کاهش ۶ ماهه متوسط سرعت تعیین تکلیف پروندههای جذب اعضای هیأت علمی
به گزارش اخبارکار به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر محمد خلج امیرحسینی در اجلاس رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوع جذب گفت: جوانان تحصیل کرده امید دارند که در این کشور بمانند و ما باید شرایط آن را فراهم کنیم. یکی از مصادیق بهکارگیری جوانان فرهیخته جذب آنها در دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی است.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته به دنبال پاسخ به این سوال بودیم که «تعهد بهتر است یا تخصص»؟ ولی الان نیروی متعهد متخصص به وفور داریم و در حاضر چالش این است که تعداد نیروهای متخصص متعهد زیاد است. باید به دنبال بهترین نیروها باشیم که از نظر ملی و اعتقادی به درد کشور بخورند.
رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی با تاکید بر اهمیت دقت و سرعت در جذب گفت: دانشگاهها نقش اصلی در غربالگری نیروها را دارند. در یک سال اخیر این فرآیند با مجاهدت دانشگاهها سرعت گرفته است ولی با نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی خاطر نشان کرد: نقطه مطلوب سرعت جذب اعضای هیأت علمی این است که حداکثر ظرف ۶ ماه یعنی از فراخوان اول سال تا فراخوان بعدی، وضعیت افراد تعیین تکلیف شود.
خلج امیرحسینی به بررسی سرعت تعیین تکلیف متقاضیان در فراخوانهای سال ۹۹ تا ۱۴۰۰ پرداخت و گفت: سال ۹۹ متوسط تعیین تکلیف پرونده حدود ۲۴ ماه بود و فراخوان سال ۱۴۰۰ متوسط تعیین تکلیف به حدود ۱۸ ماه رسید و حدود ۶ ماه کاهش یافته است ولی هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم. میانگین سرعت تعیین تکلیف سال ۱۴۰۱ نیز بهتر شده است.
وی با اشاره به تسهیل فرآیند جذب اظهار کرد: در حال حاضر با پدیده جدیدی مواجه شدیم. اینکه پرونده یک نفر از چند دانشگاه میآید و در دانشگاهها برای جذب افراد رقابت ایجاد شده است.
رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی گفت: تعداد ابلاغ جذب در سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۳۴ ابلاغ، سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۸۸ ابلاغ و سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۵۰۷ ابلاغ اعلام شده است که رشد خوبی را نشان میدهد.
وی موارد دانشگاههای غیرانتفاعی، استعلامات و دفاتر تحقیق، ردیف استخدامی و نیرو و بودجه را گلوگاههای کاهش سرعت بررسی فراخوانها عنوان کرد و گفت: دانشگاههای غیرانتفاعی به دلیل اینکه خودشان هیأت اجرایی ندارند به هیأتهای استانی ارسال میشوند و زمان زیادی را میطلبد.
رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی خاطر نشان کرد: ضروری است در دو ماه باقیمانده تا پایان سال برنامهریزی کنیم تا فراخوانهای جذب باقیمانده تعیین تکلیف شوند.
وی از آغاز فراخوان نوبت دوم سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: امیدواریم با برنامهریزی این فراخوانها به سرانجام خوبی برسد.