در لایحه برنامه هفتم توسعه موادی پیش بینی شده که درصورت تصویب تبدیل وضعیت از پیمانی به رسمی بسیاری ازکارکنان دولت را در ابهام فرو خواهد برد.
به گزارش اخبارکار به نقل از سایت کارگزین در برنامه هفتم توسعه در ماده ۲۷۱ بند (الف) آمده است:《در طول برنامه هر گونه استخدام رسمی و عناوین مشابه در دستگاههای اجرایی موضوع این قانون ممنوع است.》
در بند (ب): بکارگیری کارکنان در این دوره تنها در قالب قراردادهای سه تا پنج ساله برای پذیرفته شدگان آزمون استخدامی و استمرار آن مبتنی بر نتایج ارزیابی عملکرد و به کارگیری ابزارهای مکمل آزمون استخدامی صورت میگیرد.
و در ماده ۲۷۸ بند (ب):《از ابتدای برنامه هفتم هر گونه استخدام جز در پستهای غیر حساس که فهرست آنها به تصویب هیئت وزیران میرسد در قالب عقد قراردادهای پیمانی ۳ تا ۵ ساله برای پذیرفته شدگان آزمونهای استخدامی است سازمان اداری و استخدامی کشور مکلف است ساز و کار تمدید این قراردادها را مبتنی بر نتایج ارزیابی عملکرد و ابزارهای سنجش شایستگی کارکنان طراحی کند.》
با توجه به موارد بالا که در برنامه هفتم توسعه آورده شده است، هرگونه استخدام رسمی و تبدیل وضعیت از پیمانی به رسمی آزمایشی و تبدیل وضعیت از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی ممنوع بوده و حتی کسانیکه در دوره رسمی آزمایشی می باشند نیز تبدیل وضعیت به رسمی قطعی نمی شوند و باید دوباره پیمانی شوند.
به طور خلاصه کسانیکه از طریق آزمون استخدامی ماده ۲۸ آموزش و پرورش از سال ۹۴ به بعد استخدام شدند نمی توانند از پیمانی به رسمی تبدیل وضعیت شوند و تبدیل وضعیت آنها ممنوع می شود.
این دسته از کارکنان آموزش و پرورش نه میتوانند رسمی شوند و نه میتوانند صندوق بیمه خود را از تامین اجتماعی به مدیریت خدمات کشوری تغییر دهند.