به گزارش اخبارکار به نقل از ایسنا، علی افشاری در نشست اولین آزمون استخدامی ویژه معلولان در دستگاههای اجرایی گفت: براساس قانون، ۳۰ درصد از پستهای اپراتوری، مسئول دفتر و تلفنچی در دستگاههای اجرایی باید به معلولان اختصاص پیدا کند که تاکنون به این بهانه که این پستها از ساختارهای دولتی حذف شدهاند، اجرا نشده است.
وی افزود: یکی از مادههای قانونی حمایت از معلولان، اخذ آزمون اختصاصی برای استخدام معلولان بوده که علی رغم گذشت ۱۰ سال از قانون قبلی معلولان، این موضوع تاکنون در کشور اجرا نشده و مغفول مانده است.
افشاری ادامه داد: در جلسهای، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان اداری استخدامی و دیگر دستگاهها حضور داشتند؛ سازمان بازرسی از سازمانهای مجری، اجرای قانون ۳ درصد استخدام را مطالبه کرد و در آن جلسه مقرر شد برای اولین بار، اولین آزمون اختصاصی برای معلولان برگزار شود.
مدیرکل نیروی انسانی و پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور گفت: در سنوات گذشته ۱۰ آزمون فراگیر توسط سازمان اداری استخدامی برگزار شده و براساس قانون سازمان اداری استخدامی، ۳ درصد از سهمیه استخدامیها باید کسر و به دستگاهها برای جذب معلولان تخصیص داده شود.
افشاری افزود: اما بعد از بررسیهای سازمان و سازمان استخدامی، متوجه شدیم فقط یک سوم سهمیهها(معلولان مشمول) در طول ۱۰ سال گذشته در دستگاهها استخدام شدند به طوری که از ۵ هزار و ۶۰۰ سهمیه استخدامی، متأسفانه تنها ۱۶۰۰ نفر جذب شدهاند و ۴ هزار و ۳۳ نفر در دستگاهها استخدام نشدند.
به گفته وی، در حال حاضر ۱۹ هزار معلول با تحصیلات دانشگاهی بیکار در کشور داریم که ۱۰ هزار و ۲۳۴ نفر از آنها زن و حدود ۹۰۰۰ نفر دیکر مرد هستند.
وی با اشاره به یکی از بزرگترین چالشهای معلولان در عدم جذب معلولان اظهار کرد: یک بند در قانون وجود دارد که معلول باید توانایی انجام کار داشته باشد؛ آموزش و پرورش و بانکداران نابینایان را رد میکند. ما این آزمون را براساس شرایط جسمانی معلول تنظیم میکنیم و در تنظیم آگهی طوری رفتار میکنیم که افراد با توانایی خود، در شغلهای مربوطه استخدام شوند.