• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
4
سرتیب کمالی:

اشتغال‌زایی و مهارت‌آموزی جزو ملزومات کشور است

  • کد خبر : 8605
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۳
اشتغال‌زایی و مهارت‌آموزی جزو ملزومات کشور است
مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح گفت: نیروهای مسلح به واسطه‌ مسئولیتی که در امر دفاع و امنیت کشور دارند مسئله اشتغال‌زایی و مهارت‌آموزی را جزو ملزومات و مشکلات کشور در نظر گرفته و در این راستا با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط ورود کرده است.

به گزارش اخبارکار ، سرتیپ دوم پاسدار موسی کمالی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه مهارت‌آموزی و تربیت و توانمندسازی سربازان، اظهار کرد: اهم اهداف شکل‌گیری این قرارگاه به صورت مرکزی و مشابه آن در رده‌های نیروهای مسلح استان‌ها، مهارت‌آموزی و توانمندسازی کارکنان وظیفه به کمک آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و در مرحله بعد کمک به اشتغال جوانان این کشور است.

وی با بیان اینکه بحث بیکاری چالش بزرگ کشور، جوانان و خانواده‌ها است، افزود: با بررسی‌هایی که انجام شد به این نتیجه رسیدیم که برای مقابله با بیکاری، مهارت یکی از لوازمی است که امکان می‌دهد جوانان وارد بازار کار شوند و شاغل شوند.

این مسئول با اشاره به دوره دو ساله سربازی و ضرورت تربیت و آموزش این قشر، ایجاد قرارگاه مهارت‌آموزی را در راستای کمک به دولت در مسئله اشتغال عنوان کرد و ادامه داد: سربازان را تا سه سال مورد رصد قرار می‌دهیم و هدایت و تسهیل‌گری می‌کنیم تا با توجه به آموزش‌های مهارتی فراگرفته شده به اشتغال پایدار برسند.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه این قرارگاه در همه نیروها در بحث توامندسازی جوانان و کمک به اشتغال آغاز به فعالیت کرده است، اضافه کرد: این قرارگاه مهارت‌آموزی دو هدف اصلی را دنبال می‌کند، ۴۰ درصد جوان در کشور از گذرگاه سربازی وارد جامعه می‌شوند تصمیم این قرارگاه در وهله اول مهارت‌آموزی است.

این مسئول با اشاره به رصد ۳ ساله سربازان و هدایت، حمایت و تسهیل‌گری برای این قشر در راستای اشتغال‌زایی، ابراز کرد: آموزش‌های مهارتی به دو صورت عمومی و تخصصی است. مهارت‌های تخصصی مطابق با بازار کار مد نظر قرارگاه‌های مهارت‌آموزی قرار گرفته و بستر ساز ورود سایر دستگاه‌های متولی اشتغال برای جذب نیروی انسانی است و مهارت‌های عمومی شامل سبک زندگی، کسب و کار، سواد مالی و حقوقی، سواد رسانه‌ای و امدادونجات است که با وزارت ورزش و جوانان و جهاددانشگاهی و هلال‌احمر تفاهم کرده‌ایم که این مهارت‌ها زیر نظر این ارگان و سازمان‌ها آموزش داده شوند.

وی با بیان اینکه آموزش‌های عمومی برای همه سربازان است، افزود: مهارت آموزی کارکنان وظیفه از شاخصه‌های مهم در تربیت سربازان طی مدت خدمت سربازی است. آموزش‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف فنی‌وحرفه‌ای، کشاورزی (جهاد کشاورزی)، جهاددانشگاهی، فناوری اطلاعات، فرهنگی هنری و … نیز با کمک و همراهی دستگاه‌های اعم فنی و حرفه‌ای ‌و جهاددانشگاهی است.

این مسئول با بیان اینکه این آموزش‌ها موازی‌کاری با سازمان یا آموزش‌های دیگر نیست، تشریح کرد: هر سازمانی که تفاهم‌نامه با آن داریم عهده‌دار این آموزش‌ها هستند.

وی با اشاره به فعالیت این قرارگاه در طی سال‌های گذشته، تشریح کرد: بالغ بر یک میلیون و هشتصد هزار نفر جوان را پای کلاس درس و آموزش آوردیم و از این تعداد حدود یک میلیون و دویست هزار نفر موفق به کسب گواهی شدند.‌

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه  امسال ۳۵۰ هزار نفر آموزش‌عمومی خواهند دید، گفت: ۲۵۰ هزار نفر از این تعداد وارد آموزش تخصصی می‌شوند.

این مسئول با اشاره به پیش‌بینی آموزش‌های  تخصصی و عمومی به ۵۰۰ هزار سرباز در سال‌جاری، اذعان کرد: برای اینکه رصد کنیم چه تعداد از این سربازان از طریق این مهارت آموزی‌ها به اشتغال رسیده‌اند نیاز است شبکه‌های مختلف کشوری به هم اتصال پیدا کنند به تنهایی این ممکن نیست.

کمالی با اشاره به اتصال سامانه وزارت کار و سامانه جامع مهارت‌آموزی در راستای رصد اینکه سربازی به فرض با این مشخصات وارد بازار کارشده است یا نه و بررسی حساب سربازان از طریق بانک سپه و سامانه ماهرسان، افزود: چیزی که الان به صورت پایلوت در استان‌ها بررسی کردیم از حدود ۲ میلیون سربازی که طی این دو سال ترخیص شده‌اند حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر آن‌ها آموزش کسب کرده‌اند یعنی به صورت آزمایشی در برخی استان‌ها  ۶۵ – ۷۰درصد این سربازان به اشتغال رسیده‌اند.

وی با بیان اینکه یکی از کارها تسهیل‌گری و برای جوانان است و به علت ضعف قانون سربازان جزو کسانی نبودند که از سوی متولیان امر مورد حمایت قرار گیرند، بیان کرد: با تشکیل این قرارگاه تصویب شد که سربازان هم جزو گیرنده‌های حمایت مالی باشند. سال گذشته ۵ هزار میلیارد  برای نیروهای مسلح در نظر گرفته شد اما متاسفانه تا ابلاغ نامه و طراحی سامانه و ثبت‌نام وقفه‌ای ایجاد شد؛ البته ثبت‌نام در دی‌ماه شروع شد و طی این دو هفته ۶۳ هزار نفر ثبت‌نام کردند.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه مجموعا نزدیک به ۱۵ هزار نفر از متقاضیان تا پایان تیرماه تسهیلات خود را دریافت کردند، ادامه داد: یعنی ۱۸۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده جذب شد.

کمالی با اشاره به اینکه جزئیات پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ سال‌جاری نیز به زودی اعلام می‌شود و وضعیت نزدیک به ۴۰ هزار نفر از کسانی که در سال گذشته ثبت‌نام کرده بودند بررسی خواهد شد، افزود: یعنی هم از تبصره ۱۸ حدود ۲ هزار میلیارد مصوب مجلس و ۳ هزار میلیارد هم از منابعی که در اختیار استانداری‌ها است برای تسهیلات در نظر گرفته شده است تا ۵ هزار میلیارد مصوب، احیا شود.

وی با اشاره به شرایط متقاضیان این تسهیلات، عنوان کرد: بازپرداخت این وام با یک دوره تنفس یک ساله ۵ تا ۷ ساله با سود ۴ درصد است که فرصت و مبلغ خوبی در برخی استان‌ها برای آغاز یک اشتغال محسوب می‌شود.

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=8605

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.