در اجرای ماده (۶) قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۲۲/۶/۱۴۰۲ «آییننامه تعیین اولویتهای استخدامی کارکنان شوراهای حل اختلاف» به شرح مواد آتی است.
آیین نامه تعیین اولویت های استخدامی کارکنان شوراهای حل اختلاف
ماده ۱- اختصارات و تعاریف:
الف) قانون: قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۲۲/۶/۱۴۰۲؛
ب) معاونت: معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه؛
پ) مرکز: مرکز حل اختلاف قوه قضائیه؛
ت) کارکنان: کلیه نیروهای افتخاری شوراهای حل اختلاف از قبیل اعضا، کارکنان ستادی، دبیران و دادورزان اجرای احکام و سایر عوامل اداری جهت انجام امور مربوط به شورا (اعم از امور دفتری، بایگانی، پشتیبانی، ستادی، مالی)؛
ث) تمام وقت: مدت زمانی است که یک فرد طبق قانون کار (در طول هفته) با ابلاغ در شورای حل اختلاف انجام وظیفه مینماید؛
ج) ابلاغ: مجوزی است که از سوی مقام صالح برای کارکنان صادر میشود؛
چ) توانمندی: میزان به نتیجه رساندن و مصرف حداقل زمان و انرژی در انجام کارها؛
ح) تخصص: درجه بالایی از مهارت، بصیرت و دانش حاصل از تجربه فرد در یک حوزه خاص؛
خ) حسن رفتار: دربرگیرنده شاخصهای امانتداری و رازداری، مسئولیتپذیری، انضباط، پیگیری وظایف ارجاعی، پرهیز از هرگونه تبعیض، رعایت اصول کرامت انسانی، پایبندی به اخلاق اسلامی؛
د) سوابق همکاری: طول مدت خدمت تمام وقت کارکنان؛
ذ) مدرک تحصیلی: میزان تحصیلات مورد تأیید مراجع ذیربط از مقطع کارشناسی تا دکتری یا معادل حوزوی آنان؛
ر) کمیته ارزیابی: کمیته ارزیابی سوابق و امتیازات کارکنان.
ماده ۲- میزان امتیازات: مشمولان اولویتهای مذکور در ماده (۶) قانون، از حداکثر (۴۰) امتیاز از امتیازات زیر بهرهمند خواهد شد که به نمره آزمون اعم از کتبی و مصاحبه حضوری آنها افزوده میشود:
الف) مدرک تحصیلی: به مشمولین ماده (۶) قانون در صورت احراز شرایط آزمون، درصورت داشتن مدرک تحصیلی دکتری (۶) امتیاز، کارشناسی ارشد (۵) امتیاز و کارشناسی (۴) امتیاز تعلق میگیرد.
ب) سوابق همکاری: به ازای هر دوازده ماه همکاری تمام وقت با شورای حل اختلاف (۲) امتیاز و به ازای هر شش ماه، یک امتیاز حداکثر ۱۴ امتیاز لحاظ میشود. به مقادیر خدمت کمتر از شش ماه امتیازی تعلق نمیگیرد.
پ) تخصص: حداکثر (۶) امتیاز
ت) توانمندی: حداکثر (۷) امتیاز
ث) حسن رفتار: حداکثر (۷) امتیاز
تبصره ـ مرکز، یک ماه قبل از برگزاری آزمون استخدامی کاربرگهای مربوط به ارزیابی تخصص، میزان توانمندی و حسن رفتار کارکنان را تکمیل و به معاونت ارائه میدهد.
ماده ۳- کارکنان با رعایت شرایط عمومی استخدام (موضوع ماده (۴۲) قانون مدیریت خدمات کشوری) و تبصره (۲) ماده (۶) قانون و در صورت داشتن شرایط احراز رشتههای شغلی مورد نیاز مرکز یا دادگاههای صلح در اجرای آییننامه طرح طبقهبندی مشاغل، مجاز به شرکت در آزمون میباشند.
ماده ۴- مرکز به منظور بهرهمندی کارکنان از امتیازهای مقرر در قانون فهرستی از مشخصات کارکنان را که تا تاریخ ۲۹/۱۲/۱۴۰۱ در شوراهای حل اختلاف مشغول به کار شدهاند، با ذکر سنوات خدمت تمام وقت و سایر مشخصات استخدامی در اختیار معاونت قرار میدهد. ملاک بهرهمندی از اولویتهای مندرج در آییننامه، قرارداشتن مشخصات فرد در فهرست مذکور است.
ماده ۵- کمیته ارزیابی با ترکیب معاون منابع انسانی دادگستری استان به عنوان رئیس، معاون حل اختلاف استان، مسئول حفاظت و اطلاعات حل اختلاف استان و مسئول بازرسی حل اختلاف استان (به عنوان دبیر و بدون داشتن حق رأی) مسئولیت استخراج سوابق همکاری، نمرات بازرسی و سایر امتیازات را بر اساس شیوهنامه نظارت و بازرسی شوراهای حل اختلاف مصوب رئیس مرکز و کاربرگهای تعیین امتیاز توانمندی، تخصص و حسن رفتار، برعهده دارد و نتیجه را در بازه زمانی تعیین شده به مرکز اعلام میکند. مرکز پس از انجام بررسیهای لازم و تطبیق با پرونده و سوابق افراد، امتیازات نهایی را جمعبندی کرده، طبق آن اقدام میگردد.
تبصره- جلسه کمیته ارزیابی با حضور تمامی اعضا تشکیل میشود و نظر اکثریت مناط اعتبار است.
ماده ۶- به ازای شاخص مدرک تحصیلی (حداکثر ۶ امتیاز) و سنوات خدمتی (حداکثر ۱۴ امتیاز) جمعا ۲۰ امتیاز قبل از محاسبه حد نصاب نمره قبولی به نمره کتبی داوطلب افزوده خواهد شد و امتیاز مربوط به سایر شاخصها مشتمل بر تخصص (حداکثر ۶ امتیاز) حسن رفتار (حداکثر ۷ امتیاز) و توانمندی (حداکثر ۷ امتیاز) جمعا ۲۰ امتیاز در صورت کسب حد نصاب نمره قبولی به نمره مصاحبه داوطلب اضافه میگردد.
تبصره- نصاب نمره آزمون هر داوطلب برای استخدام موضوع این قانون از ۱۰۰ محاسبه میشود. هر امتیاز ارزش یک نمره را دارد. حداقل نصاب قبولی آزمون و سایر شرایط و ضوابط تابع دستورالعمل برگزاری امتحان عمومی و تخصصی برای استخدام افراد در دستگاه های اجرایی کشور و سایر مقررات ذیربط است.
ماده ۷ـ رعایت اولویتهای مندرج در این آییننامه مانع از اعمال سهمیهها، تسهیلات، امتیازات، اولویتها و سایر ارفاقهای پیشبینی شده در قوانین و مقرارت دیگر نیست.
این آیین نامه در (۷) ماده و (۳) تبصره در تاریخ ۲۰/۸/۱۴۰۳ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و از تاریخ تصویب لازمالاجرا است.
رئیس قوه قضائیه ـ غلامحسین محسنی اژیه