به گزارش پایگاه خبری اخبارکار به نقل از خبرگزاری فارس، «شما میتوانید با پرداخت از طریق رمز ارز در تمامی آزمونها قبول شوید»؛ این ادعای کانال تلگرامی منتشر کننده سوالات آزمون وکالت است. حوالی ساعت ۱۱ و نیم ۱۸ اسفند ماه ۱۴۰۲سوالات آزمون فوق العاده وکالت مرکز وکلا در یک کانال تلگرامی منتشر شد.
در ابتدا کانال فوق عکس چند سوال این آزمون از روی دفترچه را منتشر کرد؛ سپس با گذاشتن آدرس یک کانال دیگر مدعی شد که تمامی سؤالات آزمون در کانال جدید منتشر میشود که منتشر هم شد. تمامی سؤالات آزمون وکالت با پاسخهایی که روی سوالات با هایلایت سبز رنگ مشخص شده بود، حوالی چهار ساعت پیش از برگزاری آزمون در این کانال تلگرامی منتشر شد.
اینکه سؤالات به دست چند نفر از شرکت کنندگان آزمون رسیده است و چه میزان بر نتایج آن تأثیرگذار بوده؛ آیا مسئولان لو رفتن سوالات را میپذیرند و آزمون ابطال میشود یا آن را یک شایعه بیشتر نمیدانند؛ هنوز مشخص نیست. آنچه مورد توجه است، ادامه فعالیت این کانال تلگرامی است که از همان روز تا کنون فعال و به دنبال اعتمادسازی در میان نوجوانان و جوانان است.
این کانال تلگرامی مدعی شده که میتواند سوالات تمامی آزمونهای سراسری را ۴ الی ۱۲ ساعت پیش از برگزاری آزمون در اختیار داوطلبان قرار دهد. در یکی از پیامهای این کانال تلگرامی عنوان شده که تمامی آزمونهای استخدامی اعم از وکالت قوه قضائیه و کانون، سردفتری پرورشی دبیری آموزگاری تأمین اجتماعی، نظام مهندسی و… مبلغ ۳۱۵ دلار، کنکور انسانی و ریاضی مبلغ ۷۸۰ دلار، کنکور تجربی مبلغ ۸۵۰ دلار است.
این مبالغ توسط رمز ارز باید پرداخت شود و اصلا مهم نیست به نام چه کسی پرداخت شود، خود شرکت کننده، پدر، برادر و یا حتی از طریق کافی نت! در یکی دیگر از پیامهای منتشر شده این کانال که با هدف جلب اعتماد منتشر شده، آمده است: «بعضی دوستان از امنیت خرید میپرسن. دوستان به هیچ وجه اطلاعاتی از شما جایی ذخیره نمیشه که قابل پیگیری باشه. روزانه میلیونها ارز داخل ایران خریداری میشه و قابل پیگیری نیست که چه کسی برای خرید سوالات ارز گرفته. اعضای کانال تلگرام هم محرمانه هستش و شخص دیگه ای نمیبینه. شما بصورت ناشناس خرید میکنید ما حتی اسم و شماره شمارو نمیگیریم. هنگام پاسخ دهی هم درصد بالا نزنید که تجدید آزمون نشید»
این کانال تلگرامی مدعی است سؤالات به همراه پاسخنامه تمامی آزمونهای سراسری توسط این کانال قابل فروش است.
پیش از این نیز این کانال تلگرامی از شبکهسازیاش برای دستیابی به سوالات آزمونها خبر داده بود؛ با این وجود هنوز از سوی مسئولان واکنشی را در این رابطه شاهد نبودیم و تنها بر اساس پیگیریهای خبرنگار فارس مشخص شده که در این رابطه پروندهای در دادستانی تهران تشکیل شده است.
انتظار میرود قوه قضائیه و دیگر نهادهای ذیربط با جدیت به موضوع ورود کرده و با تعیین تکلیف آن دست سودجویان و سوءاستفاده گران را کوتاه کند.