به گزارش اخبارکار ، سید معین نظری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری ایسکانیوز گفت: رشته علوم و صنایع غذایی به طور عمومی به آشنایی با تکنولوژی مراکز و صنایع تولید مواد غذایی از قبیل لبنیات، غلات، گوشت، روغن، قند، سبزیجات و میوه جات مربوط می شود.
وی افزود: صنایع غذایی در مقطع کارشناسی تحت عنوان دو رشته مستقل ارائه می شود. رشته اول به نام «علوم و صنایع غذایی» و رشته دوم با عنوان «علوم و مهندسی صنایع غذایی» شناخته می شود که هر دو زیر گروه آزمایشی تجربی هستند، این رشته در حال حاضر شامل به حوزه های زیادی در صنایع مواد غذایی شده و افراد در ردیف های مختلف شغلی فرصت های زیادی برای فعالیت در بازار کار پیش روی خود می بینند. چرا که امروزه فرآوری های صنایع غذایی با سرعتی بیش از پیش در حال توسعه و رشد هستند.
مدیرگروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی همدان اظهار کرد: دانشجویان این رشته درباره صنایع نگهداری مواد غذایی، تولید، بسته بندی و کنترل کیفی مواد غذایی آموزش دیده و یاد می گیرد که چگونه طی فرآیندهای مشخصی می توان از کیفیت تغذیه ای ﺑﻬﺪاﺷتی ﻣﻮاد ﻏﺬایی اطمینان حاصل کرده و عمر محصولات غذایی مختلف را ضمن حفظ کیفیت و ارزش غذایی آن ها، طولانی تر کرد.
نظری گفت: رشته مهندسی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته در سال ۱۳۹۵ با مجوز وزارت علوم و سازمان مرکزی در واحد همدان تاسیس شده است و تاکنون۴ دوره فارغ التحصیل وارد بازار کار کرده است و هم اکنون حدود ۲۵۰ نفر دانشجو در دو مقطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان مشغول به تحصیل هستند. همچنین راهاندازی مقطع کارشناسی ارشد در دست اقدام است.
وی اظهار کرد: نیاز روز افزون جامعه به غذا و رشد بی رویه جمعیت یکی از مسائلی است که توجه صنایع مختلف را به خود معطوف ساخته است و رابطه مستقیم این رشته با سلامت جسمی و روانی مردم و همچنین توجه خاص جامعه به محصولات غذایی دلایل روشنی از اهمیت رشته علوم و صنایع غذایی به شمار می رود.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: ارائه دانش و مهارت لازم برای تجهیز ماشین آلات صنایع غذایی، ترسیم مراحل تبدیل محصولات دامی و زراعی به فرآورده های غذایی در کارخانجات، نظارت بر شرایط نگهداری و بسته بندی فرآورده های غذایی، نظارت بر کنترل کیفیت و رعایت استانداردهای لازم برای نگهداری مواد غذایی از جمله کارکرد ها و تاثیر رشته علوم و صنایع غذایی در جامعه برشمرد.
نظری در پاسخ به این سوال که رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی برای چه کسانی مناسب است؟ گفت: برای انتخاب رشته اولین موردی که باید مورد توجه قرار بگیرد علاقه است. فرد باید ابتدا در مورد زمینه رشته دروس و محیط کاری و بازار کار آن تحقیق کند و در صورتی که روحیات او اجازه می دهد در آن تحصیل کند، معمولاً محیط کار فارغ التحصیلان رشته صنایع غذایی کارخانجات تولید مواد غذایی است. این افراد باید آمادگی کار در این محیط ها را داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: این افراد باید با ذکاوت نیاز بازار را تشخیص داده و غذاهایی متناسب با این نیاز را تولید کنند. این افراد باید خلاق باشند تا د ر پروسه تولید و بسته بندی مواد غذایی نوآوری های لازم را انجام دهند و در نهایت محصولی تولید کنند که هم نیاز مخاطب را تامین کند و هم برای او جذاب باشد.
مدیرگروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی همدان تصریح کرد: فارغ التحصیلان رشته رشته علوم و صنایع غذایی بعد از فارغ التحصصیلی به عنوان کارشناس می توانند با کارخانجات مختلف صنایع غذایی همکاری کنند. با اخذ مدرک مهندسی می توانند به عنوان مسئول فنی یا مدیر تولید و مسئول کنترل کیفیت با موسساتی نظیر استاندارد و شبکه های بهداشت به عنوان کارشناس صنایع غذایی همکاری نمایند. و یا به صورت شخصی اقدام به تاسیس کارگاههای صنایع غذایی و یا کارخانجات تولیدات مواد غذایی و در نتیجه کار آفرینی کنند.
نظری تاکید کرد: با عنایت به مصوبه مجلس شورای اسلامی و الزام وزارت بهداشت، مبنی بر لزوم بکارگیری مهندسین صنایع غذایی توسط کارخانجات قبل از تولید، بازار کار این رشته مناسب است و بیش از ۹۰ درصد فارغ التحصیلان این واحد دانشگاهی دراین رشته در شغل های مرتبط اشتغال دارند.