• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
6

سرنوشت کسب‌وکارها تا سال ۲۰۲۷

  • کد خبر : 3306
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۸:۰۶
سرنوشت کسب‌وکارها تا سال ۲۰۲۷
اخبارکار- در سال‌های آینده کسب‌وکارها و مشاغلی که اکنون با آن‌ها آشنا هستیم دست‌خوش تغییرات بزرگی خواهند شد؛ زیرا فناوری‌های جدید بر نحوه عملکرد آن‌ها تأثیر می‌گذارند. پرستاران‌، معماران‌، هنرمندان، کشاورزان و صاحبان دیگر مشاغل همگی نیاز به مهارت‌های جدیدی خواهند داشت تا بتوانند خود را با انقلاب فناوری هماهنگ و همگام کنند.

بدون شک نحوه انجام کارهایمان به طرز چشمگیری تغییر خواهد کرد. تأثیر فناوری‌های نوظهور، تغییرات قابل‌توجه در اقتصاد و حتی فشارهای زیست‌محیطی باعث می‌شود اکثر حرفه‌ها و کسب‌و‌کارها درحالی‌که تلاش می‌کنند تا از تحولات سریع عقب نمانند،‌ دائما در حال تغییر و تحول باشند. بنابراین افراد در صنایع مختلف باید کاملا آماده باشند تا با دریافت جدیدترین اطلاعات و آموزش‌ها خود و صنعتشان را در محیط به‌سرعت در حال تغییر به‌روز نگه‌دارند. در این راستا در ادامه مطلب چگونگی تغییرات کسب‌و‌کار در سال‌های آتی و اقدامات نسل‌های آینده برای تطابق با این تغییرات را مطرح می‌کنیم:

صنعت کشاورزی: یک‌سوم سیاره زمین برای مصارف کشاورزی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. شاید بسیار زیاد به نظر برسد، اما به خاطر داشته باشید که ۵۰ درصد از نواحی کره زمین را بیابان‌ها، دره‌ها، کوه‌ها و یخچال‌های طبیعی که البته غیرقابل استفاده هستند، تشکیل می‌دهند. نیاز ما به آنچه صنعت کشت و زرع فراهم می‌کند با بهره‌برداری از این مقدار از زمین متوقف نمی‌شود.
 بیش از دوسوم آب شیرین جهان به مصارف کشاورزی و زراعت اختصاص داده می‌شود. درحالی‌که بیش از نیمی از محصولات زراعی به‌وسیله حشرات و آفات یا در اثر فاسدشدن از بین می‌روند.
همه این فشارها، انگیزه را برای انجام اقدامات هوشمندانه در کسب‌و‌کارهای حوزه کشاورزی تشدید می‌کند. رئیس دانشکده علوم زیستی دانشگاه ملبورن که تحصیلات دکتری خود را با تمرکز بر گرسنگی جهانی به پایان رسانده، می‌گوید: «دلیل اینکه باید دانش جدیدی در این حوزه ارایه شود این است که نمی‌توان ۷.۵ میلیارد نفر جمعیت این سیاره خاکی را با روش‌های منسوخ کشاورزی تغذیه کرد.»
یکی از این راهکارهای هوشمندانه فرایندی است که به کشاورزان امکان ایجاد نقشه‌های دیجیتالی را می‌دهد که بتوانند به کمک آن حاصلخیزی خاک را مشخص کنند و عوامل محدود‌کننده عملکرد را نشان دهند. استفاده از نقشه‌های دیجیتالی به تصمیم‌گیری آگاهانه و هوشمندانه در مورد مکان و زمان کاشت کمک خواهد کرد.
کسب‌وکارهای حوزه معماری: یکی از دانش‌پژوهان رشته معماری معتقد است: «دانشجویان وقتی از چارچوب سنتی تفکر خارج می‌شوند، دیدگاه‌های جدید و ارزشمندی را ارائه می‌دهند. شاید در ابتدا به مهارت‌های طراحی تسلط نداشته باشند‌، اما روش دیگری برای تفکر دارند که الهام‌بخش و نوآورانه است.» معماری به دیدگاه‌های متنوع نیاز خواهد داشت. درواقع کسب‌و‌کارها‌ی حوزه معماری با افزایش دیدگاه‌ها و ایده‌های جدید توسعه پیدا می‌کنند.

فناوری‌های نوین در ساخت‌وساز و ازجمله چاپ سه‌بعدی، فرصت‌های جدیدی را برای معماران فراهم کرده است، اما به همان اندازه، برای آن‌ها چالش‌هایی را به همراه دارد.

برخی ممکن است به انیمیشن‌، طراحی‌، گرافیک و برند سازی روی بیاورند. درحالی‌که دیگران در «راه‌یابی» تخصص دارند. طراحی راه‌هایی برای حرکت در فضایی مانند فرودگاه یا مجتمع‌های خرید.

همچنین در فناوری‌های صوتی و تصویری فرصت‌هایی وجود دارد، از الگوریتم‌های بازی‌سازی گرفته تا مشتریانی که در حال پیاده‌روی روی طرح‌های واقعیت مجازی هستند.

کسب‌و‌کارهای حوزه قانون و قضا: پیشرفت‌های فنآورانه و روند رو به صعود تخصص‌های مختلف، در حال تغییر دادن عملکرد قانون هستند. کارهای زیادی که قبلاً توسط وکلای جوان انجام می‌شد ازجمله گرفتن دادخواست، بررسی اسناد و … امروزه به‌واسطه فناوری‌هایی ازجمله هوش مصنوعی صورت می‌گیرد.

امروزه بسیاری از کارهای گیج‌کننده و مبهم از میان برداشته‌شده و وکلا به‌طور فزاینده‌ای ملزم به استفاده از مهارت‌های تحلیلی پیشرفته‌تر، همچنین مهارت‌های بین فردی هستند، زیرا مهارت‌های بین فردی بخش مهمی است که به عهده هر فرد است و عملا ماشین نمی‌تواند جایگزین آن شود. تغییرات، سریع و اجتناب‌ناپذیر خواهند بود. امروزه از فناوری برای پیش‌بینی نتایج یک پرونده حقوقی استفاده می‌شود. نه بر اساس طرفین پرونده بلکه مبتنی بر روز و ساعتی که پرونده موردنظر برای بررسی پذیرفته می‌شود. احتمالا ابزارهایی که برای حل اختلافات پیچیده توسعه می‌یابند، می‌توانند مسیر فرایند اقدامات قانونی و طرح دادخواست را کوتاه‌تر کنند. البته تخصص نیز در تحولات هر صنعت نقش مهمی خواهد داشت.

پرستاری و کسب‌و‌کارهای صنعت سلامت پزشکی: در طول دهه گذشته‌، پیشرفت‌های فناوری به پرستاران کمک کرده است تا از بیماران با کارایی و ایمنی بیشتری مراقبت کنند و احتمالاً این پیشرفت‌ها طی دهه آینده سرعت بیشتری خواهد یافت. با توجه به موج عظیم تغییرات در آینده، برای نسل بعدی پرستاران، بخش‌ها و بیمارستان‌هایی که در آن مشغول به کار هستند، محیط‌های بسیار متفاوتی خواهند بود.

مرکز جامع سرطان «ویکتوریا» در ملبورن یک نمونه قابل‌توجه از سازگاری صنعت سلامت با موج تغییرات فناورانه است. در این مجموعه چیزی حدود ۵۰ میلیون دلار استرالیا به فناوری‌های جدید ازجمله سیستم ارتباطات داخلی اختصاص‌یافته است. دکمه‌های قدیمی زنگ هشدار بیمار بعدازاینکه توسط بیمار به صدا درمی‌آمد، نزدیک‌ترین ایستگاه پرستاران را مطلع می‌کرد؛ اما اکنون این مرکز از یک مجموعه پیام‌رسان یکپارچه استفاده می‌کند که مسوول ارسال تماس‌های بیماران به پرستاران است و هشدارهای پزشکی را از طریق تلفن همراه به کارکنان ارسال می‌کند. یکی از متخصصان رشته پرستاری معتقد است: «با پیشرفت‌های فناورانه، روباتیک، ژنتیک و هوش مصنوعی، می‌توانیم به اهداف بهداشتی ساده‌، کارآمد و مقرون‌به‌صرفه‌ای برسیم. البته باید بین پیشرفت‌های فناورانه و همدلی انسانی تعادل برقرار شود. فاکتورهای مهمی در صنعت بهداشت و درمان به‌ویژه حوزه پرستاری وجود دارد که گرچه کمیت‌پذیر نیستند، اما نباید نادیده گرفته شوند؛ مانند احساسات و عواطف انسانی و همدلی با بیمار و خانواده‌اش.»

 صنعت سلامت و فناوری: البته در این صنعت هم تنوع نقش مهمی را ایفا می‌کند. یکی از اساتید حوزه پرستاری در دانشگاه ملبورن می‌گوید: «دانشجویان رشته پرستاری امروزه با سوابق تحصیلی متنوع ازجمله علوم انسانی، علوم کامپیوتر و حتی مهندسی در رشته پرستاری مشغول به تحصیل می‌شوند. این پیش‌زمینه‌های متنوع باعث می‌شود فارغ‌التحصیلان پرستاری مدل‌های جدیدی را برای مراقبت از بیمار در خانه‌ و همکاری در مراقبت از بیماری‌های مزمن استفاده کنند. همچنین به افزایش مشاغلی چون پرستاری پزشکی و مشاوره بالینی می‌انجامد.»

او در ادامه می‌گوید: «آنچه ما نیاز داریم، پزشکانی هستند که از مهارت‌های ارتباطی بسیار خوبی برخوردار باشند، ازنظر فرهنگی بتوانند خود را با بیمار تطبیق دهند و از پیشینه علمی خوبی داشته باشند. همچنین به ارزیابی‌ها و برنامه‌های مراقبت‌های بهداشتی آگاه و مسلط باشند. اکنون فناوری اینجاست تا از آن‌ها و اهدافشان حمایت‌ کند.»

کسب‌و‌کارهای هنری: هنگامی‌که علم و هنر در هم می‌آمیزد‌، اتفاقات جذاب و عجیب‌وغریبی می‌افتد. امروزه فارغ‌التحصیلان هنر به‌طور فزاینده‌ای می‌توانند در هر دوشاخه علم و فناوری، کسب‌و‌کار خود را پیدا کنند. مدیر خلاق نمایشگاه علوم خونی ملبورن که پس از اتمام دکترای خود در حوزه بیماری‌های عفونی، تمرکزش را از رشته تحصیلی‌اش تغییر داده و در موزه آناتومی و آسیب‌شناسی «هری بروکس آلن» در دانشگاه ملبورن مشغول به فعالیت است، می‌گوید: «من همیشه به ارتباط میان علم و هنر علاقه‌مند بودم. اغلب مردم فکر می‌کنند که علم و هنر دوشاخه کاملا مجزا هستند و دوست دارند آن‌ها را در دودسته مجزا طبقه‌بندی کنند؛ اما به نظر من خلاقیت در بطن همه علوم نهفته شده است. شباهت‌های زیادی در فرایندهای فکری هنرمندان و دانشمندان وجود دارد. احتمالا در آینده، ۷۵ درصد مشاغل و کسب‌وکارها در رشته‌های فناوری‌، مهندسی و ریاضی فعالیت خواهند کرد».
مترجم: نازنین توکلی کارشناس ارشد مدیریت صنعتی

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=3306

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.