به گزارش پایگاه خبری اخبارکار به نقل از خبرگزاری تسنیم، بررسی وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان نشان میدهد یکی از دلایل بیکاری آنها نداشتن مهارت لازم برای اشتغال در رشته های مورد تقاضا در بازار کار است. همین امر باعث شده است که امروز با حجم بالایی از فارغ التحصیلان بیکار مواجه شویم.
بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی نه تنها با طرح های متعدد دولت حل نشد،بلکه این روزها شاهد هستیم که مسافرکشی با خودرو شخصی، موتور و رانندگی در آژانس های تاکسی تلفنی, مشاغل آزاد و دلالی، راه اندازی بقالی و سوپرمارکت ،وردست پدر و ادامه شغل پدری و مواردی از این دست گزینه های موجود برای فارغ التحصیلان بیکار دانشگاه است.این افراد از یک سو ناراحت گذران عمر جوانی هستند و از شرایط موجود ناراضی هستند، و از سوی دیگر باید تلاش کنند تا با کسب درآمدی بتوانند گذران عمر کنند.
مطابق آمارها از سوی سازمان فنی و حرفه ای حدود ۴۰درصد از مراجعه کنندگان به سازمان فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند و این موضوع بیانگر این است که مهارت مورد نیاز دانشجویان برای بازار کار با آنچه در دانشگاه فرا گرفته اند فاصله دارد.
در راستای تصمیم دولت امسال برای اولین بار که ۲۵درصد از سهم اشتغال ایجادی در کل کشور به فارغ التحصیلان اختصاص داده شود و در راستای تاکیدات دولت بر لزوم توجه به اشتغال فارغ التحصیلان، برنامه محوری وزارت کار در سال ۱۴۰۳برحوزه اشتغال فارغ التحصیلان متمرکز شد.
*اختصاص ۲۵درصد از سهم اشتغال به فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان تهران
ایمان خسروپور،مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران از توجه ویژه در برنامه توسعه به اشتغال فارغ التحصیلان خبر داد و گفت: ۲۵درصد از سهم اشتغال به فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان تهران اختصاص یافته است. در راستای اجرای بند ۲مصوبه هشتاد و پنجمین نشست شورای عالی اشتغال کشور ۲۵درصد از سهم اشتغال تکلیفی استان تهران در سال ۱۴۰۳به فارغ التحصیلان دانشگاهی اختصاص یافت.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل استان تهران افزود: در سال ۱۴۰۳از تعداد ۱۸۰ هزار و ۶۹۱ تعهد اشتغال تکلیفی استان تعداد ۴۴ هزار و ۸۱۲ سهمیه (۲۵درصد از کل تعهد استان) برای فارغ التحصیلان دانشگاهی هدف گذاری شده است.
خسروپور میزان تعهد اشتغال تکلیفی فارغ التحصیلان از ابتدای سال تا کنون در سامانه رصد اشتغال را ۱۷۲۰نفر بیان کرد و افزود: از ۴۴ هزار و ۸۱۲ تعهد اشتغال تکلیفی فارغ التحصیلان دانشگاه، اشتغال تعداد ۱۷۲۰نفر در سامانه ملی رصد اشتغال ثبت شده است و با توجه به ابلاغ سهمیه دستگاهی استان، انتظار می رود تا پایان شش ماه نخست سال جاری ۵۰درصد از تعهد اشتغال فارغ اتحصیلان دانشگاهی در سامانه رصد اشتغال توسط کاربران تعداد ۵۰دستگاه های اجرایی استان ثبت شود.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران اولویت پرداخت تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی را با فارغ التحصیلان دانست و افزود: با عنایت به سند ۲۱دستورالعمل اجرایی ایجاد ۱۵۰اشتغال جدید در حوزه مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۳(اولویت پرداخت تسهیلات) رسته های فرهنگ و هنر ،IT و رسانه به نسبت سایر فارغ التحصیلان برای دریافت تسهیلات (در شرایط مساوی) در اولویت قرار دارند.