به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صداوسیما اظهار کرد: در دانشگاه صداوسیما از چند گروه آموزشی در آزمون سراسری دانشجو پذیرش میشود. ما هم از گروه ریاضی در رشتههای مهندسی برق و کاردانی فنی الکترونیک، هم از گروه علوم انسانی در رشته روزنامه نگاری و هم از گروه هنر در رشتههای کارگردانی تلویزیون و تلویزیون و هنرهای دیجیتال دانشجو میپذیریم. برای همین یک دامنه گستردهای از فرصتها برای داوطلبان آزمون سراسری وجود دارد که این دانشگاه را انتخاب کنند.
اسفندیاری گفت: دانشگاه صداوسیما از جمله دانشگاههای خاص است که در فرآیند کنکور وقتی داوطلب آن را انتخاب میکند، سازمان سنجش چند برابر ظرفیت از بین داوطلبانی که بالاترین نمرات را کسب کرده اند به دانشگاه معرفی میکند.
رئیس دانشگاه صداوسیما افزود: پس از آن در شهریورماه یک مصاحبه صلاحیت علمی داریم که تخصص و توانمندیهای داوطلب سنجیده میشود و یک مصاحبه صلاحیت عمومیکه برای سنجش صلاحیتهای جذب مرتبط با سازمان صداوسیماست. بعد از اتمام این فرآیند، اسامیبه سنجش اعلام و بر اساس ترتیب رتبه آنها پذیرش نهایی میشوند.
وی تأکید کرد: لازم است بعد از اعلام اسامی چند برابر ظرفیت، داوطلبان اطلاعیههای لازم را از طریق سایت سازمان سنجش و سایت دانشگاه صداوسیما پیگیری کنند و از زمان و مکان مصاحبهها بر اساس گروه و رشته انتخابی اطلاع پیدا کنند.
اسفندیاری درخصوص مصاحبه تخصصی پذیرش دانشجو در این دانشگاه توضیح داد: در رشته تلویزیون و هنرهای دیجیتال که دو گرایش گرافیک و انیمیشن دارد طبیعتاً در آزمون علاوه بر دانش تخصصی داوطلب باید مهارتهای او در حوزه طراحی و گرافیک نیز سنجیده شود که این مهم به شکل آزمون عملی احصا میشود. در کارگردانی تلویزیون اگر داوطلب تولیداتی مانند فیلم کوتاه یا نگارش فیلمنامه داشته باشد باید در جلسه به اساتید ارائه کند، یا ممکن است فیلمیبه داوطلب نمایش داده شود و از او خواسته شود تا سکانس بعدی را پیشنهاد دهد. گاهی اوقات نیز اساتید تصاویری نمایش میدهند و از داوطلب میخواهند آنها را از منظر نشانه شناسی و زیبایی شناسی تحلیل کنند. در رشتههای فنی نیز عمدتاً سئوالات تخصصی و از منابع درسی رشته مهندسی برق است. در رشته روزنامه نگاری نیز سوابق داوطلبان در حوزه خبر اهمیت دارد. همچنین در این حوزه سئوالاتی نظیر خبرنویسی و تیترنویسی و به طور کلی مباحث نظری حوزه خبر از داوطلبان سئوال میشود.
وی در خصوص ورود دانشجویان این دانشگاه به سازمان صداوسیما گفت: در سالهای اخیر، جذب و پذیرش دانشجو در دانشگاه صداوسیما با هماهنگی ادارهکل منابع انسانی سازمان صداوسیما انجام شده است. از این رو ظرفیت دانشجویان پذیرش شده متناسب با نیاز سازمان است.
رئیس دانشگاه صداوسیما ادامه داد: البته ما نمیخواهیم این موضوع یعنی جذب در سازمان از همان ابتدا تضمینی و قطعی باشد، چرا که اگر یک دانشجو احساس کند ورودش به دانشگاه مساوی با استخدام قطعی است ممکن است موجب رخوت و رکود در فرآیند آموزشی و تحصیلی اش شود و آن رقابتی که از محیط دانشگاهی انتظار میرود از بین برود.
وی تصریح کرد: ما از چند سال پیش با هماهنگی منابع انسانی سازمان، در دانشگاه یک فرآیند امتیازبندی ایجاد کردیم که هر چه دانشجویی بتواند امتیاز بالاتری کسب کند مسیر ورودش به سازمان تسهیل میشود. این امتیازبندی شامل ارزیابی علمی و آموزشی، تولیدات هنری و رسانه ای، جوایز جشنواره ای، فعالیتهای فرهنگی و فوق برنامه دانشجو در طول دوره تحصیل است.
وی خاطرنشان کرد: به طور کلی در دو سه سال گذشته قریب به هشتاد درصد دانش آموختگان دانشگاه جذب رسانه ملی شدند و افراد دیگر نیز بر اساس مهارتی که کسب کرده اند در سایر مراکز هنری و رسانهای مشغول میشوند.