به گزارش اخبارکار به نقل از مرکز روابطعمومی و امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «محمود کریمیبیرانوند» در نخستین نشست کمیته ساماندهی اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، به بررسی و تشریح اقدامات صورتگرفته در این حوزه پرداخت و گفت: به دستور وزیر کار این کمیته تشکیل شد تا با بسیج همگانی دستگاهها و سازمانهایی که نقش مستقیم در حوزه اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی دارند بتوانیم از مشکلات این بخش بکاهیم و از طرفی جامعه کار و تولید را از ظرفیتهای خوب این حوزه مطلع کنیم.
وی با اشاره به مقایسه روند نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر، به تفکیک دارای آموزشعالی و فاقد آموزشعالی اظهار کرد: نرخ مشارکت در این زمینه حدود ۶/۵۲ درصد و مقایسه روند بیکاری جمعیت در سال ۱۴۰۱ حدود ۹ درصد است.
کریمیبیرانوند با اشاره به ۱۰ رشته دانشگاهی برتر بر اساس تعداد ثبتنام در مقطع کارشناسی اظهار کرد: بیشترین رشتهها در حسابداری حدود ۷۷/۱۶ درصد، مهندسی کامپیوتر ۵۵/۱۶ درصد، مهندسی برق ۳۴/۱۲ درصد، مهندسی عمران ۷/۱۲ درصد و … است.
وی با اشاره به مهمترین اقدامات انجامشده در راستای اشتغال فارغالتحصیلان تصریح کرد: طرح کارورزی یکی از این اقدامات است که با معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرما برای مدت دو سال در صورت جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی بهصورت کارورزی انجام شد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار تعداد بنگاههای ثبتنامکننده در طرح کارورزی از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ را حدود ۱۳ هزار و ۸۴۹، تعداد بنگاههای حائز شرایط جذب کارورز را ۹۳۱۵ و تعداد قراردادهای منعقده برای پذیرش کارورز از سوی کارفرما را ۴۲ هزار و ۸۱ مورد اعلام کرد.
وی طرح پرداخت یارانه دستمزد(مشوق کارفرمایی) را یکی دیگر از اقدامات انجامشده بیان کرد و گفت: تعداد بنگاههای خصوصی و تعاونی مشارکتکننده در طرح ۶۹۹۵، تعداد قراردادهای کار منعقده برای مدت یکسال و تعداد کارجویان ثبتنامشده در طرح ۵۶ هزار و ۵۰۰ مورد است.
کریمیبیرانوند تصریح کرد: وجود ۱۳۰۰ دفتر مشاوره شغلی و کاریابی داخلی و بهکارگماری ۱۱ هزار و ۶۶۶ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی جوینده کار در سال ۱۴۰۱ از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: ایجاد و راهاندازی ۹۳۰ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در سراسر کشور تا سال ۱۴۰۱، با هدف پایدارسازی اشتغال از طریق ارائه مشاورههای تخصصی به متقاضیان ایجاد کسبوکار بهویژه دانشآموختگان دانشگاهی از دیگر اقدامات صورتگرفته است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، چالشهای موجود را در بخشهای فرهنگی، آموزش مهارتی، قانونی و ساختاری بیان و اظهار کرد: موازیکاری نهادهای متولی مهارت و اشتغال دانشآموختگان، فرهنگ کار، عدم آگاهی دانشآموختگان از مشوقهای موجود، عدم وجود مهارت مورد نیاز بازار کار در دانش آموختگان از جمله این چالشهاست.
وی چالشهای دیگر را بهروز نبودن قوانین و مقررات مربوط به کار، نبود نقشه راه برای اشتغال فارغالتحصیلان و عدم توجه کافی به فناوریهای نوین و جایگاه آن در ایجاد اشتغال، نبود اطلاعات و آمار دقیق از بیکاران فارغالتحصیل برای سیاستگذاری و برنامهریزی اعلام کرد.