• امروز : جمعه - ۲۲ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 11 April - 2025
3

کار هست؛ کارگر نیست

  • کد خبر : 19918
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷
کار هست؛ کارگر نیست
کارشناسان می‌گویند با وجود فرصت‌های متنوع شغلی، نیروی کار تمایلی به استخدام شدن ندارد؛ واقعیتی عجیب و غافلگیرکننده که حالا با عبور از روزهایی که بیکاری مهمترین چالش روز بود سخت در باور می‌گنجد.

به گزارش پایگاه خبری اخبارکار به نقل ایرنا ، گواه بر این پدیده نوظهور، نخست انبوه آگهی‌های دعوت به کار سازمان‌های مختلف روی بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی است که در بین آن‌ها تقاضای شهرک‌های صنعتی برای استخدام کارگر بیشتر به چشم می آید.

آن طور که کارشناسان حوزه کار و اشتغال می‌گویند اکنون بیکاری دیگر معنای خود را از دست داده و در مقابل، مساله «نبود نیروی انسانی» به دغدغه مهم صاحبان صنایع و کارگاه‌های بزرگ و کوچک تبدیل شده است.

موضوع دیگر اینکه به دنبال مجموعه اقدام‌های انجام شده از سوی متولیان در سال‌های اخیر و با وجود کرونا و تحریم‌های اقتصادی بسیاری از واحدهای راکد اکنون احیا شده و به چرخه تولید بازگشته‌اند.

در چنین شرایطی کارفرماها از جذب نیروی انسانی حتی در ساده ترین سطح سازمانی درمانده شده‌اند و کمتر کسی تمایل به استخدام شدن در این فرصت‌های شغلی را دارد.

کار هست؛ کارگر نیست

کارشناسان بر این باورند چنانچه این موضوع چاره‌اندیشی و مدیریت نشود در آینده نزدیک با بحران نیروی کار مواجه خواهیم شد.

طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران در ‎پاییز ۱۴۰۳، نرخ بیکاری در اصفهان به ۷.۱ درصد رسیده است. این رقم، گویای ۲.۱ واحد درصد کاهش نسبت به بهار و ۱.۵ واحد درصد کاهش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل است.

به عبارتی نرخ بیکاری اصفهان روند کاهشی داشته و اندکی پایین‌تر از متوسط کشوری قرار گرفته است.

این در حالیست که به گفته مسوولان اکنون بیش از سه هزار فرصت شغلی خالی تنها در بخش صنعت استان اصفهان وجود دارد که مورد استقبال از سوی نیروی کار قرار نمی گیرد. بنا به گفته صاحبنظران این موضوع نیازمند آسیب شناسی و برنامه ریزی است.

برآیند نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد کار سنگین و طاقت فرسا، آسیب‌های جسمی و روانی مشاغل سخت، نبود امنیت شغلی، بی بهره بودن نیروی کار از تخصص و تبحر کافی، علاقه به مشاغل کاذب اما سودآور، دریافت نکردن حداقل‌های قانونی دستمزد و مزایا، رشد فزاینده تورم، کاهش قدرت خرید کارگران و نبود تناسب بین سختی کار و حقوق دریافتی از عمده دلایل تمایل نداشتن افراد به اشتغال در واحدها و شرکت‌های صنعتی و سپس خدماتی است.

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=19918

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.