به گزارش اخبارکار به نقل از خبرفوری، قربانیان آن هم کم نبودند، هرچند آمارهایی که سخن گفتهاند متفاوند؛ از ۳۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار شغل. اما برخی نمایندگان مجلس هم آنگونه که تعدادی از رسانهها میگویند لب به اعتراف زده و از نابودی هفت میلیون شغل اینترنتی خبر دادهاند. این خبر سال قبل از زبان جلال محمودزاده، نماینده مردم مهاباد، شنیده شد.
با وجود اینکه قطعی اینترنت مرگ هزاران شغل را به دنبال داشته، دولت میگوید امسال هم قصد دارد یک میلیون شغل ایجاد کند. اما هزینه ایجاد شغل چقدر است و دولت رئیسی برای این کار چقدر بودجه کنار گذاشته است؟
تازهترین آمارها نشان میدهند که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کسب و کارهای کوچک وارد فضای مجازی شدهاند، اما قطعی اینترنت آسیب ۶۰ درصدی برای آنها به دنبال داشته است.
با شروع قطعی و فیلترینگ اینترنت هم، دبیر انجمن کسب و کارهای اینترنتی پیشبینی کرده بود که اگر وضع به همین منوال ادامه پیدا کند، ۳۰۰ هزار کسب و کار خرد و خانگی آسیب میبیند. اگر فرض کنیم به طور میانگین سه نفر هر کدام از این کسب وکارها را میگردانند، با فیلترینگ گسترده تا ۹۰۰ هزار نفر بیکار میشوند.
حمید حاجاسماعیلی، کارشناس حوزه کار میگوید: هزینه ایجاد شغل در بخشهای مختلف اقتصادی متفاوت است. هزینه ایجاد مشاغل معمولی خانگی حداقل ۲۰ میلیون تومان است. برای مشاغل خدماتی ۱۰۰ میلیون تومان و برای بخش کشاورزی بیش از ۳۰۰ میلیون تومان. هزینه ایجاد شغل در بخش صنعت را به مراتب بالاتر میداند و میگوید برای کارهای صنعتی به چند میلیارد تومان نیاز است.
حالا باید منتظر ماند و دید بودجهای که دولتمردان از آن دم میزنند، امسال برای ایجاد مشاغل جدید و احیای کسب و کارهای آسیبدیده خواهد شد یا تنها روی کاغذ چشمنوازی خواهد کرد.