نکنید. تأکید این سؤال بر این است که شما عموما تحت فشار چگونه مسائل را حل می‌کنید. آیا هنگام توصیف آن واقعه، علائم استرس از خود بروز می‌دهید؟ در حل مسائل خلاقانه، مبتکرانه و سریع عمل می‌کنید؟ آیا در این مواقع از مسیری منطقی پیروی می‌کنید؟» مثال رفتار خود را فوق‌العاده به‌دقت انتخاب کنید، چراکه پاسختان به مصاحبه‌گر برداشتی کلی از تعریفتان از «مشکل» می‌دهد.

‌‌‌پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مصاحبه‌گران می‌خواهند ببینند که شما به‌خوبی از عهده‌ حل مسائل برمی‌آیید. آنها ارزش بسیاری برای افرادی قائل‌اند که قادرند واضح و روشن فکر کنند و تحت فشار همچنان حرفه‌ای رفتار کنند و همچنین به‌سرعت شکست‌ها را جبران می‌کنند. برای اینکه چنین سؤالی را به‌خوبی پاسخ دهید، حتما خود را آماده کنید تا چند مثال از مواردی که موفق شده‌اید از چالش‌های حرفه‌ای مهمی سربلند بیرون بیایید، برای جلسه‌ مصاحبه شغلی در آستین داشته باشید.

۲۰. چه چیزی شما را منحصربه‌فرد می‌کند؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

کارفرمایان معمولا این سؤال را مطرح می‌کنند تا با ویژگی‌ها و نقاط قوت شما بیشتر آشنا شوند. به عبارت بهتر پاسخ شما به این سؤال همان چیزی است که مشخص می‌کند بیشتر از افراد دیگر واجد شرایط استخدام در این موقعیت شغلی هستید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

قطعا هر فردی ویژگی‌های منحصربه‌فرد ارزشمندی دارد، اما نکته این سؤال مطمئن‌شدن کارفرما از هم‌سوبودن ویژگی‌های منحصربه‌فرد شما و وظایف این موقعیت شغلی است.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مهم‌ترین نکته‌ای که باید هنگام پاسخ‌دادن به این سؤال رعایت کنید، این است که جوابتان را با نقشی مرتبط کنید که برایش درخواست استخدام داده‌اید. از این فرصت استفاده کنید و به مصاحبه‌کنندگان چیزی بگویید که باعث برتری شما بر سایر درخواست‌دهندگان شود. مثلا این پاسخ مناسبی است: «به‌نظرم آنچه من را منحصربه‌فرد می‌کند، توانایی من در حفظ کیفیت کارم در عین منظم‌بودن است. یعنی در حالی که همیشه سعی می‌کنم منظم و سروقت کارهایم را تحویل بدهم، هرگز به بهانه سروقت‌بودن از کیفیت کارم نمی‌کاهم.»

۲۱. چه چیزی به شما انگیزه می‌دهد؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

کارفرمایان هنگام انتخاب سوالات مصاحبه استخدامی، این سؤال را می‌پرسند تا میزان خودآگاهی شما را بسنجند و مطمئن شوند که انگیزه‌های شما با موقعیت شغلی مدنظر و اهداف شرکت هماهنگ‌اند.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

انگیزه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های موفقیت کارکنان سازمان است. ممکن است شما انگیزه‌های زیادی داشته باشید، اما انگیزه‌هایتان با اهداف طولانی‌مدت این شرکت هم‌سو نباشند. مصاحبه‌کنندگان با پرسیدن این سؤال به‌ظاهر کم‌اهمیت مطابقت انگیزه‌های شما با اهداف موقعیت شغلی مدنظر را می‌سنجند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

برای پاسخ‌دادن به این سؤال تا حد امکان دقیق باشید، مثال‌های واقعی ارائه دهید و پاسخ خود را به موقعیت شغلی این شرکت مرتبط کنید. موقع آماده‌شدن برای پاسخ‌دادن به این فکر کنید که چه چیزهایی در شغل‌های سابق به شما انرژی و انگیزه می‌داد و در عین حال چه چیزی باعث شد برای این موقعیت شغلی درخواست بدهید. دلایل شما برای درخواست‌دادن و کسب این موقعیت شغلی در واقع مهم‌ترین انگیزه‌هایتان محسوب می‌شوند.

۲۲. برای آینده چه اهدافی دارید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌کنندگان این سؤال را می‌پرسند تا بفهمند قصدتان از کارکردن در این شرکت طولانی‌مدت است یا کوتاه‌مدت. دلایل دیگر پرسیدن این سؤال سنجش جاه‌طلبی، انتظارات شغلی و توانایی شما برای برنامه‌ریزی است.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

گرچه این سؤال بسیار روتین و معمولی به نظر می‌رسد، سرنخ‌های زیادی به کارفرما می‌دهد که با توجه به آنها برای استخدام شما تصمیم‌گیری می‌کند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

بهترین پاسخ این است که اهدافی را بیان کنید که هم‌سو با موفقیت شرکت باشند. مثلا می‌توانید بگویید: «مهم‌ترین هدف من پیشرفت روزافزون در کار و ارتقای شغلی است. من دوست دارم در حوزه کاری‌ام فردی متخصص و کاربلد باشم و برای رسیدن به این هدف تمام تلاشم را خواهم کرد.»

۲۳. فکر می‌کنید ۵ سال دیگر کجایید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

تصور چند سال آینده شما باعث می‌شود کارفرمایان بفهمند که مسیر شغلی مدنظر با اهداف شخصی شما مطابقت دارد یا خیر. درباره اینکه این موقعیت شغلی ممکن است ۵ سال دیگر شما را به کجا برساند، واقع‌بینانه فکر کنید و به این سؤال صادقانه جواب بدهید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

مصاحبه‌کننده با پرسیدن این سؤال و بررسی جواب‌ شما متوجه می‌شود که اهدافتان چقدر واقع‌بینانه‌اند و آیا فرد جاه‌طلبی هستید یا خیر.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

من دوست دارم ۵ سال دیگر در موقعیتی باشم که مهارت‌های لازم برای شغلم را کاملا کسب کرده باشم، در محیطی پر از انگیزه برای پیشرفت در حال کار باشم و به آرزوهای کوتاه‌مدتم رسیده باشم.

۲۴. به استرس‌ها یا تغییرات محیط کار چطور واکنش نشان می‌دهید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

نحوه مدیریت موقعیت‌های استرس‌زا و سازگاری با تغییرات نشانگر توانایی شما در حل مشکلات غیرمنتظره است. کارفرمایان به‌دنبال افرادی‌اند که در شرایط استرس‌زا واکنش سازنده‌ای نشان دهند و مایل به امتحان راه‌حل‌های جدید باشند. پاسخی بدهید که نشانه توانایی شما برای مهار استرس و سازگاری با تغییرات باشد.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

اگر نتوانید در شرایط حساس به‌خوبی استرستان را مهار کنید یا خودتان را با تغییرات وفق دهید، با پرسیدن این سؤال مشخص می‌شود.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

بهترین جواب این است که بگویید «من در موقعیت‌های استرس‌زا سعی می‌کنم به خودم مسلط باشم و با تقسیم کارهای دشوار به چند کار کوچک‌تر به‌تدریج پیش می‌روم و به هدف نهایی می‌رسم.»

۲۵. به تعارض‌های محیط کار چه واکنشی نشان می‌دهید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

کارفرمایان این سؤال را می‌پرسند تا مهارت‌های ارتباطی، توانایی مهار استرس و مهارت‌های حل مسئله شما را بسنجند. در پاسخ به این سؤال یکی از تجربیات کاری‌تان را مثال بزنید که هنگام مواجهه با موانع و تعارض‌های بسیار، آرامشتان را حفظ و راه‌حلی سازنده ارائه کرده‌اید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است با شنیدن این سؤال مشکلات شغل فعلی برایتان تداعی شود و مضطرب شوید. سعی کنید اعتمادبه‌نفستان را حفظ کنید و صریح پاسخ بدهید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

هنگام جواب‌دادن آرام باشید و بیشتر از اینکه درباره تعارض و درگیری صحبت کنید، از اهمیت پیداکردن راه‌حل سازنده بگویید. مثلا می‌توانید بگویید «تجربه به من ثابت کرده بهترین راهکار برای گذر از موقعیت‌های سخت و درگیری‌های محیط کار صبرکردن است. صبوربودن در تعارض‌ها باعث می‌شود به‌جای تمرکز بر درگیری، راه‌حل‌های موجود را پیدا و بررسی کنم.»

۲۶. بزرگ‌ترین دستاورد شما چیست؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌کننده قطعا رزومه شما را قبل از این جلسه بررسی کرده و با پرسیدن این سؤال می‌خواهد ببیند بزرگ‌ترین موفقیت‌تان را به کدام تجربه کاری گره می‌زنید و آیا این تجربه کاری ربطی به شغل جدید دارد یا خیر.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

مشخص‌کردن تأثیرگذارترین دستاورد چالش‌برانگیز است. ممکن است چیزی که شما از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین دستاورد و موفقیت‌تان یاد می‌کنید، ربطی به مسئولیت‌ها و مسیر شغلی جدید نداشته باشد.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

سابقه درخشانتان در مشاغل قبلی مایه افتخار شماست، پس هنگام پاسخ‌دادن به این سؤال مصاحبه شغلی خجالت نکشید! دستاوردی را مطرح کنید که نشانه اخلاق حرفه‌ای شما باشد و ارزش‌هایتان را به‌خوبی به تصویر بکشد. بهتر است موفقیتی را نام ببرید که به وظایف این موقعیت شغلی هم مربوط باشد.

۲۷. چرا باید شما را استخدام کنیم؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

گرچه ممکن است این سؤال ترسناک به نظر برسد، مصاحبه‌کنندگان معمولا به شما فرصتی می‌دهند تا بهترین ویژگی‌هایتان برای کسب این شغل را مطرح کنید. از این زمان برای گفتن بهترین ویژگی‌ها و مهارت‌هایتان استفاده کنید و هر چیز دیگری را که در طی مصاحبه مطرح نشده است، ذکر کنید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است ویژگی‌هایی را مطرح کنید که در این موقعیت شغلی اهمیتی نداشته باشند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

قبل از پاسخ به این سؤال، به ویژگی‌های لازم برای انجام وظایف این شغل فکر کنید. یکی از بهترین پاسخ‌ها این است: «من خیلی به پیشرفت‌کردن و درجانزدن اهمیت می‌دهم. این طرز فکر باعث شده همیشه در هر موقعیت شغلی با تمام وجود برای انجام وظایفم به بهترین نحو ممکن تلاش کنم. فکر می‌کنم تلاش و پشتکار و انگیزه من همان چیزهایی‌اند که شما از نیروی تازه‌کارتان می‌خواهید.»

۲۸. چه دستمزدی برای این شغل در نظر دارید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

قصد مصاحبه‌کنندگان از مذاکره درباره حقوق این است که مطمئن شوند انتظارات شما با مبلغی که برای این نقش در نظر گرفته‌اند، مطابقت دارد.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

اگر حقوق مدنظرتان را بسیار کمتر یا بیشتر از ارزش اصلی موقعیت شغلی تعیین کنید، این تصور را ایجاد می‌کنید که ارزش خود را نمی‌دانید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

بهترین پاسخ مشخص‌کردن محدوده‌ای واقع‌بینانه است. اگر اطلاعی از بازه دستمزد این موقعیت شغلی ندارید، قبل از مصاحبه تحقیق کنید و از چند نفر بپرسید. درنهایت با توجه به میزان تجربه و مهارت‌هایتان محدوده‌ای تعیین کنید.

۲۹. شغل رؤیایی شما چیست؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

کارفرمایان معمولا این سؤال را برای اطمینان از هماهنگ‌بودن علایق و اهداف شما با مسیر شغلی مدنظر می‌پرسند.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است فکر کنید نام‌بردن از این موقعیت شغلی به‌عنوان شغل رؤیایی‌تان بهترین پاسخ است، اما این‌طور نیست. مصاحبه‌کنندگان می‌خواهند مطمئن شوند که شما درکی از شغل موردعلاقه‌تان و زیروبم‌های آن دارید یا برای هر موقعیت شغلی‌ای درخواست استخدام می‌دهید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مهارت‌ها، وظایف و حتی محیط کاری موردعلاقه‌تان را توصیف کنید و از انگیزه‌تان برای پیشرفت در شغل مدنظر صحبت کنید.

۳۰. چطور از این موقعیت شغلی باخبر شدید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

برای مصاحبه‌کننده مهم است بداند که اطرافیان یا دوستانتان شما را در جریان استخدام این موقعیت شغلی گذاشته‌اند یا آگهی استخدام را در میان صدها موقعیت شغلی دیگر دیده‌اید و تصمیم گرفته‌اید تیری در تاریکی بیندازید و شانستان را امتحان کنید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

یکی از سؤالات مصاحبه استخدامی نحوه آشنایی شما با این موقعیت شغلی است. این سؤال فرصتی عالی برای نشان‌دادن علاقه‌تان به کارکردن در این شرکت است. اگر از طریق فردی دیگر با این شرکت و موقعیت شغلی آشنا شده‌اید، قبل از نام‌بردن از آن فرد مطمئن شوید که رابطه خوبی با افراد شرکت داشته است و از هم دلخور نیستند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

صادقانه به این سؤال جواب دهید و نحوه آشنایی با این شرکت و موقعیت شغلی را برای مصاحبه‌کننده بگویید. پس از گفتن نحوه آشنایی، درباره ویژگی‌های مثبت شرکت و موقعیت شغلی صحبت کنید.

۳۱. در شغل فعلی‌تان چه چیزی را دوست ندارید و اذیت‌تان می‌کند؟

‌چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌کنندگان می‌خواهند با مطرح‌کردن این سؤال زیرکانه ببینند درباره همکاران یا کارفرمایتان چطور صحبت می‌کنید؛ آیا همچنان احترام آنها را نگه می‌دارید یا شروع به بدگویی از آنها می‌کنید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

هر شغلی فرازونشیب‌های خاص خودش را دارد و اختلاف‌نظر و دلخوری‌های گاه‌به‌گاه مسئله‌ای رایج در دنیای کار است. با احتیاط و در کمال آرامش به این سؤال جواب بدهید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

مهم نیست چه مشکلی باعث شده به فکر تغییر شغل باشید، این مهم است که در فضایی مثبت و به دور از هرگونه توهین به همکاران یا کارفرمایان فعلی با مصاحبه‌کننده صحبت کنید. نیاز نیست خیلی وارد جزئیات شوید و از معضلاتی مانند همکاران سمی صحبت کنید. جوابی بدهید که در عین بازگوکردن دلخوری‌تان، احترام همکاران سابقتان حفظ شود.

۳۲. سبک مدیریتی شما چیست؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

اگر برای موقعیت رهبری یا مدیریتی درخواست استخدام داده باشید، به‌احتمال زیاد مصاحبه‌کنندگان این سؤال را از شما خواهند پرسید. قصد مصاحبه‌کننده از پرسیدن این سؤال این است که بفهمد چه مهارت‌هایی برای به‌دست‌گرفتن این موقعیت شغلی دارید و قرار است تیم را چطور هدایت کنید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

رهبری‌کردن سبک‌های متفاوتی دارد و ممکن است سبک رهبری شما با اهداف شرکت هماهنگ نباشد.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

بهترین مدیران در کمال قدرتمندی انعطاف‌پذیرند و این دقیقا همان چیزی است که باید در جوابتان به این سؤال نشان دهید. یکی از بهترین جواب‌هایی که می‌توانید بدهید، این است: «هر موقعیتی به راهبرد متفاوتی نیاز دارد. من تمایل دارم در رابطه‌ام با اعضای تیم مانند مربی عمل کنم و آنها را به‌سمت موفقیت سوق دهم.» سپس چند مورد از بهترین تجربه‌های مدیریتی خود را با آنها به اشتراک بگذارید.

۳۳. به‌نظر شما در این شرکت چه کاری را می‌توانیم بهتر یا متفاوت انجام دهیم؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌کنندگان این سؤال را می‌پرسند تا میزان مهارت‌ها و طرز فکر و نگاهتان به قضایا را بسنجند. بدون توهین یا کم‌ارزش جلوه‌دادن دیگران به این سؤال جواب بدهید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

برخی از افراد با شنیدن این سؤال می‌خواهند هرآنچه در چنته دارند رو کنند و بگویند اعضای تیم تابه‌حال روند غلطی را پیموده‌اند. این قسمت ماجرا نکته انحرافی سؤال است که باید حواستان به آن باشد.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

باید با دید مثبت جلو بروید و با جملات مثبت به سؤال جواب دهید. می‌توانید با اتکا به تجربیات گذشته بازخوردی سازنده بدهید و بگویید چرا به‌نظرتان این راه‌حل مؤثر خواهد بود. حتی می‌توانید با پرسیدن سؤالاتی درباره شرکت وضعیت را از همه ابعاد بررسی کنید و بعد پاسخی هوشمندانه بدهید.

۳۴. چیزی هست که لازم باشد بدانیم اما در رزرومه‌تان نباشد؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

علاقه مصاحبه‌کننده به بیشتر دانستن درباره شما نشانه خوبی است. این یعنی آنها رزومه شما را بررسی کرده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که برای کسب این موقعیت شغلی مناسبید و می‌خواهند بیشتر درباره‌تان بدانند.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است با پرسیدن این سؤال هول شوید و موضوعی بی‌ربط به دنیای کار را مطرح کنید. آرامش خودتان را حفظ کنید و ویژگی مثبت، داستان یا جزئیاتی را بازگو کنید که بیانگر تجربه زیادتان در حیطه کاری شما باشند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

یکی از بهترین پاسخ‌ها به این سؤال مطرح‌کردن هدفتان از درخواست‌دادن برای این موقعیت شغلی است. برای مصاحبه‌کننده توضیح دهید که چرا این‌قدر برای کسب این موقعیت شغلی هیجان‌زده‌اید.

۳۵. از چه زمانی آماده شروع کارید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

احتمالا مصاحبه‌کنندگان زمانی این سؤال را می‌پرسند که به‌نظرشان شما گزینه مناسبی برای کسب این موقعیت شغلی هستید. ممکن است نیاز داشته باشند هرچه زودتر کار جدیدتان را آغاز کنید، پس سعی کنید برنامه‌هایتان را بسنجید و انعطاف‌پذیر باشید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

گرچه مصاحبه‌کنندگان با سؤالات مستقیم هم می‌توانند وضعیت بیکار یا شاغل‌بودن شما را جویا شوند، پاسخ شما به این سؤال مشخص‌کننده بیکار یا شاغل‌بودنتان است.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

اگر بیکارید، درباره مناسب‌ترین و نزدیک‌ترین زمان شروع کار با هم به توافق برسید و اگر در حال حاضر در شرکتی دیگر مشغول کارید، بگویید که لازم است به کارفرمای فعلی وضعیت را اطلاع دهید، پروژه‌های باقی‌مانده را تکمیل کنید و سپس به تیم جدید بپیوندید.

۳۶. خودتان را فردی موفق می‌دانید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

قصد مصاحبه‌کنندگان از پرسیدن این سؤال آشنایی بیشتر با روحیات و دستاوردهای شماست. قطعا باید به این سؤال پاسخ مثبت بدهید. این سؤال فرصت خوبی برای صحبت‌کردن درباره موفقیت‌هایتان در قالب پاسخ به سوالات مصاحبه استخدامی است.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ما گاهی ارزش خودمان را نمی‌دانیم و خودمان را دست‌کم می‌گیریم. این خودکم‌بینی ممکن است باعث شود به این سؤال پاسخ منفی بدهید. پاسخ منفی همه رشته‌های شما را پنبه خواهد کرد و نظر مصاحبه‌کننده را تغییر خواهد داد.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

جواب مثبت بدهید و سپس از دستاوردی شغلی صحبت کنید که همیشه به آن افتخار می‌کنید. بهتر است دستاوردی را مطرح کنید که مرتبط با موقعیت شغلی جدید و نشانه مهارت و تجربه شما باشد. موقع حرف‌زدن درباره دستاوردهایتان از تلاش‌های تیم هم یاد کنید.

۳۷. برای رسیدن به اهداف شغلی چطور برنامه‌ریزی می‌کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

گرچه پاسخ این سؤال از سوالات مصاحبه استخدامی برای مصاحبه‌کنندگان مهم است، قصدشان دانستن نحوه برنامه‌ریزی‌کردن شما نیست. در واقع قصد آنها از پرسیدن این سؤال این است که بدانند آیا واقعا هدف دارید یا گامی برای نزدیک‌شدن به اهدافتان برمی‌دارید یا خیر.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

مطرح‌کردن روش‌های مبالغه‌آمیز برنامه‌ریزی و نشان‌دادن تمایل بیش از حد به برنامه‌داشتن نکته انحرافی این سؤال است. کافی است از اهمیت اهداف شغلی بگویید و روش‌های ساده و قابل‌دستیابی برای نزدیک‌شدن به آنها را مطرح کنید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

یکی دو هدف را با جزئیات کامل مطرح کنید و سپس توضیح دهید که چرا رسیدن به این اهداف برایتان مهم است و چه نتیجه‌ای دارند. حالا نوبت صحبت‌کردن درباره روش برنامه‌ریزی مدنظر شماست. نحوه برنامه‌ریزی نشان‌دهنده مهارت‌ها و تجربیات شماست.

۳۸. آیا قصد بچه‌دارشدن دارید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

گرچه معمولا موضوعات شخصی در قالب سوالات مصاحبه استخدامی مطرح نمی‌شوند، گاهی برخی مصاحبه‌کنندگان برای آشنایی بیشتر با شما سؤالات این‌چنینی می‌پرسند.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

توضیح‌دادن بیش از حد درباره تمایل‌داشتن یا نداشتن به بچه‌دارشدن اشتباه است. سعی کنید با پاسخی کوتاه از این سؤال گذر کنید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

بهترین پاسخی که می‌توانید بدهید: «هنوز درباره این موضوع تصمیمی نگرفته‌ایم. من مشتاقم بیشتر درباره این موقعیت شغلی بدانم، می‌توانید از این موقعیت و خواسته‌هایتان برایم بیشتر بگویید؟»

۳۹. چه نوع محیط کاری را ترجیح می‌دهید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌کنندگان با پرسیدن این سؤال می‌خواهند با ایده آل‌های شغلی شما بیشتر آشنا شوند و بدانند چه شرایطی را برای کارکردن می‌پسندید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است محیطی را توصیف کنید که هیچ اشتراکی با محیط این موقعیت شغلی نداشته باشد و مصاحبه‌کننده را ناامید کنید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

یکی از بهترین پاسخ‌ها این است: «من در فضایی آرام و بدون همهمه بیشترین بازدهی را دارم. البته منظورم از آرام‌بودن محیطی خشک و بدون صمیمیت نیست، دوست دارم در عین صمیمیت با همکارانم در فضایی آرامش‌بخش و بدون هیاهو کار کنم. هم مایل به انجام کارهای انفرادی‌ام و هم از کار تیمی لذت می‌برم.»

۴۰. یکی از تجربیات شکست‌خوردنتان را برایمان بگویید

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

از بین سوالات مصاحبه استخدامی مصاحبه‌کنندگان با پرسیدن این سؤال می‌خواهند بدانند که به شکست‌خوردن چطور واکنش نشان می‌دهید. آیا غمگین می‌شوید و دیگر توان ادامه کار را ندارید یا دوباره از صفر شروع می‌کنید و به قصد برنده‌شدن گام برمی‌دارید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است بگویید «من همیشه موفق بوده‌ام و تجربه‌ شکست‌خوردن ندارم». شاید فکر کنید این بهترین پاسخ است، اما خیر، این بدترین جوابی است که می‌توانید به این سؤال بدهید. مگر ممکن است فردی در کار شکست نخورد؟ سعی کنید صادقانه به این سؤال جواب بدهید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

یکی از تجربیات شکست در مسیر کاری را به یاد آورید و درباره‌اش صحبت کنید. سعی کنید از تجربه‌ای صحبت کنید که در پایان به موفقیتی شگفت‌انگیز تبدیل شده است. به عبارت بهتر زمانی را مثال بزنید که شکست‌خوردنتان انگیزه‌ای شده برای تلاش بیشتر و رسیدن به موفقیت.

۴۱. از زمانی بگویید که در مسیر کاری اشتباه کرده‌اید

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

انسان جایزالخطاست و ممکن است حتی در موقعیت‌های حساس هم اشتباه کند. مصاحبه‌کنندگان با پرسیدن این سؤال می‌خواهند بدانند آیا مسئولیت اشتباهات‌تان را بر عهده می‌گیرید یا دیگران را مسئول این اشتباه می‌دانید. پذیرفتن اشتباهات و تلاش برای رفع آن یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کارکنان هر سازمان است.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

گفتن «تابه‌حال اشتباهی از من سر نزده است» مصاحبه کننده را ناامید می‌کند. همه افراد در کارشان، مخصوصا در دوران شروع کارشان، اشتباهاتی کرده‌اند و همین اشتباهات اصول کار را به آنها یاد داده‌اند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

نکته مهم این است که بدون سرزنش دیگران صادق باشید و توضیح دهید که از اشتباه خود چه آموخته‌اید و چه کارهایی انجام داده‌اید تا مطمئن شوید که این اشتباه دوباره تکرار نمی‌شود. یکی از پاسخ‌های مطلوب این است: «در اوایل کارم، یکی از کارها را دیر تحویل دادم که باعث شد ضرر کنیم. از دست خودم خیلی ناراحت بودم، اما به خودم گفتم باید ببینم چه چیزی باعث شد کارم را دیر تحویل بدهم. پس از بررسی وضعیت متوجه شدم باید برخی مهارت‌هایم را تقویت کنم و از کارفرمایم خواستم در این مسیر به من کمک کند. پس از تلاش‌های بسیار به کارمندی منظم تبدیل شدم و دستاوردهای ارزشمندی برای شرکت کسب کردم.»

۴۲. در موقعیت شغلی جدید به دنبال چه هستید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

قطعا هر کسی که برای شغلی جدید درخواست می‌دهد، انگیزه و هدفی دارد و چیزی از آن شغل نظرش را جلب کرده است. مصاحبه‌کنندگان می‌خواهند بدانند چرا برای این موقعیت شغلی درخواست داده‌اید و چه هدفی از پیوستن به این تیم دارید.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است در طول پاسخ به سوالات مصاحبه استخدامی چیزی را مطرح کنید که اصلا مربوط به این شغل نیست. قبل از جواب‌دادن خوب فکر کنید و پاسخی مرتبط با این موقعیت شغلی بدهید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

هوشمندانه‌ترین پاسخ این است که ویژگی‌های این موقعیت شغلی را در پاسختان بگنجانید، مثلا: «چند سالی است که مهارت‌های تجزیه‌وتحلیل داده را کسب کرده‌ام و به دنبال موقعیتی هستم که بتوانم از این مهارت‌ها استفاده کنم و آنها را ارتقا بدهم. همیشه از دیدن تأثیر کارم بر دیگران انگیزه زیادی می‌گیرم و به دنبال موقعیتی هستم که بتوانم رشد کنم.»

۴۳. چگونه کارتان را اولویت‌بندی می‌کنید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

مصاحبه‌کنندگان می‌خواهند بدانند توانایی مدیریت زمان، برقراری ارتباط مؤثر با همکاران و تغییر روتین‌های کاری را دارید یا خیر. در دنیای کار اتفاقات غیرمنتظره زیادی رخ می‌دهند و اگر کارکنان توانایی اولویت‌بندی کارها را نداشته باشند، نمی‌توانند به‌خوبی به این اتفاقات واکنش نشان دهند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

«در ابتدای هر روز کاری، فهرست کارهایم را می‌نویسم و آنها را به‌ترتیب اهمیت اولویت‌بندی می‌کنم. از اولین و مهم‌ترین کار شروع می‌کنم و به‌ترتیب پیش می‌روم. با این کار همیشه خیالم راحت است که مهم‌ترین کارهایم را انجام داده‌ام و اگر به هر دلیلی نتوانم تمام وظایف آن روز را انجام دهم، کارهایی باقی مانده‌اند که اهمیت کمتری دارند.»

۴۴. این خودکار را به من بفروشید

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

اگر برای شغل فروش درخواست استخدام داده‌اید، در حین پایخ به سوالات مصاحبه استخدامی باید هر آن منتظر باشید که مصاحبه‌کننده از شما بخواهد در نقش فروشنده او را مجاب به خریدن کالای خود کنید. مصاحبه‌کننده با طرح این سناریو می‌خواهد مهارت‌ها و نحوه رفتار شما با مشتری را بسنجد.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

هر رفتار غیراصولی یا حرف نامربوط باعث ناامیدی مصاحبه‌کننده خواهد شد. باید مراقب زبان بدن و نحوه صحبت‌کردن با مشتری باشید.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

آرامش خودتان را حفظ کنید، صاف بنشینید و ارتباط چشمی با مصاحبه‌کننده برقرار کنید. در ابتدا از نیازهای مشتری سؤال کنید، به حرف‌هایش خوب گوش بدهید و سپس ویژگی‌هایی از محصول را بگویید که با نیاز مشتری مرتبط است. نگران نباشید، پاسخ به این درخواست در حین پاسخ به سوالات مصاحبه‌ شغلی لزوما نباید به قانع کردن طرف مقابل ختم شود.

۴۵. آیا سؤالی از ما دارید؟

چرا این سؤال را می‌پرسند؟

این یکی از سؤالات مصاحبه کاری است که به شما اجازه می‌دهد موضوعات مطرح‌نشده را بیان کنید و مصاحبه‌کننده می‌فهمد که درخواست استخدام شما کاملا جدی است.

نکته‌ فریبنده‌ این سؤال چیست؟

ممکن است سؤالی بپرسید که موجب تغییر روند مصاحبه کاری و نظر مصاحبه‌کننده شود. سؤالات بدیهی و کم‌ارزش نپرسید. سؤالاتی را مطرح کنید که نشانه علاقه شما به دانستن اطلاعات بیشتر درباره این موقعیت شغلی باشند.

پاسخ مناسب به این سؤال چیست؟

می‌توانید این سؤالات را مطرح کنید:
معمولا افراد در این موقعیت شغلی بیشتر با چه چالش‌هایی مواجه‌اند؟
مهم‌ترین ویژگی کسی که قرار است برای این موقعیت شغلی استخدامش کنید، چیست؟

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=17014

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.