• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
9

نرخ بیکاری در همدان با کدام حساب و کتاب به ۹.۴ رسیده است؟

  • کد خبر : 6485
  • ۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۰
نرخ بیکاری در همدان با کدام حساب و کتاب به ۹.۴ رسیده است؟

به گزارش اخبارکار به نقل از خبرگزاری تسنیم ، در حالی نرخ بیکاری همدان در بهار امسال کمتر از ۱۰ درصد اعلام شده است ‌و باتوجه به اینکه گفته می‌شود در این بازه زمانی نرخ سرمایه‌گذاری هم در استان همدان رشدی نداشته و تا حدودی کاهشی بوده , به عبارتی  سرمایه‌گذاری با نرخ منفی در […]

به گزارش اخبارکار به نقل از خبرگزاری تسنیم ، در حالی نرخ بیکاری همدان در بهار امسال کمتر از ۱۰ درصد اعلام شده است ‌و باتوجه به اینکه گفته می‌شود در این بازه زمانی نرخ سرمایه‌گذاری هم در استان همدان رشدی نداشته و تا حدودی کاهشی بوده , به عبارتی  سرمایه‌گذاری با نرخ منفی در همدان اتفاق افتاده و از طرف دیگر بودجه های عمرانی نیز یا انجام نشده و یا به طور کامل محقق نشده است می‌توان نتیجه گرفت پروژه‌های جدیدی در استان نعریف نشده که بخواهد زمینه‌ساز اشتغال شود.

بر همین اساس یک کارشناس اقتصاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان گفت: اینکه گفته می‌شود نرخ بیکاری در استان پایین است باید دید اصلا نیروی کاری در استان هست یا همدان به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی یک استان مهاجر فرست نیروی کار شده که طبیعتا شرایط ایجاد اشتغال هم ندارد.

رضا احمدی افزود: در هیچ جای دنیا بدون سرمایه‌گذاری شغل ایجاد نمی‌شود بنا‌بر‌این نرخ بیکاری ۹٫۴ درصدی  بهار امسال بیانگر آن است که در بخش سرمایه‌گذاری برای ایجاد شغل باوجود تاکید دولت سیزدهم در این خصوص همدان همچنان اندر خم یک کوچه است.

این کارشناس اقتصادی گفت: سئوال این است اگر نرخ بیکاری در همدان پایین آمده بنا بر این شغل‌هایی ایجاد شده که نیازمند نیروی کار است اما چرا از این شغل‌های جدید  نام و نشانی در میان نیست؟

احمدی تاکید کرد: نگاه دولت سیزدهم جراحی در اقتصاد و تحول در ایجاد شغل است اما نه تنها در این دوره بلکه در سال‌های گذشته استان همدان چندان ورود جدی به موضوع اشتغال نداشته و بیشتر آمارها در استان ما یک سری اعداد کاغذی بوده که از واقعیت فاصله داشته است.

وی افزود: تورم ماهیانه در همدان حدود ۱٫۴  درصد و تورم نقطه به نقطه هم ۴۸٫۳ است با این شرایط آیا واقعا نرخ بیکاری در همدان تک رقمی است؟

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: به نظر می‌رسد نرخ بیکاری در استان همدان نیازمند یک بازبینی است و به عقیده بنده آمار اعلام شده برای نرخ بیکاری در همدان چندان قابلیت استناد ندارد چرا که این آمار مبتنی بر آخرین آمار نفوس و مسکن انجام شده که مربوط به چند سال گذشته است.

همدان از استان‌های تک رقمی در نرخ بیکاری است

معاون اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان نیز در گفت و گو با تسنیم گفت: نرخ بیکاری در بهار ۱۴۰۲ در همدان ۹٫۴ درصد و نرخ مشارکت نیز ۴۳٫۵ درصد اعلام شده است.

مصطفی قربانفر افزود: براساس مرکز آمار ایران که در حال حاضر تنها مرکز و منبع رسمی آمار در کشور است همدان از استان‌های تک رقمی در نرخ بیکاری است.

وی بیان کرد: اینکه گفته می‌شود آمارها با واقعیت هم‌خوانی ندارد صحیح نیست چون آمارهای عنوان شده در مرکز آمار اگرچه بر‌اساس سرشماری و رندوم اتفاق می‌افتد اما ضریب خطای چند دهم درصدی دارد که چندان تغییر خاصی در نرخ بیکاری استان‌ها و جایگاه آن‌ها ایجاد نمی‌کند.

وی اذعان داشت: بیشتر اطلاعات چون پایه خاصی برای داده‌های آماری ندارد بر‌اساس خود‌اظهاری و یا سرشماری رندومی صورت می‌گیرد که ممکن است خطای کوچکی وجود داشته باشد اما این بدان معنا نیست که کل درصد اعلام شده اشتباه است.

معاون اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: بر‌اساس آمار سامانه رصد در استان همدان ۲۶ هزار فرصت شغلی در یک ساله گذشته ایجاد شده ‌که ۳۰ درصد آن در بخش صنعت، ۲۵ درصد بخش کشاورزی و مابقی در بخش خدمات و…  است.

قربانفر با بیان اینکه ۲۵ درصد از اشتغال استان در بخش کشاورزی است، بیان کرد:‌ در تابستان فعالیت در بخش مسکن و کشاورزی در همدان بیشتر می‌شود اما این اتفاق تاثیری در نرخ بیکاری همدان نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی استان در بهار ۱۴۰۲ وضعیت خوبی داشت، عنوان کرد: نرخ مشارکت همدان در  بهار امسال  43.5 درصد بوده در حالی که نرخ مشارکت در همین بازه زمانی در سال گذشته ۴۲٫۵ درصد گزارش شده است.

وی افزود: نسبت اشتغال در بهار امسال ۳۹٫۹ درصد است در حالی که همین بازه زمانی در سال گذشته نرخ اشتغال ۳۹٫۸ درصد ثبت شده که نشان از افزایش اشتغال در بهار امسال است.

معاون اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان ‌بیان کرد: در حال حاضر بسیاری از کارگاه‌های تولیدی، گلخانه‌ها و شهرک‌های صنعتی فعال استان جویای نیروی کارند اما نیروی کارگری استان کم شده و عملا کارفرمایان با بحران نبود کارگر مواجه‌اند.

قربانفر افزود: در شهرک صنعتی ویان یکی از واحدهای تولیدی به حدی با مشکل کمبود نیرو مواجه است که مدیر عامل اعلام کرده در صورت تامین نشدن نیروی انسانی مجبور به تعطیلی واحد خواهد بود.

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=6485

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.