• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
3

کمبود نیرو و تجهیزات؛ رنجی که بر دوش آتش نشانان استان قزوین سنگینی می‌کند

  • کد خبر : 12369
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۷
کمبود نیرو و تجهیزات؛ رنجی که بر دوش آتش نشانان استان قزوین سنگینی می‌کند
تنگنای کمبود نیروی انسانی و تجهیزات، نبض تپنده آتش نشانان را کُند کرده و این قصه پر غصه شجاع‌مردانی است که برای نجات جان هم‌نوعانشان، حتی آتش هم حریفشان نمی‌شود.

به گزارش اخبارکار به نقل از خبرگزاری فارس از قزوین، کمبود تجهیزات آتشنشانی و نیروی انسانی از مهمترین دغدغه‌هایی است که آتش نشانان را در شرایط بحرانی و اطفای حریق‌های گسترده با مشکلات عدیده‌ای مواجه ساخته و کار آنان را با دشواری همراه می‌سازد.

تنگنای کمبود نیروی انسانی و تجهیزات، نبض تپنده آتش نشانان را کُند کرده است

حوادث رخ داده در سال‌های اخیر بیش از پیش اهمیت کار آتشنشانان را بر همگان آشکار ساخته، مردانی که با شجاعت تمام به دل آتش زده و برای نجات مصدومان و گرفتاران حتی از جان مایه گذاشته‌اند اما تنگنای کمبود نیروی انسانی و تجهیزات، نبض تپنده آتشنشانها را کُند کرده است و این قصه پر غصه شجاع‌مردانی است که برای نجات جان هم‌نوعانشان، حتی آتش هم حریفشان نمی‌شود.

بدون شک وجود امکانات مورد نیاز به ویژه با وجود بلندمرتبه سازی‌های صورت گرفته در شهرهای مختلف استان، لزوم تامین تجهیزات آتشنشانی از جمله خودرو نردبان آتشنشانی را برای ارائه خدمات رسانی بهتر و همچنین حفظ ایمنی آتشنشانها را نشان می‌دهد.

واکاوی صورت گرفته در حوزه آتشنشانی استان حاکی از کمبود شدید در بخش نیروی انسانی و بخش تجهیزات است که این مضیقه در برخی شهرها بیشتر خودنمایی می‌کند.

در این خصوص امیرحسین حسین‌پور مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری الوند در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، بیان کرد: الوند مرکز شهرستان البرز بوده و بیش از ۱۰۰ هزار نفر در محدوده شهری الوند سکونت دارند و این به جز صنایعی نظیر شهر صنعتی البرز و شهر صنعتی لیا است که در جوار این شهر مستقر هستند لذا چنانچه حوادث غیرمترقبه‌ای پیش آید نه فقط شهرهای استان، بلکه بعضا نیروهای آتش نشانی استان‌های همجوار هم به کمک ما آمده‌اند.

مباحث آموزشی و پیشگیری در حوزه آتش نشانی حق تقدم دارد

وی افزود: آنچه از منظر عمومی به خدمات آتشنشان‌ها نگاه می‌شود مباحث مربوط به انجام عملیات‌های اطفای حریق یا سایر سوانح و مشکلات مربوط به حوزه آتشنشانی است؛ حال آنکه پیشرفت گستره افقی شهر و میل به ساخت و ساز در ارتفاع و بحث تراکم باعث شده که مباحث آموزشی و پیشگیری در حوزه کاری آتشنشانی از حق تقدم برخوردار باشد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری الوند عنوان کرد: در بحث مقررات ملی ساختمان یک سری تکالیف برعهده آتش نشانان قرار گرفته از جمله اینکه مراجعه کنندگان برای اخذ پایان کار و مباحث این چنینی باید در ابتدای امر به حوزه آتشنشانی رجوع کرده تا ملک آنان به لحاظ مسائل ایمنی و رعایت استانداردهای ایمنی متناسب با نوع کاربری مورد تایید قرار بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: پرداختن به موضوعات آموزشی و آگاهی بخشی به عموم مردم جهت جلوگیری از احتمال وقوع حادثه بسیار حائز اهمیت است.

«شهر الوند» فقط یک ایستگاه آتشنشانی دارد

این مسوول ادامه داد: در حال حاضر شهر الوند فقط دارای یک ایستگاه آتش نشانی است در حالیکه براساس مقررات ابلاغی وزارت کشور و استانداری قزوین باید این شهر از دو ایستگاه آتشنشانی برخوردار باشد.

وی تصریح کرد: شهر الوند حدود ۷۰ هکتار بافت فرسوده دارد لذا ضرورت دارد برای پیشگیری از حوادث احتمالی برای مباحث عملیاتی اهمیت بیشتری قائل شویم.

حسین‌پور اظهار کرد: اصلی‌ترین مقوله در پاسخگویی به نیازها چه در حوزه عملیات و چه در حوزه پیشگیری، پایش، ارائه طرح‌ها و مدل‌ها برای کاهش خسارات در زمان وقوع حادثه، داشتن نیروی انسانی متخصص به تعداد کافی است.

فعالیت آتش نشانی شهر الوند با ۱۸ نیروی آتش نشان

وی اضافه کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر بسیاری از همکاران بازنشسته شده‌اند و اکنون آتشنشانی شهر الوند حدود ۱۸ نیروی آتشنشان دارد البته دفتر امور شهری استانداری قزوین هم زحماتی برای رفع این مشکل و برگزاری آزمون برای استخدام نیروهای جدید کشیده و این موضوع در حال پیگیری است.

در صورت وقوع دو حادثه همزمان در الوند با کمبود شدید نیرو مواجه خواهیم بود

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری الوند اذعان کرد: با وجود ۱۸ آتش نشان در شهر الوند چنانچه دو حادثه همزمان در این شهر رخ دهد ما با کمبود شدید نیرو و ناتوانی در انجام عملیات‌ها مواجه خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: البته در حوزه تجهیزات لجستیکی، ناوگان خوبی داریم و به لحاظ خودرو و سایر ملزومات مشکلی نداریم اما برخی تجهیزات باید به صورت مستمر و به روز تهیه شود که اقدامات لازم در این راستا تا حدودی انجام شده است.

آتش نشانی الوند به لحاظ کمبود نیروی انسانی در شرایط اضطرار قرار دارد

این مسوول با تاکید براینکه عمده معضل ما در حوزه تامین نیروی انسانی است و به شدت در این بخش با مضیقه روبرو هستیم، گفت: آتش نشانی شهر الوند برای دو ایستگاه آتش نشانی نیازمند ۶۹ نیروی انسانی اعم از عملیاتی، ستادی و اداری است در حالیکه هم اکنون مجموع نیروهای شاغل در این ایستگاه حدود ۲۵ نفر است.

وی یادآور شد: از سویی دیگر با توجه به افزایش بلندمرتبه سازی‌ها، در صورت وقوع حادثه آتش‌سوزی با مشکل عدم وجود خودرو نردبان آتش نشانی برای اطفای حریق مواجه هستیم و هیچ یک از شهرهای استان به جز شهر قزوین دارای این تجهیزات نیست.

حسین‌پور ادامه داد: متاسفانه به دلیل بحث تحریم‌ها و اینکه نمونه داخلی آن وجود ندارد با مشکلاتی به لحاظ تامین خودرو نردبان آتش نشانی مواجه هستیم.

وی عنوان کرد: از طرفی روستای نصرت آباد در جوار شهر الوند واقع شده که قبلا ناحیه منفصل شهری بود و اکنون به روستا تبدیل شده که بالغ بر ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد که آنها هم با مشکلاتی در ارتباط با خدمات رسانی در زمان بحرانی و حریق و حوادث مواجه هستند که بعضا ما باید به آنها هم خدمات ارائه دهیم و همه این موارد را به زمین‌های کشاورزی، مزارع و دامداری‌ها اضافه کنید که در فصل زراعت ضریب وقوع حوادث در این مناطق بالا می‌رود.

این مسوول در پایان گفت: امیدواریم با تسریع در انجام پیگیری برای تامین نیروی انسانی و خرید خودرو نردبان آتش نشانی شهر الوند از این بحران خارج شود.

فعالیت ۳ ایستگاه آتش نشانی در شهر محمدیه و مهرگان

محمد پیری شهردار محمدیه هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به فعالیت ۳ ایستگاه آتش نشانی در شهر محمدیه و مهرگان گفت: از این تعداد دو ایستگاه آتشنشانی در شهر مهرگان و یک ایستگاه در محمدیه مستقر است البته شهرداری محمدیه پیگیر راه‌اندازی ایستگاه دیگری در این شهر است.

وی افزود: تعداد ایستگاه های آتش نشانی در شهر مهرگان کافی است و ما از قبل این موضوع را پیش‌بینی کرده و اقدامات لازم را برای راه‌اندازی ایستگاه انجام دادیم اما مشکل اساسی بحث تجهیزات و کمبود نیروی انسانی است.

شهردار محمدیه تصریح کرد: خوشبختانه در شهر محمدیه کمبود نیروی انسانی نداریم اما در شهر مهرگان با توجه به فزونی ساختمان‌های بلندمرتبه با مشکلات جدی روبرو هستیم.

وی بیان کرد: تاکنون نیروهای جذب شده در بحث آتشنشانی محمدیه فقط برای این شهر بوده و شهر مهرگان باید جذب نیرو داشته باشد.

محمد پیری خاطرنشان کرد: مجموع نیروهای عملیاتی شهر محمدیه ۱۹ نفر بوده و در شهر مهرگان هم ۱۵ نیروی آتش نشان فعالیت دارند و این در حالی است که میزان نیروی انسانی براساس استاندارد جهانی برای هر شیفت عملیاتی ۱۲ نفر بوده، به عبارتی هر ایستگاه به ۳۶ نیرو نیاز دارد و ما توقع داریم حداقل برای هر شیفت عملیاتی ۶ تا ۸ نفر نیرو داشته باشیم.

نیاز به ۲۵ نیروی آتش نشان در شهر محمدیه و مهرگان

این مسوول با بیان اینکه در شهر محمدیه و مهرگان به ۲۵ نیروی آتشنشان نیاز داریم، ادامه داد: بابت شهر مهرگان هیچ تجهیزاتی دریافت نکردیم و آنچه در این منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد از تجهیزات شهر محمدیه است.

خودرو نردبان آتش نشانی ۵۶ متری مهمترین کمبود ما در مهرگان است

این مسوول بیان کرد: مهمترین کمبود ما در مهرگان با توجه به بلندمرتبه سازی، خودرو نردبان آتش نشانی ۵۶ متری، تشک نجات و جرثقیل پالفینگر آتش نشانی، خودروهای آبرسان با پمپ قوی است.

وی تاکید کرد: مهرگان نیازمند تجهیزات کلی برای ایستگاه آتش نشانی بوده و تامین این تجهیزات نیازمند منابع کلان کشوری است به طور مثال هزینه خرید خودرو نردبان آتش نشانی فقط ۱۱۰ میلیارد تومان است.

در ادامه نظر قدیر موسی‌خانی رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین را جویا شدیم که وی اینگونه پاسخ داد: متاسفانه کمبود نیرو و بحث تجهیزات به ویژه نردبان‌های آتش نشانی مشکل سراسری بوده و در جلسات آتش نشانی کشوری همواره مهمترین دغدغه مطرح شده همین دو مورد است.

وی افزود: استان قزوین و به طبع آن شهر قزوین هم درگیر این موضوعات است البته نسبت به سایر شهرستان ها از شرایط بهتری برخوردار است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین اظهار کرد: متاسفانه برخی از شهرهای استان با مضیقه جدی مواجه بوده و مشکلات عدیده‌ای در حوزه آتشنشانی دارند و باید حوزه استحفاظی گسترده خود را خدمات دهی کنند.

وی با اشاره به کمبود نیروی تخصصی در حوزه آتش نشانی عنوان کرد: به واسطه کمبود نیرو در بعضی شهرها و روستاهای استان ما ناچار هستیم بعضا در سایر مناطق هم خدمات رسانی کنیم و همکاران ما باید برای ارائه خدمات در سوانح رخ داده گاهی کیلومترها مسافت را طی کنند.

امسال طبق برنامه درخواست جذب ۹۰ نیرو کردیم

این مسوول خاطرنشان کرد: امسال طبق برنامه درخواست جذب نیرو کردیم و تقریبا ۹۰ نفر را طبق چارت خالی خود با توجه به ایستگاه‌های آتش نشانی که در سنوات گذشته راه‌اندازی شده، نیاز داریم اما این امر منوط به اخذ مجوز از سازمان استخدامی کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌هاست که در صورت اخذ مجوز نیروهایی به ناوگان آتش نشانی استان اضافه خواهند شد.

وی بیان کرد: با توجه به رونق بحث بلندمرتبه سازی در شهر قزوین هم اکنون دو خودرو نردبان آتش نشانی داریم اما علی رغم وجود ساختمان های بلندمرتبه در شهرهای تاکستان و محمدیه و سایر شهرها متاسفانه فاقد این امکانات هستند و باید استان به تعداد بالایی از این وسیله تجهیز شود.

موسی‌خانی عنوان کرد: با توجه به عدم تولید داخلی این وسیله و از طرفی قیمت بالای خودرو نردبان آتش نشانی و تحریم‌هایی که وجود دارد خرید این خودرو از توان بسیاری از شهرداری ها خارج است و قطعا باید امکانات و کمک‌های دولتی را در این حوزه داشته باشیم.

فعالیت ۱۰ ایستگاه آتش نشانی ثابت و یک ایستگاه موقت در قزوین

وی اظهار کرد: هم اکنون ۱۰ ایستگاه آتش نشانی فعال و یک ایستگاه موقت در ساعات روز در خیابان امام شهر قزوین وجود دارد و با افتتاح ایستگاه ۱۱ در چهارراه بازار که امیدواریم طی ماه های آتی صورت بگیرد یازدهمین ایستگاه ثابت شهر قزوین هم فعال می‌شود.

این مسوول خاطرنشان کرد: مجموع نیروهای عملیاتی و ستادی موجود در سازمان آتش نشانی شهر قزوین ۲۲۰ نفر است و با توجه به کمبود ۹۰ نیرو چنانچه مجوز لازم جهت برگزاری آزمون جذب نیرو اخذ شود حتما نیروهای جدید استخدام خواهند شد.

وی بیان کرد: قزوین یک استان صنعتی است و احتمال وقوع حادثه در شهرک های صنعتی یا در اثر واژگونی خوردوهای حامل انرژی در راه های استان وجود دارد لذا ضرورت دارد در این حوزه هم تمام شهرهای استان برای خدمات رسانی بهتر تجهیز شوند.

برای اطلاع از روند پیگیریها در جهت رفع مطالبات حوزه آتش نشانی و اقداماتی که در این راستا صورت گرفته، موضوع را با مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری قزوین در میان گذاشتیم.

محسن اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته در جهت رفع مشکلات حوزه آتش نشانی بیان کرد: یک نیازسنجی از شهرداری‌های سطح استان انجام شده که چه میزان مشکل نیروی انسانی دارند و همه موارد هم احصاء شد.

کمبود نیروی انسانی به ویژه در برخی از شهرها حاد است

وی افزود: در این راستا مکاتباتی با مرکز انجام شده و مرکز هم با جدیت پیگیر است تا بتواند مجوز را از سازمان استخدامی اخذ کند زیرا بسیاری از شهرداری‌ها، نیروهای بازنشسته داشتند و خروجی آنها در حوزه آتش نشانی زیاد بوده و کمبود نیروی انسانی به ویژه در برخی شهرها حاد است.

مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری قزوین خاطرنشان کرد: ما نیز در استان به صورت حضوری پیگیر موضوع هستم و هم اینکه مکاتباتی داشتیم اخیرا هم پیش‌نویس نامه‌ای با امضای استاندار برای حوزه استخدامی تهیه می‌کنیم تا ضرورت موضوع بیشتر احساس شود ضمن اینکه این اتفاق در سایر استانها هم به صورت همزمان انجام می‌شود تا ضرورت و حساسیت موضوع منعکس شود.

وی خاطرنشان کرد: البته قول هایی داده شده مبنی بر اینکه به زودی اداره استخدامی مجوز جذب نیرو را صادر می‌کند و ما هر در استان هر اقدامی که لازم بوده انجام دادیم.

اسماعیلی اظهار کرد: یکی از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان همین بحث تهیه خودروی نردبان آتشنشانی برای ساختمان‌های بلندمرتبه بوده، ضمن اینکه چندین مرحله هم پیگیری شده است حتی مکاتباتی با امضای استاندار محترم به وزارت کشور صورت پذیرفته و شهرداری قزوین هم مکاتبات جداگانه‌ای داشته است اما هنوز تخصیصی برای این تحقق این امر انجام نشده است.

تحویل یک ماشین آتش نشانی سنگین به استان قزوین در سال گذشته

وی عنوان کرد: البته سال گذشته یک ماشین آتش نشانی سنگین به استان قزوین دادند که با توجه به حساسیت و ضرورتی که وجود داشت در اختیار شهرداری قزوین قرار گرفت اما خودروی لازم در خدمات رسانی به ساختمان‌های بلندمرتبه هنوز محقق نشده است و این بحث را دارند که برخی از کلان شهرها مثل شیراز اولویت بیشتری دارند.

این مسوول خاطرنشان کرد: علی‌رغم مکاتبات و پیگیری ها و مصوبات سفر ریاست جمهوری، این ابزار آتشنشانی هنوز به استان تخصیص داده نشده است.

وی تاکید کرد: براساس مصوبه صورت گرفته در سفر ریاست جمهوری یک ماشین آتش نشانی با نردبان بلند می‌بایست تحویل استان داده شود که ماشین آتشنشانی تحویل داده شده است.

هزینه تامین خودرو نردبان آتش نشانی به دلیل وارداتی بودن بسیار بالاست

اسماعیلی با اشاره به مشکلات موجود در مسیر تخصیص خودرو نردبان آتش نشانی گفت: هزینه تامین خودرو نردبان آتش نشانی به دلیل وارداتی بودن بسیار بالاست و قطعا تحریم‌ها هم در این زمینه موثر بوده زیرا قبلا فضا برای تخصیص ماشین آلات در کشور بهتر بود اما اکنون به دلایل بحثهای مالی دولت و تحریم‌ها در موضوع تخصیص یک مقدار اتقباضی‌تر عمل می‌شود و این موضوع در بحث تامین نردبان هم به دلیل وارداتی بودن کمی تشدیدتر شده است.

وی در پایان تاکید کرد: پیگیری‌ها در حال انجام است و امیدواریم این موضوع محقق شود به ویژه اینکه از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان است.

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=12369

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.