به گزارش اخبارکار به نقل از ایرنا ، نعمتالله ترکی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: برای اصلاح این وضعیت نیاز به اصلاحات سنجهای است زیرا نرخ امید به زندگی در این حوزه بسیار تعیین کننده است. اکنون نرخ امید به زندگی در کشور ۷۶ سال است و از طرف دیگر باید سن بازنشستگی با این رقم یک تناسب داشته باشد.
وی اظهار داشت: همچنین اصلاح قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیانآور را به عنوان یکی از راهکارهای جدی برای حل چالش صندوقهای بازنشستگی باید مدنظر داشت.
ترکی ادامه داد: در برخی دستگاههای اجرایی افراد با ۲۰ سال سابقه کار بازنشسته میشوند و در واقع از بیمههای ارفاقی برای این موضوع استفاده میکنند که باید تغییر روش تعیین مستمری بازنشستگان در نظر گرفته شود.
تدوین سند راهبردی همگام با برنامههای توسعه در صندوق بازنشستگی
ترکی ادامه داد: برای اولین بار سند راهبردی همگام با برنامههای توسعهای در صندوق بازنشستگی کشوری تدوین شده است که در این زمینه ماموریت صندوق شفاف ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد ما در حوزه نظام تامین و پرداخت حقوق از طریق ارائه خدمات بیمهای و بازنشستگی بین نسلی در برنامه هفتم توسعه دنبال میشود، اظهار داشت: چشمانداز ما در حوزه فعالیتهای صندوق شفافیت سازمانی تثبیت یافته است.
تامین بخشی منابع صندوق از محل فعالیتهای اقتصادی
ترکی اظهار داشت: اکنون تعداد بازنشستگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر هستند که به همین منظور این صندوق ۲ وظیفه عمده را به بهترین شکل باید انجام دهد که تامین معیشت از روشهای مختلف را شامل میشود زیرا تامین حقوق و مستمری در این حوزه قرار میگیرد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری افزود: ناترازی منابع و مصارف از محل ورود و خروج شاغلان و بازنشستگان شکل گرفته است.
وی با اشاره به اینکه چالشهای حوزه منابع مربوط به بیش از ۵ یا ۶ دهه گذشته است، اضافه کرد: بخشی از منابع صندوق بازنشستگی از محل فعالیتهای اقتصادی صندوق و بخش دیگر تعهدات از محل بودجه عمومی کشور تامین میشود.
وی تاکید کرد: صندوقهای بازنشستگی را باید سازمانهای بیننسلی تلقی کرد زیرا چالشهای حوزه منابع ناشی از وضعیت دهههای گذشته است.
فعالیت ۱۸۵ شرکت در حوزه اقتصادی صندوق بازنشستگی
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: پایداری مالی تامین شده نیز به دلیل فعالیتها و سیاستگذاری صندوق در حوزه راهبردی است و البته بازدهی اقتصادی بهبودیافته را باید اولویت دیگر صندوق بیان کرد.
وی با اشاره به اینکه بازخورد و بهرهوری در این حوزه باید مورد توجه باشد، اظهار داشت: اکنون تعداد پنج هلدینگ و ۱۸۵ شرکت در حوزه اقتصادی این صندوق فعالیت دارند که این موضوعات نیازمند بازنگری است که البته در راستای چشمانداز فعالیت شرکتها و مجموعه اقتصادی برنامه عملیاتی در کنار سند راهبردی تدوین شده است.
ترکی با بیان اینکه در حوزه فعالیت شرکتها و مجموعه اقتصادی، بهرهوری، سود و زیان آنها مورد توجه قرار دارد، اظهارداشت: تا پایان برنامه توسعه ۱۲۰ شرکت تعیین تکلیف خواهند شد.
وی ادامه داد: با توجه به نقشآفرینی شرکتها در بخشهای اشتغال، تولید و فعالیتهای اقتصادی، در حوزه پتروشیمی برای تکمیل زنجیره تولید حدود ۲ میلیارد دلار طرح تعریف شده است که منجر به ایجاد منابع مالی پایدار برای صندوق خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین در حوزه فولاد نیز سرمایهگذاری جدی انجام شده است و اکنون۲ مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری در قالب فولاد در حال فعالیت اقتصادی و تولید قرار دارند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: همچنین معدن آهن در حوزه مشارکتی برای تامین مواد اولیه و خوراک در نظر گرفته شده است. اکنون فولاد اکسین و خلیج فارس در حوزه فولاد از زیرمجموعههای تولیدی و اقتصادی صندوق به شمار میروند.