اخبارکار– در پی صدور آرای متعارض از سوی برخی شعب دیوان عدالت اداری در خصوص ماهیت شغل آتشنشانی و اینکه آیا این شغل در زمره مشاغل سخت و زیانآور قرار میگیرد یا خیر، موضوع جهت بررسی و رفع تعارض به هیئت عمومی ارجاع شد و هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با صدور رای وحدترویه، شغل آتشنشانی را در شمار مشاغل سخت و زیانآور قرار داد.
جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در گفتوگو با میزان در رابطه با این رای دیوان عدالت اداری ضمن قدردانی و تشکر از دستگاه قضا گفت: در سالهای اخیر همکاری بسیار خوبی بین قوه قضاییه و آتش نشانی صورت گرفته است از جمله اینکه توانستیم تعداد ساختمانهای نا ایمن را کاهش دهیم. همچنین نماینده محترم دادستان و دستگاه قضا در جلسههای ما شرکت میکنند.
وی همچنین با قدردانی از دستگاه قضا برای بررسی مجدد موضوع طبقهبندی شغل آتشنشانی در گروه مشاغل سخت بیان کرد: آتش نشانی در سراسر کشور از جمله مشاغل سخت بوده است، اما به سبب وجود برخی از قوانین در نحو اجرا ۲ دستگی ایجاد شده است. به آتش نشانانی که تابع قوانین کارگریاند و بیمه تامین اجتماعی دارند و با حکم آتشنشان مشغول به فعالیت هستند ۱۰ سال سنوات ارفاغی داده میشود و در نتیجه با ۲۰ سال سابقه کار و ۳۰ روز حقوق بازنشسته میشوند. آتش نشانان در بیش از ۹۰ درصد شهرهای کشور این شرایط را دارند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران افزود: در برخی از شهرهای از جمله تهران با وجود سختی کار، گستردگی و تنوع حوادث در این شهر و همچنین تعداد شهدایی که آتش نشانی تهران تقدیم کرده است آتش نشانان تابع قوانین نظام کارمندی و جزء نظام هماهنگ پرداختی هستند و سنوات ارفاغیشان ۵ سال است.
نوع بیمه و نوع استخدام نباید تغییری در دریافت مزایای سختی کار آتش نشانی ایجاد کند
ملکی با تاکید بر اینکه بر اساس رای دیوان عدالت اداری آتش نشانی از جمله مشاغل سخت است، توضیح داد: بر اساس حکم دیوان عدالت اداری باید همه بیمهها این خدمات را به آتش نشانان بدهند و این ۲ دستگی خوب نیست و هنگامی که گفته میشود آتش نشانی مشاغل سخت است یعنی از هر نوعی جزو مشاغل سخت محسوب میشود و رنگ لباس، نوع درجه، نوع بیمه، نوع استخدام و سایر موارد نباید تغییری در این مورد ایجاد کند.
وی با بیان اینکه یک آتش نشان در هر نقطه از کشور که باشد آتش نشان است و نباید به سبب نوع بیمه و نوع استخدامش در ارائه خدماتی که میتواند بر انگیزه آتش نشانان موثر باشد تفاوت قائل شد، عنوان کرد: ما در این سالها بسیار این موضوع را از طریق شهرداری و شورای شهر پیگیری کردیم و نامه ما به شورای عالی استانها رفته و در آنجا بررسی شده و در حال حاضر به مجلس رسیده است. لایحه مدیریت ایمنی یکپارچه کشور یک لایحه کامل است که چند بند دارد و یکی از بندهایش محسوب شدن مشاغل سخت بدون احتساب بیمه است، نیاز است دستگاه قانون گذار در این خصوص بازنگری داشته باشد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری با اشاره به اینکه البته همکاران ما اینگونه مسائل را ملاک عمل قرار نمیدهند و هیچ گاه نگفتند چون خدمات مربوط به مشاغل سخت را دریافت نمیکنیم در خدمت کردن به مردم کم میگذاریم و همیشه از جان و دل مایه گذاشتند، گفت: لازم است افراد تصمیم گیرنده در این مورد در دقیقتر عمل کنند تا جامعهای که میتواند از یک قانون بهرهمند شود با مشکل مواجه نشود.
ملکی توضیح داد: لازم است در قانون با صراحت آورده شود که آتش نشانی با هر بیمهای و نوع استخدامی جزء مشاغل سخت است و آتش نشانان باید از همه مزایا بهرهمند شوند و اگر این مسئله به صراحت عنوان نشده باشد آتش نشانان تهران مجدد در این زمینه با مشکل مواجه میشوند.