• امروز : سه شنبه - ۱ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 22 October - 2024
4

طراحی لباس، کاری سرشار از نبوغ و خلاقیت 

  • کد خبر : 4565
  • ۰۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۷
طراحی لباس، کاری سرشار از نبوغ و خلاقیت 
یک طراح لباس، نبوغ و خلاقیت را نخستین اصل در طراحی ها دانست و گفت: طراح لباس بایستی همسو با فرهنگ، عرف و موازین موجود در عین حالی که عصری که کودکان و نوجوانان در آن زندگی می کنند به ارایه طرخ های تلفیقی در این زمینه بپردازد.

به گزارش اخبارکار به نقل از ایرنا، صنعت پوشاک به ویژه در کشور ما همواره یکی از عرصه‌های مهم کاری بود و در این حوزه، به ویژه بانوان می توانند بیشترین نقش را در تولید و توسعه آن ایفا کنند به گونه ای بتوان آن را به یک صنعت بزرگ تبدیل کرد.

در عین حال نیز، طراحی لباس به عنوان یک مولفه مهم فرهنگی، هنری و اقتصادی به شمار می رود که این روزها نمونه آن را می توان به وضوح در آثار برگزیده نخستین رویداد نمایشگاه مد و لباس قزوین که در سرای سعدالسلطنه این شهر در حال برگزاری است را مشاهده کرد.

به گفته برخی کارشناسان، مد و لباس دارای مقوله ای چند وجهی می باشد و دارای ابعاد گوناگونی است، یعنی در واقع هر لباس، معرف یک فرهنگ، هنر و سلیقه است.

طی دهه‌های گذشته علاقه و توجه به مد، بین اقشار مختلف جامعه، به خصوص جوانان و نوجوانان رواج بیشتری یافته است تا جایی که مسوولان متولی این حوزه از طریق برگزاری جشنواره‌های مد و لباس سعی در ساماندهی سلایق و علایق مردم در راستای فرهنگ ایرانی و اسلامی دارند.

خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین با توجه به این موضوع و به بهانه برگزاری نخستین رویداد نمایشگاه مد لباس و پوشش عفیفانه به سراغ سوسن یوسفلی، طراح لباس نوجوانان و هنرمند جوان قزوینی رفته و پیرامون فعالیت‌های وی در حوزه دختران نوجوان و پوشش عفیفانه به گفت و گو نشسته است.

* ضمن معرفی خودتان، چگونگی علاقه مندی تان را به طراحی لباس شرح دهید.

سوسن یوسفلی، فارغ التحصیل دانشگاه سراسری زنجان در رشته برق مخابرات هستم و طی سال های ۹۶ و ۹۷ به همراه خواهرم فعالیت خود را در حوزه طراحی لباس آغاز کردیم و در ابتدا هم ضمن بررسی مدل لباس نوجوانان در بازار، نیازهای این قشر در زمینه لباس های مورد علاقه شان را پرس و جو می کردیم تا بتوانیم براساس نیازهای موجود، محصول خود را ارایه دهیم.

در ابتدای کار، همه کارهای مربوط به طراحی برعهده خواهر بنده بود و در ادامه نیز ضمن ورود جدی به این مساله، در دوره های مختلف آموزشی نیز شرکت کردم که انجام این کار کمک بسیار بزرگی برای ادامه راهم در حوزه طراحی لباس بود.

در نهایت و از سال ۹۸ با کمک خواهرم ضمن تهیه وسایل اولیه دوخت و دوز، از سال گذشته توانستیم مرکز تخصصی لباس نوجوان را در قزوین راه اندازی کنیم.

با توجه به اینکه مدرک تحصیلی ام مهندسی برق مخابرات بود اما طراحی و دوخت لباس را به صورت تجربی از خواهرم که دارای ۵۰ مدرک خیاطی و مهارت آموزی است را فرا گرفتم، ضمن آنکه طی سال های گذشته نیز در دوره های آموزشی پیشرفته نیز شرکت کردم.

* در خصوص کارتان و حرفه طراحی لباس بیشتر توضیح دهید.

بایستی اذعان کنم که طراحی لباس ذوق بسیار بالایی می‌خواهد، یک اصل مهم برای شیک پوشی، طراحی لباس است، امروز وقتی به حوزه بازار پوشاک، به ویژه برای نوجوانان ورود پیدا می کنیم با یک بررسی میدانی متوجه می شویم که تنوع لباس برای این قشر بسیار ناچیز است و همین مساله باعث شد تا من در این عرصه وارد شوم چرا که کمتر کسی به دلیل سختی کار، در این حوزه وارد پیدا می کند.

چیزی که برای من دارای اهمیت بود، تفاوت کارمان با سایر محصولات مورد نیاز نوجوانان است، ما برهمین اساس و برای تهیه و تولید ست کیف، کوله پشتی، لباس نوجوانان و روسری وارد عرصه فعالیت شدیم.

برای شروع نیز نمونه های اولیه کیف‌ها را خودم طراحی کردم اما پس از مدتی و با رفع نقایص موجود، هم اکنونی الگوی اولیه را طراحی کرده که پس از مدتی آن را در اختیار کارگاه های خیاطی جهت تولید و عرضه آن به بازار، قرار خواهیم داد.


* مساله مهم برای شما در طراحی لباس چیست؟

مهمترین اصلی که برای طراحی لباس ها در نظر می گیریم، متناسب بودن لباس با مد روز و در عین حال نیز رعایت سبک اسلامی آن است، با توجه به تغییر ذائقه مخاطبانمان، ترکیب این ۲ موضوع با هم هرچند سخت بود اما خوشبختانه تاکنون استقبال خوبی در بازار از محصولاتمان شده است.

امروز بسیاری از تولیدات کارگاه های ما از جمله کیف های ست و کوله پشتی ها، به تهران ارسال می شود و استقبال خوبی نیز از این محصولات شده است.

* از نخستین لباسی که طراحی کردید برایمان بگویید و اینکه پوشش ایرانی بایستی دارای چه ویژگی هایی باشد.

یک سارافون به همراه زیر سارافونی بود، با توجه به اینکه تجربه کافی نداشتم و در حوزه طراحی نیز ضعیف بودم اما در تولیدات بعدی ضمن رفع نقص کار، هم اکنون به یک الگوی بی نقص دست پیدا کرده ام که خوشبختانه مورد پسند مخاطبان مجازی و حضوری مان نیز قرار گرفته است.

پوشش ایرانی باید منطبق بر فرهنگ ایرانی باشد و اینکه در فرهنگ ایران زمین ما چیزی تحت عنوان برهنگی و نیمه برهنگی نداریم، بنابراین ما در کارمان همواره تلاش کرده ایم پوشیدگی در طراحی لباس هایمان در نظر گرفته شود و در کنار آن مد روز و ذائقه مخاطبانمان را نیز در نظر بگیریم.

* به نظر شما این رشته هنری در مناطق مختلف کشورمان، به ویژه قزوین مشکلات و موانعی هم دارد؟

بله، یک از مهمترین آن نبودن بازار عرضه مناسب است، به عنوان مثال در مکان مناسبی مانند سرای سعدالسلطنه قزوین مغازه های زیادی هست که با هزینه های اندک از سوی شهرداری به برخی افراد خاص اجاره داده می شود و اگر این شرایط خاص کنار گذاشته می شد تا همه بتوانند در شرایط عادی و مساوی از این فضا استفاده کنند، می توانست برای بسیاری از تولید کنندگان و هنرمندان راهگشا باشد.

برگزاری به موقع و مناسب نمایشگاه های عرضه لباس در مکان های مناسب همچون سرای سعدالسلطنه قزوین نیز می تواند کمک خوبی برای تولیدکنندگان لباس باشد تا محصولاتشان را با قیمت های مناسب و از تولید به مصرف و زودتر به فروش برسانند.

ا* چه توصیه ای به علاقه مندان ورود به عرصه طراحی لباس دارید.

یکی از مهمترین مسایل موجود در این رشته هنری، داشتن صبر و حوصله است، طراحان لباس گاهی اوقات هفته ها و یا حتی ماه ها برروی یک طرح وقت صرف می کنند، به همین جهت این حرفه که در واقع یک هنر خلاقانه نیز محسوب می شود نیازمند داشتن صبر و حوصله است.

این در حالی است که طراحان لباس به واسطه تنوعات موجود در بازار، هیچگاه و تحت هیچ شرایطی بیکار نخواهند ماند و همواره در صدد ایجاد و خلق ایده ها و طرح های مناسب به خود هستند.

مطالعه، کنکاش در فضای مجازی، گفت و گو با مخاطبان، بهره گیری از سایر الگوها برای به دست آوردن ایده های جدید و خلق موقعیت های مناسب برای خود می تواند به طراحان لباس در ایجاد طرح های موفق، کمک کند.

* نمایشگاه مد و لباس چه تاثیری در جامعه خواهد داشت.

یکی از ویژگی های مهم برگزاری نمایشگاه های مد و لباس، شناسایی هنرمندان و طراحان و برقرار آنان با آحاد جامعه، به خصوص تولیدکنندگان است و در صورت تکرار آن در طول سال، این ویژگی ها نیز سال به سال عیان تر هم خواهد شد.

با توجه به اینکه قشر عظیمی از مخاطبان ما در جامعه جوانان و نوجوانان هستند، بایستی ذائقه آنان را به خوبی بشناسیم و الگوی های متناسب با سلایق آنان را در راس کارهایمان قرار دهیم.

کلام آخر:

طراحی لباس از جمله مشاغلی است که افراد می‌توانند با سرمایه شخصی و کسب تجربه در آن پیشرفت کنند.

ارایه تسهیلات و حمایت های مستمر و دایمی از طراحان لباس ایرانی – اسلامی، یکی از اهداف و راهکارهای مهم در راستای تولید و تنوع لباس‌ مناسب و در نهایت رعایت هر چه بیشتر پوشش اصیل ایرانی – اسلامی در جامعه بایستی باشد.

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=4565

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.