به گزارش اخبارکار به نقل از خبرگزاری صدا وسیما،رادیو اقتصاد در برنامه روزی نو با آقای کیومرث سرمدی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد مهارت آموزی سربازان گفت و گو کرد.
سوال: اقای سرمدی شما خودتان سربازی رفتید؟
سرمدی: من، چون از دانشگاه معافیت تحصیلی داشتم فقط دوره آموزشی را طی کردم.
سوال: پس به آن مفهوم دو سال سربازی را شما تجربه نکردید؟
سرمدی: تعهد آموزش و پرورش داشتیم لذا بعد از دوره آموزشی دیگر مشغول کار شدیم.
سوال: این لایحه قرار است چه کار کند و نگاه شما و همکارانتان در مجلس چیست و لایحه جامع و کامل هست؟
سرمدی: بحث توجه به جوانان کاملا ارتباط مستقیم دارد با توسعه در کشور و امنیت کشور به معنای کلی در همه زمینهها. دو سال خدمت نظام شاید طلاییترین دوران عمر جوانان ما باشد و نگاه جوانان به این قصه قبل از این مواردی که میخواهم عرض کنم یک نگاه توام با این هست که دو سال از بهترین ایام زندگی ما شاید به نوعی تلف میشود.
مجلس منهای لایحهای که الان من اشاره خواهم کرد از ابتدای کار به این قصه با جدیت پرداخت، الان شما ببینید یک سرباز متاهل دارای فرزند حقوق بالای مثلا ۶-۷ تومان دریافت میکند اصلاح حقوق سربازان یک کاری بود که در این مجلس صورت گرفت، اما یک بحثی را که این لایحه دارد کامل میکند در راستای سیاستهای کلی اشتغال و توجه به تربیت نیروی ماهر و کارآمد و متناسب با نیازهای کشور، یک امر مهم هست.
سربازان ما، جوانان ما اگر قبل از اعزام به سربازی بتوانند در یک بازه زمانی مشخص تخصص لازم را کسب کنند مهارت آموزی داشته باشند متناسب با نیاز بازار کار یا همچنین نیاز نیروهای مسلح ما در طی این دو سالی که مشغول به خدمت هستند، طبیعتا کمک میکند به تربیت نیروی کارآمدی که مطمئن هست در طی دو سالی که مشغول انجام این خدمت وظیفه مقدس هست هم از تخصصش استفاده میشود و هم توان تجربی آن در کار بالا میرود.
سوال: ساز و کارهایش را هم دارید تدبیر میکنید؟ چون اینها هزینه بر است، پادگانها در شرایط و جایی قرار میگیرند که شاید نزدیکی به مراکز آموزشی بسیار سخت باشد، بنابراین باید مربی و تجهیزات را آنجا برد. اینها محلهای سخت و دشوار اجرای چنین چیزی هست که در راستای سیاستهای ابلاغی اشتغال که اشاره کردید از جانب رهبری در سال ۹۰ است، مجلس طرحی دارد یا دولتیها در مشورت با شما چیزهایی را گفتند برای این که مسیر هموار شود و بیاید و اجرایی شود؟
سرمدی: استحضار دارید که لوایحی که به مجلس ارائه میشود قبل از این که در صحن علنی بررسی شود به کمیسیونهای تخصصی مربوطه ارجاع میشود و آنجا با حضور متخصصین مختلف، دعوت از ادارات و وزارتخانههایی که مرتبط هستند، هم چکش کاری و اصلاح میشود و مواردی به لایحه کم و زیاد میشود، به نظر میآید این لایحه حتی قبل از اعزام سربازان و جوانان به سربازی، متناسب با همان نیازهای کشور که من عرض کردم، سازمان آموزش فنی و حرفهای پای کار هست، حتما باید الزام بشود بیایند و جوان قبل از اعزام به سربازی در یک بازه زمانی که باید تعریف شود در این مراکز ثبت نام کند دورههای لازم را ببیند و بعد از گذشت آن دوره مدرک معتبر دریافت کند در راستای آن کاری که انجام داده، بعد به سربازی اعزام شود.
در طی خدمت سربازی از آن تخصص و توانش حتما استفاده خواهد شد و طبیعتا میدانید که جوانی که از آن علم و تخصصش همزمان استفاده شود، آن علاقمندی و اشتیاق با توجه به آن شور و نشاطی که جوان دارد به صورت بهینه استفاده خواهد شد البته در این لایحه یک مشوقهایی هم در نظر گرفته شده به نظر من این مشوقها، مشوقهای بسیار خوبی هستند.
سوال: فکر میکنید مجلس، چون اشاره کردید به مشوقها، مثلا پیشنهاد شده در لایحهای که دو ماه از خدمت آنها کسر بشود یا این که دولت اجازه پیدا کند صندوق مهارت و اشتغال کارکنان وظیفه سربازان ماهر منقضی خدمت را ایجاد کند حمایتهای مالی از مهارت آموزی اشتغال پذیری صورت بگیرد.
خیلی کوتاه بفرمایید نظر مجلس نسبت به کلیات اجزایی که در این لایحه کنار هم آمده مثبت است؟ فکر میکنید که بتواند تاییدیه مجلس را بزودی بگیرد؟
سرمدی: مجلس شورای اسلامی در تصویب قوانین متعدد در زمینههای مختلف، مثلا حمایت از شرکتهای دانش بنیان یا سایر موارد روی بحث مشوق تاکید داشت، این مشوقها مهم هستند و قطعا بحث کسری خدمت آن صندوق مهارت و الزام دولت به استخدام نیروهای سربازی که منقضی شدند خدمت تمام شده، اما تخصصهای لازم را دارند، اینها از مواردی است که به نظر من کمک خواهد کرد و تشویق خواهد کرد که جوانان هم به سربازی علاقمند شوند و هم کمک کنند به توسعه کشورمان.