به گزارش اخبارکار به نقل از ایسنا ، ادهم کرد زابلی امروز شنبه اظهار کرد: سیستان و بلوچستان دارای ۲۶ شهرستان، ۵۵ شهر، ۶۸ بخش، ۱۴۴۵ دهستان، ۱۰ هزار و پنج آبادی و نقطه جمعیتی و هفت هزار و ۱۴۸ نقاطی که دارای سکنه است.
وی با اشاره به اسکان ۵۱ درصد از جمعیت سیستان و بلوچستان در روستاها، ادامه داد: جمعیت روستایی این استان یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۶۳۰ نفر و تعداد روستاهای زیر ۲۰ خانوار سه هزار و ۷۶۶ و تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار سه هزار و ۴۴۲ روستاست.
سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سیستان و بلوچستان افزود: سه هزار و ۴۷۳ روستا دارای شورای اسلامی که مجموع اعضای اصلی شوراها ۱۰ هزار و ۶۷۲ نفر و ۲ هزار و ۹۳۳ دهیاری در استان فعال هستند.
وی با اشاره به حضور و مشارکت پرشور بانوان در انتخابات شوراهای اسلامی روستایی سیستان و بلوچستان گفت: ۶۹۶ نفر معادل هفت درصد از اعضای شوراها و ۳۵۲ نفر معادل ۱۲ درصد از اعضای دهیاران از بانوان هستند.
کرد تصریح کرد: طول شبکه راهی روستایی ۱۶ هزار و ۳۰۸، آسفالت پنج هزار و ۱۳۵، شوسه ۲ هزار و ۳۲۱ و خاکی هشت هزار و ۸۵۲ کیلومتر است.
وی با اشاره به برنامه ریزی سه ساله برای آبرسانی به یکهزار و ۷۵۲ روستا، ادامه داد: شاخص طرحهای هادی در روستاها ۲۱ درصد بوده که نسبت به سال گذشته سه درصد رشد داشتیم و باید به شاخص کشوری که ۵۱ درصد است دست پیدا کنیم.
سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سیستان و بلوچستان افزود: برای بیش از ۱۰۰ روستا در سال ۱۴۰۲ برق رسانی انجام شده و تلاش میشود روستاهای بیشتری را از نعمت برق برخوردار کنیم.
وی با بیان اینکه ۱۱۵ روستا برای گردشگری تعریف شدهاند ادامه داد: سه روستای احمدآباد در چابهار، ده ارباب در زابل و حاجی آباد از توابع زاهدان هوشمند هستند و روستای کهنه کهور از توابع شهرستان مهرستان روستای پاک است.
کرد افزود: اعتبارات سه فصل ماده از ۳۸، ۳۹، ۴۲ به دهیاران واریز میشود و این آمار بسیاری بالایی در سال گذشته است.