به گزارش پایگاه خبری اخبارکار به نقل از ایرنا، «مریم خاوازی» رئیس کمیته راهبری به روایت شکلگیری این ایده و اهداف جایزه ملی نوآوری آزاده پرداخت و اظهار داشت: مصوبه برگزاری رویداد «آزاده داننده» پس از طرح آن در اردیبهشت ۱۴۰۰ در هیات مدیره انجمن زنان کارآفرین مصوبه صادر شد و توانستیم دور اول این رویداد را با همت انجمن زنان کارآفرین در بهمن ۱۴۰۱ برگزار کنیم.
خاوازی هدف از این رویداد را نکوداشت زندهیاد آزاده داننده و فعالیتهای تاثیر گذار او و توسعه کارآفرینی و افزایش توانمندسازی استارتآپهای نوآور زنان عنوان کرد و ادامه داد: خوشبختانه در رویداد اول توانستیم به اهداف مهمی دست پیدا کنیم. ضمن اینکه در طول یک سال گذشته کمیته راهبری ارتباط خود را با گروههای شرکت کننده حفظ کرده و تیمها را رها نکرده است.
تمرکز جایزه نوآوری آزاده روی استانهای کمتر برخوردار است
خاوازی افزود: دور دوم جایزه نوآوری آزاده هم با هدف توانافزایی استارتآپهای نوآور و فناور زنان و کارآفرینی طراحی شده است و به مثابه رویداد نخست، جامعه هدف تیمهای فناور و استارت آپهای زنان در استانهای مختلف با تاکید ویژه بر مناطق کمتر برخوردار است؛ از سوی دیگر با توجه به ابعاد گسترده فعالیتهای خانم داننده به ویژه در ایجاد کمیسیون مشاوران فاوا امسال محور مشاوره حرفهای در فاوا به فعالیتهای رویداد اضافه شده است.ما تقریبا تا ۵ سال آینده این رویداد را برنامهریزی کردهایم و در هر رویداد بخشهای تازهای به آن اضافه خواهد شد.
چه تیمهایی میتوانند در فراخوان جایزه نوآوری آزاده شرکت کنند؟
رویا کوهستانی رئیس کمیته اجرایی رویداد جایزه نوآوری آزاده هم درباره شرایط حضور در این رویداد گفت: برنامه اجرایی این دوره به شکلی تنظیم شده است که همزمان با ایجاد بستری برای تبادل تجربههای بنیانگذاران و مدیران استارتآپها و شکل گیری شبکه استارتآپی بانوان، فرصتی برای معرفی ایدهها و استارتآپهای برتر فراهم شده است و جایزه نوآوری آزاده در دو بخش استارتآپها و شرکتهای دارای محصول نوآورانه برگزار میشود. در بخش اول استارتآپهایی که از تیمهای حداقل دو نفره تشکیل شده به شرط داشتن نمونه محصول اولیه (MVP) و تکمیل بودن مدل کسب و کار میتوانند در جایزه نوآوری آزاده شرکت کنند. بخش دوم جایزه نوآوری آزاده با حضور مجموعههای فناور یا نوآور برگزار میگردد که باید یکی از شرایط ارائه محصول کاربردی یا سابقه تاسیس ۲ سال یا بیشتر و یا درآمد مناسب و روبه رشد را داشته باشند.
متقاضیان از امروز تا ۱۹ مرداد ماه با مراجعه به سایت میتوانند ثبتنام اولیه خود را انجام دهند
در مرحله بعد شرکتهایی که ثبت نام کردهاند در فرآیند ارزیابی اولیه قرار میگیرند و داوران این مرحله از متخصصان حوزههای مختلف کسب و کار هستند که بر اساس معیارهای مشخص ، طرحهای ارسالی را بررسی و دو برابر ظرفیت مورد نظر را گزینش میکنند و در تاریخ ۹ شهریور گروههای منتخب اعلام میشود. پس از داوری مرحله نخست به منظور آماده سازی تیمهای برگزیده جلسات آموزشی و منتورینگ برگزار میشود تا تیمها ضمن اصلاح و رفع چالشهای ارائه Pitch Deck برای رویداد نهایی آماده شوند و پس از ارائه آزمایشی از بین شرکت کنندگان دورهها تعدادی برای ورود به مرحله نهایی انتخاب می شوند.
در ۲۵ مهر ماه روز برگزاری رویداد، شرکتها و صندوقهای سرمایه گذاری ضمن داوری و انتخاب تیمهای برتر هر بخش در سه سطح و اعطای جوایز امکان سرمایه گذاری روی هر تیم را بررسی خواهند کرد.
رسالت انجمن زنان کارآفرین ادامه دارد
کتایون سپهری نیز در گزارشی به ارائه فعالیتهای یک سال گذشته این رویداد پرداخت و گفت: بر اساس مذاکرات صورت گرفته با تیمها، برخی از آنها در مرحله جذب سرمایهگذار، بعضی به دنبال توسعه بازار و ارتباط با مشتریان بیشتر، و بعضی به دنبال اخذ وام و تسهیلات بانکی هستند. به همین دلیل با وجودی که مسابقه تمام شده ، اما انجمن زنان کارآفرین رسالت خود را در این باره ادامه داد.
او توضیح داد: در این دوره با توجه به گسترش حیطه کاری رویداد، گروه علمی استارتآپها به صورت زیرمجموعه کمیته علمی با ماموریت ارزیابی، انتخاب، آموزش و منتورینگ تیم های ثبت نام کننده در رویداد فعالیت میکند و کمیته علمی به مباحث علمی دیگر و گسترده تر خواهد پرداخت از جمله با تعیین شاخصهای مناسب برای انتخاب تیمها و مشخص کردن ویژگی های منتورها و داوران روز رویداد بر آن است تا چارچوب مستحکم تری را برای رویدادهای آتی ایجاد کند.
طبق گفته سپهری تعیین سطوح جایزه، تدوین فرایند ثبت نام تا اهدای جایزه، ارزیابی و نظارت بر آموزشهای ارائه شده و تدوین گزارش تحلیلی از کارهای انجام شده برای شناسایی فرصت های بهبود هم از سایر فعالیتهای مسئولان این رویداد است. سپهری تداوم همراهی و حمایت از تیمهای شرکت کننده در رویداد و برقراری ارتباط با افراد تاثیرگذار را از برنامههای مهم و مستمر این رویداد عنوان کرد.
در ادامه شیرین پارسی رئیس هیات مدیره انجمن زنان کارآفرین درباره نقش زنان در اقتصاد ایران گفت: بر اساس آمار مرکز ایران در سال ۹۵ نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران ۱۶ درصد بود این در حالیست که این عدد در جهان ۴۷ درصد بوده است. در سال ۱۴۰۲ نسبت اشتغال در میان زنان ۱۲ درصد و مردان ۶۳ درصد بوده است. همه اینها نشان میدهد که باید بیش از گذشته به اشتغال و کارآفرینی زنان توجه کنیم و رویدادهایی مثل جایزه نوآوری آزاده به این هدف کمک میکنند.