به گزارش اخبارکار به نقل از ایلنا به نقل از سازمان جهانی کار، استرالیا به کنوانسیون شماره ۱۹۰ سازمان جهانی کار در مورد خشونت و آزار و اذیت در محل کار و کنوانسیون شماره ۱۳۸ در مورد حداقل سن کار پیوست.
با تصویب این دو کنوانسیون یا مقاولهنامه، استرالیا تا به حال ده سند از یازده سند اساسی سازمان جهانی کار را تصویب کرده است.
در این هفته استرالیا سند تصویب کنوانسیون خشونت و آزار و اذیت، ۲۰۱۹ (شماره ۱۹۰) را نزد دبیرکل سازمان جهانی کار تودیع کرد.
در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۳، دولت استرالیا سند تصویب کنوانسیون حداقل سن، مصوب سال ۱۹۷۳ میلادی (یعنی مقاولهنامه شماره ۱۳۸) را نزد مدیر کل ILO تودیع کرد.
این کشور بیست و هشتمین کشور در جهان و دومین کشور در اقیانوس آرام است که کنوانسیون شماره ۱۹۰ امضا نموده و ۱۷۶مین کشور در جهان است که کنوانسیون شماره ۱۳۸ را تصویب کرده است.
کنوانسیون شماره ۱۹۰ یک ابزار برجسته برای منع آزار و اذیت فیزیکی، روانی و جنسی در محیط کار است. این اولین استاندارد بینالمللی کار است که به خشونت و آزار و اذیت در بازار کار جهانی میپردازد.
این مقاولهنامه همراه با توصیه شماره ۲۰۶، چارچوبی مشترک برای اقدام در جهت منع خشونت و فرصتی بینظیر برای شکل دادن به شرایط کاری مبتنی بر کرامت انسانی را فراهم میکند.
این کنوانسیون تأیید میکند که هر کس حق دارد دنیایی کار عاری از خشونت و آزار و اذیت داشته باشد. همچنین اولین تعریف مورد توافق بینالمللی از خشونت و آزار و اذیت در بازار کار جهانی، از جمله خشونت مبتنی بر جنسیت را ارائه میکند که بهعنوان «مجموعهای از رفتارها و شیوههای غیرقابل قبول» درک میشود.
این تعریف از همه افراد در محیط کار، از جمله کارآموزان یا نوآموزان کار، و افرادی که وظایف یا اختیارات یک کارفرما را انجام میدهند، محافظت میکند و بخشهای دولتی و خصوصی، اقتصادهای رسمی و غیررسمی و همچنین مناطق شهری و روستایی را پوشش میدهد.
کنوانسیون و توصیههای همراه آن، شواهد ملموسی از ارزش و قدرت پایدار گفتوگوی اجتماعی و سهجانبهگرایی است که آنها را شکل داده و در اجرای آن در سطح ملی ضروری خواهد بود.
نماینده استرالیا برندان اوکانر، وزیر مهارت و آموزش این کشور، در مراسم تودیع اسناد امضای این دو کنوانسیون اظهار کرد: استرالیا پس از مشارکت فعال در تدوین کنوانسیون خشونت و آزار و اذیت، مفتخر است که اسناد تصویب خود را ارائه کند.
وی افزود: تصویب کنوانسیون شماره ۱۳۸ توسط استرالیا نشان دهنده گامی مهم در جهت حمایت از حقوق کودکان است. کنوانسیون شماره ۱۳۸ کشورهای عضو را ملزم میکند تا اقداماتی را برای اطمینان از حذف تدریجی کار کودکان انجام دهند و حداقل سنی را تعیین کنند که در آن هیچکس نمیتواند برای استخدام یا کار در هیچ شغلی پذیرفته شود.