به گزارش پایگاه خبری اخبارکار به نقل از خبرگزاری مهر، جمشید امیدی صبح سه شنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته کار و کارگر اظهار کرد: هفته کارگر امسال با شعار «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» از فردا با تجدید میثاق آرمانهای امام خمینی آغاز و تا ۱۱ اردیبهشت نیز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در این هفته بیش از ۴۰۰ برنامه برگزار خواهد شد که از جمله این برنامهها میتوان به دیدار کارگران با مقام معظم رهبری، نشست خبری، همایش پیاده روی جامعه کار و تولید، برگزاری میز خدمت، همایش ایمنی و بهداشت، نشست تشکلهای کارگری و کارفرمایی، بازدید از بیمارستان تأمین اجتماعی، بازدید دانش آموزان از واحدهای تولیدی اشاره کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: مراسم هفته کارگر امسال از چندین هفته قبل با فراخوان جشنواره امتنان آغاز شده است و از دهم مهر تا یکم آذرماه سال گذشته ۴۴۰ نفر کارگر، ۵۹ گروه کار و ۱۲۱ واحد در این سامانه ثبت نام کردهاند.
انتخاب یک کارگر نخبه ملی از استان مرکزی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به انجام ۱۰۸ بازدید میدانی توسط کمیته ارزیابی تصریح کرد: ارزیابیها منجر به انتخاب ۸ واحد، ۳ کارگر و ۲ گروه کار نمونه به تعداد ۸ نفر شد که این افراد تجلیل میشوند همچنین امسال برای نخستین بار یک کارگر نخبه ملی و واحد نمونه ملی از استان مرکزی انتخاب شدهاند.
امیدی بیان کرد: تعداد شاغلان استان مرکزی در سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۴۲۵ هزار نفر بوده و تا سال ۹۹ روند نزولی داشته است به طوری که ۵۱ هزار فرصت شغلی در این بازه زمانی از دست رفته است اما خوشبختانه از سال ۱۴۰۰ این مهم روند صعودی داشته و تا سال ۱۴۰۲، ۱۵ هزار و ۷۲۰ به تعداد شاغلان این استان اضافه شده است.
رتبه نخست استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال زایی
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال زایی رتبه نخست و دوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
امیدی نرخ بیکاری استان مرکزی در سال ۱۴۰۰ را ۷ و هشت دهم درصد برشمرد و گفت: بر اساس میانگین گیری این نرخ در سال ۱۴۰۲ با ۸ درصد کاهش به ۷ درصد تقلیل یافته است.
وی اضافه کرد: ضریب پوشش بیمه تأمین اجتماعی استان مرکزی نسبت به سال ۹۹ بالغ بر ۶.۵۶ درصد افزایش داشته است، همچنین تعداد بیمه شدگان اجباری نیز در پایان بهمن سال قبل نسبت به پایان بهمن سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷.۱۷ درصد افزایش داشته و در این بازه زمانی ۱۰ هزار نفر نیز بازنشسته شدهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ نرخ مشارکت اقتصادی استان ۳۶.۶ درصد بود که این نرخ بر اساس میانگین گیری سال گذشته ۳۶.۳ درصد شده است و این مهم مورد توجه باشد که به دلیل سخت و زیان آور بودن مشاغل، کارگران زودتر از موعد از محیط کار خارج میشوند و این مهم از دلایل پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی است.
تعداد کارگاههای فعال استان مرکزی به ۱۴۸۲ مورد افزایش یافت
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: تعداد کارگاههای فعال در پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۲ نسبت به پایان بهمن ۱۴۰۱، با ۶.۲۵ درصد معادل ۱۴۸۲ کارگاه افزایش یافته است.
امیدی تاکید کرد: سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۴۵۶۵ نفر بیمه بیکاری دریافت می کردهاند که پایان سال گذشته به ۲ هزار و ۹۴۲ نفر رسیده است همچنین برای ۴۵۸۷ نفر نیز، مجوز مشاغل خانگی صادر شده است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: سال گذشته، ۱۹ هزار و ۶۰۷ شغل جدید در استان مرکزی ایجاد شد در حالی که تعهد ایجاد اشتغال ۱۰ هزار و ۹۹۶ فرصت شغلی بود که در این راستا ۸۶۱۱ شغل بیشتر ایجاد شد.
امیدی عنوان کرد: در بهار پارسال رقم شاخص پایش محیط کسب و کار استان مرکزی ۵ و ۱۷ صدم درصد بوده و در این شاخص رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.