• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
9
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز:

از افزایش بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تا رشد منفی جمعیت پزشکان در خوزستان

  • کد خبر : 3601
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۲
از افزایش بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تا رشد منفی جمعیت پزشکان در خوزستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز: باوجود اجرا و تکمیل طرح بهداشتی و درمانی در خوزستان، شاهد رشد منفی جمعیت پزشکان متخصص و فوق تخصص در استان هستیم.

به گزارش اخبارکار به نقل از خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، محمدحسین سرمست شوشتری درخصوص مصوبه‌های حوزه بهداشت و درمان اولین سفر رئیس جمهور دولت سیزدهم در شهریورماه سال ۱۴۰۰ به خوزستان گفت: باتوجه به اینکه تعدادی از بیمارستان‌های استان، فرسوده و دچار عقب افتادگی هستند، صدور مجوز و تامین اعتبار برای بهسازی و جایگزینی آن‌ها انجام شده است.

وی بیمارستان فوق تخصصی ابوذر و سوانح و سوختگی آیت الله طالقانی اهواز را از جمله بیمارستان‌های بهسازی و جایگزین شده در سال‌های اخیر برشمرد و افزود: در شهرستان‌های باغملک، مسجدسلیمان و طالقانی ۲ در آبادان نیز بیمارستان‌ها جایگزین و بهسازی شده اند.

سرمست شوشتری به تصویب جایگزینی بیمارستان در بسیاری از شهرستان‌های استان اشاره کرد و ادامه داد: بیمارستان طالقانی ۲ آبادان مربوط به قبل از انقلاب اسلامی است و در جنگ تحمیلی دچار آسیب شده بود، با تامین اعتبار، بیمارستانی ساخته و در اواخر سال ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز طرح ساخت بیمارستان خیرساز ولیعصر (عج) بهبهان را مربوط به قبل از دهه ۷۰ عنوان و اضافه کرد: این بیمارستان جزو طرح‌های نیمه تمام استان خوزستان بود که با تامین اعتبار ۲ فاز آن به بهره برداری رسید و کار‌های تامین اعتبار برای اجرا و تکمیل فاز سوم آن نیز انجام شده است و به زودی شاهد بهره برداری از آن خواهیم بود.

وی بیمارستان یا زهرا (س) دزفول، بیمارستان قلب خرمشهر و توسعه بیمارستان مادر رامهرمز به ۸۰ تخت را از دیگر مصوبه‌های سفر رئیس جمهور به خوزستان برشمرد و گفت: بیمارستان گلستان و رازی اهواز جزو مصوبه‌های سفر هستند، ولی با توجه به اینکه اعتبار برای آن‌ها درنظر گرفته نشده است، باید از محل فروش و تهاتر املاک، اعتبار پیش بینی شده است.


پیش بینی یکهزار و ۱۳ تختخواب برای بیمارستان‌های گلستان، رازی و قلب اطفال

سرمست شوشتری با بیان اینکه یکهزار و ۱۳ تختخواب برای بیمارستان‌های گلستان، رازی و قلب اطفال پیش بینی شده است، افزود: به دلیل کار بزرگی است و به منظور تامین اعتبار، تفکیک شد و در سفر رئیس جمهور جایگزینی بیمارستان گلستان قطعی و اجرای عملیات با اعتبار از محل تهاتر آغاز شده و ساختمان جدید میان بیمارستان فعلی گلستان و شفا درحال ساخت است.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز؛ پس از ساخت بیمارستان ۶۰۰ تختخوابی گلستان و انتقال ۴۰۰ تختخواب جدید از بیمارستان فعلی به آن، به بیمارستان یکهزار تختخوابی همانند بیمارستان حضرت مهدی (عج) و امام خمینی تهران در جنوب غرب کشور تبدیل خواهد شد.

وی می‌گوید: طرح ساخت بیمارستان جدید گلستان از سوی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) فعال است و با سرعت خوبی درحال پیشرفت است.

تامین اعتبار برای تکمیل دانشکده داروسازی

سرمست شوشتری درخصوص کار‌های انجام شده یا در دست اجرای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حوزه آموزش گفت: طرح ساخت دانشکده داروسازی که به دلیل نبود اعتبار، نیمه تمام مانده بود، در سفر رئیس جمهور به خوزستان تصویب شد و درحال اجرا است.

وی ادامه داد: بلوک زایمان بیمارستان سینا در شهرستان کارون که تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، با پیش بینی حدود ۷۰ میلیارد تومان اعتبار، با سرعت خوبی درحال اجرا است و با بهره برداری از آن شاهد توسعه این بیمارستان در بخش زنان و زایمان خواهیم بود.

سرمست شوشتری به تصویب و اجرای ۲۲ طرح بهداشتی، درمانی و آموزشی در شهرستان‌های مختلف استان خوزستان از جمله؛ شوشتر، دزفول و… اشاره و اضافه کرد: در سفر دوم تکمیل طرح‌های سفر اول بررسی و تصویب شدند.

وی طرح‌های تصویب شده سفر اول ریاست جمهوری به استان خوزستان را بزرگ و هزینه بر توصیف کرد و گفت: باتوجه به تنگنا‌های مالی که وجود دارد، امکان تکمیل و بهره برداری آن‌ها در مدت یکسال وجود نداشت و تنها طرحی که عملیات اجرایی آن آغاز نشده بود، بیمارستان گلستان اهواز بود و سایر طرح‌ها از قبل شروع شده بودند و به دلیل اینکه تکمیل طرح‌های نیمه تمام جزو سیاست‌های دولت سیزدهم است، بر آن‌ها تمرکز شده و درحال تکمیل هستند.

سرمست شوشتری به بهره برداری از مگا آی سی یو بیمارستان گلستان اهواز در ماه‌های قبل اشاره کرد و افزود: باتوجه به اینکه توسعه بیمارستان رازی طرحی بزرگ است و اعتبار زیادی نیاز دارد و اجرای آن همزمان با دیگر طرح‌ها امکانپذیر نبود، در اولویت دوم دانشگاه علوم پزشکی اهواز قرار داده شد.

کاهش تمایل به تحصیل در رشته‌های دستیاری تخصص و فوق تخصص

وی درخصوص کمبود پزشک متخصص در شهرستان‌های استان خوزستان گفت: شعار و ایده کلی، برقراری عدالت در همه شهر‌ها است، بطوریکه به همه مناطق نگاه یکسانی شود، ولی باید این موضوع را در نظر داشت که تعداد ورودی دستیاران رشته‌های تخصصی باوجود افزایش ظرفیت پذیرش دستیار، نسبت به سال‌های قبل روند کاهشی دارد و تمایل به بسیاری از رشته‌ها کم شده است.

سرمست شوشتری می‌گوید: رشته فوق تخصص جراحی اطفال بیش از ۱۰ سال است که داوطلب ندارد، ضمن اینکه داوطلبان جراحی قلب نیز به حداقل رسیده اند و اگر این کاهش ادامه دار باشد، پیش بینی می‌شود رشته‌های تخصصی که قبلا در اوج بودند، در سال‌های آینده دیگر متقاضی نداشته باشند.

سرانه پزشک متخصص خوزستان کمتر از سرانه کشوری

وی منابع فیزیکی را به ۲ گروه ساختمان، ابنیه و تجهیزات و همچنین نیروی انسانی تقسیم کرد و ادامه داد: معمولا همیشه به ابنیه و تجهیزات توجه می‌شود و به تامین نیروی انسانی کمتر توجه می‌شود و شاهد مهاجرت از استان خواهیم بود.

سرمست شوشتری اضافه کرد: سرانه تخصصی استان خوزستان باوجود اختصاص پزشک متخصص در هر سال از وزارت بهداشت، کمتر از کشوری است، بطوریکه ۱.۵ پزشک به ازای هر یکهزار نفر در کشور داریم، این درحالی است که در خوزستان ۴ و ۸ دهم و کمتر از نیم است، دولت و دانشگاه پزشک طرحی را مشغول خدمت رسانی می‌کند، ولی باتوجه به اینکه شرایط استان به گونه‌ای است که دانشگاه علوم پزشکی نمی‌تواند پزشک را ماندگار کند، پس از یکسال و اندی نسبت به شهر و استان و کشور مورد نظر خود اقدام می‌کنند.

رشد منفی پزشکان متخصص در خوزستان

وی رشد پزشک متخصص در خوزستان را منفی عنوان کرد و گفت: جمعیت پزشکان استان یک سوم پزشکان کشور است که این سبب می‌شود بیمارستان و مراکز درمانی ساخته و راه اندازی شود، ولی پزشک برای ارائه خدمات درمانی به مردم نداشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه کیفیت و سطح بیشتر خدمات بهداشتی و درمانی موجود در کشور، در خوزستان نیز وجود دارد، افزود: همه رشته‌های جراحی در استان وجود دارد، بطوریکه خوزستان همانند استان تهران سطح ۳ است و برای بسیاری از اعمال جراحی نیازی به جابجایی شهر و مراکز استان‌های دیگر نیست.

محمدحسین سرمست شوشتری به بهره مندی بیماران از خدمات پزشکان حاذق در استان با تحقیق و صرف هزینه‌های کمتر اشاره کرد و ادامه داد: باتوجه به اینکه در بیشتر شهرها، پزشکان متخصص جراحی وجود دارد، نیازی نیست بیماران برای انجام عمل جراحی به دیگر استان‌ها سفر کنند، ضمن اینکه علاوه بر پزشکان متخصص، پزشکان فوق تخصص در دانشگاه‌های علوم پزشکی آبادان، شوشتر، دزفول و بهبهان مستقر هستند.

وی می‌گوید: چنانچه بیماران به هر دلیلی نخواهند مراحل درمانی و جراحی خود را در اهواز و استان خوزستان انجام دهند، استان تهران را انتخاب کنند و بامشورت پزشک خود، پزشک حاذق را پیدا کرده و کار‌های درمانی را پیگیری کنند.

نوبت پزشکان در بیمارستان‌های خوزستان به ۳ روش مختلف

سرمست شوشتری درخصوص نوبت دهی پزشکان در بیمارستان‌های خوزستان گفت: نوبت دهی در بیمارستان‌ها به ۳ روش و با استفاده از سیستم یکپارچه انجام می‌شود و متقاضیان می‌توانند به صورت الکترونیکی، تماس تلفنی و یا به صورت حضوری نسبت به دریافت نوبت پزشک مورد نظر خود اقدام کنند.

وی با بیان اینکه دریافت نوبت به روش سنتی و حضوری دشوارتر از سایر روش‌ها به دلیل ازدحام جمعیت است، افزود: اسامی همه پزشکان به تفکیک تخصص آن‌ها و محل پذیرش در سامانه نوبت دهی الکترونیکی وجود دارد، بنابراین پیشنهاد می‌شود هم استانی‌ها برای دریافت نوبت از روش‌های الکترونیکی یا تلفنی استفاده کنند.

کمبود پرستار در بیمارستان‌های پایه خوزستان

این مقام مسئول به کمبود پرستار به ویژه در بیمارستان‌های اصلی خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از استان‌ها به دلیل نداشتن مهاجرت، نیروی ثابت دارند و مشکلی در تامین پرستار ندارند، ولی به دلیل زیاد بودن مهاجرت از استان، نسبت میانگین تعداد پرستار ۸ دهم است و به عبارتی دیگر تعداد پرستاران کمتر از نیمی از تعداد بیماران است.

سرمست شوشتری بیمارستان‌های گلستان، امام خمینی، رازی، ابوذر و آیت الله طالقانی را بیمارستان‌های پایه در خوزستان و جنوب غرب کشور عنوان و اضافه کرد: بیمارستان‌های شهرستان‌ها فقط اعمال جراحی سطح یک و ۲ را پوشش می‌دهند و بیماران برای جراحی‌های سطح ۳ باید به اهواز مراجعه کنند، زیرا انجام آن‌ها در شهرستان‌ها امکانپذیر نیست و جراحان اجازه ندارند در شهرستان‌ها نسبت به جراحی سطح ۳ اقدام کنند.

وی با بیان اینکه امکان انجام اعمال جراحی ساده در بیمارستان‌های شهرستان‌های استان خوزستان وجود ندارد، گفت:، اما به دلیل نبود تجهیزات لازم و تجربه برای اعمال جراحی اعمال پیشرفته، بیماران باید به اهواز مراجعه کنند تا دچار مشکل نشوند و لازم به یادآوری است که این اصل ارجاع در همه دنیا در حوزه درمان وجود دارد.

فعالیت مراکز بهداشتی و درمانی خوزستان با نیمی از ظرفیت نیروی انسانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به خالی بودن حداقل ۵۰ درصد ردیف‌های تشیکلاتی و سازمانی در استان خوزستان اشاره کرد و افزود: ردیف کجوز نیرو وجود دارد، ولی نیرو نداریم، به عبارت دیگر همه مراکز بهداشتی و درمانی با نیمی از ظرفیت نیروی انسانی کارشناس و متخصص درحال فعالیت هستند و این موضوع فشار کاری مضاعف بر کارکنان وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه این موضوع به مسئولان کشوری و استانی برای همکاری در صدور مجوز استخدام اطلاع رسانی شده است، ادامه داد: اولین مجوز در دولت سیزدهم پارسال برای استخدام حدود ۲۷۰ نفر به ویژه پرستار صادر شد، امسال هم مجوز استخدام حدود ۷۰۰ نفر صادر شده است که آزمون آن در مردادماه برگزار خواهد شد.

محمدحسین سرمست شوشتری تعداد موارد بستری برای عمل جراحی در بیمارستان‌های دولتی خوزستان در سال ۱۴۰۰ را ۳۷۱ هزار مورد اعلام کرد و گفت: تعداد موارد بستری در سال ۱۴۰۱ به ۴۴۰ هزار مورد با حداقل مرگ و میر به میزان ۱.۷ درصد افزایش یافت، به این معنا که بیش از ۹۸ درصد بیماران با بهبودی کامل از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.

وی به استقرار پزشکان متخصص جراحی باتجربه فاقد مطب و فعال در بیمارستان‌های دولتی در بیمارستان‌های گلستان و امام خمینی اهواز اشاره کرد و افزود: بیماران درصورتیکه ازدحام جمعیت در بیمارستان‌های دولتی را بپذیرند، همه خدمات با حداقل هزینه‌ها نسبت به بیمارستان‌های خصوصی انجام می‌شود.

افزایش چشمگیر انجام اعمال جراحی در بیمارستان‌های دولتی خوزستان

سرمست شوشتری تعداد مراجعه کنندگان به بخش اورژانس بیمارستان‌های دولتی خوزستان را ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد و ادامه داد: این تعداد در سال با افزایش ۲ برابری به ۴ میلیون و ۶۰۰ نفر رسیده است، همچنین ۲۵ هزار عمل جراحی در سال ۱۴۰۰ انجام شد و در سال ۱۴۰۱ به ۲۳۱ هزار مورد افزایش یافته که توانمندی کادر پزشکی و درمان استان را نشان می‌دهد.

وی درخصوص وضعیت توریسم درمانی در بیمارستان‌های دولتی خوزستان گفت: ۳ هزار و ۸۰۰ گردشگر در سال ۱۴۰۰ در بیمارستان‌های دولتی پذیرش شده اند و که بیشتر آن‌ها از کشور عراق برای دریافت خدمات پزشکی و درمانی وارد کشور شده بودند که این تعداد در سال ۱۴۰۱ به ۴ هزار و ۳۰۰ نفر افزایش یافت، البته عمده آن‌ها به بیمارستان‌های بخش خصوصی مراجعه می‌کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه در زمینه پذیرش گردشگر، وضعیت مطلوبی نداریم، افزود: فرسودگی بیمارستان ها، عقب افتادگی در زمینه بیمارستان‌های شیک در مقایسه با سایر استانها، نبود بخش ویژه بیماران خارجی و برخورد پزشکان و مردم با آن‌ها از جمله دلایل نامطلوب بودن آمار در بخش توریسم درمانی است، ولی درصورتیکه بخش اعتباری و ظرفیتی برای این موضوع در نظر گرفته شود که به بیماران هم استانی لطمه نزد، امکان بهبود وضعیت برای خدمات درمانی و پزشکی به بیماران خارجی وجود دارد.

مراجعه ۲۶۰ هزار بیمار به مراکز درمانی خصوصی و دولتی در نوروز ۱۴۰۲

سرمست شوشتری درخصوص نبود پزشک متخصص در تعطیلات نوروز و گلایه مردم از این مشکل می‌گوید: هرسال معاونت درمان و مجموعه نظام پزشکی هماهنگی‌ها برای حضور پزشک متخصص در بیمارستان‌های دولتی را انجام می‌دهند و امسال با همکاری نظام پزشکی استان، درمانگاه، دندانپزشکی و سایر رشته‌های پیراپزشکی در بخش خصوصی به صورت نوبت بندی فعالیت داشتند و ۱۸۷ هزار مراجعه در تعطیلات نوروز در بیمارستان‌های دولتی به ثبت رسید و با احتساب بخش خصوصی ۲۶۰ هزار مراجعه ثبت شد.  

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=3601

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.