• امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
6
آشنایی با:

شغل های پر درآمد برای مهندس برق

  • کد خبر : 1974
  • ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۱
شغل های پر درآمد برای مهندس برق
مهندسی برق یکی از حوزه های پر طرفدار با تنوع بالای فرصت های شغلی می باشد که فعالان این حوزه می توانند با کسب مهارت های تخصصی مرتبط در بازار کار عالی این رشته موفق شده و به درآمد بالا برسند.

در این گزارش اخبارکار به ۴ عنوان شغلی پر درآمد برای مهندس برق و مسئولیت های آن ها پرداخته می شود تا علاقه مندان بتوانند با در نظر گرفتن علایق و توانایی های خود، در بهترین زمینه شروع به کسب مهارت کرده و در نهایت به درآمد بالا برسند.

۱- تکنسین برق ساختمان

برق ساختمان یکی از مشاغل مرتبط با رشته برق می باشد که به طراحی، نصب و راه ‌اندازی سیستم ‌های برقی و الکترونیکی در ساختمان ‌ها می ‌پردازد. برقکاران ساختمان بر اساس استاندارد های ملی و بین ‌المللی، سیستم‌ های برقی مورد نیاز برای روشنایی، تأسیسات برقی، تأسیسات الکترونیکی و ارتباطی را طراحی کرده و به نصب و راه اندازی انواع تجهیزات برقی مانند کلید و پریز می پردازند. علاوه بر این، این افراد می توانند با بالا بردن توانایی های خود، سیستم‌ های اعلام و اطفاء حریق، سیستم‌ های امنیتی و دوربین ‌های مدار بسته، جک پارکینگی، کرکره برقی و تلفن سانترال را نصب و راه‌ اندازی کند.

بازار کار شغل برق ساختمان بسیار پر رونق بوده و افراد علاقه مند به این حوزه می توانند در موقعیت های شغلی متفاوتی کسب درآمد کنند. مهندس برق ساختمان باید از کارکرد صحیح سیستم‌ های برقی اطمینان حاصل کند و در صورت نیاز به تعمیرات و نگهداری اقدام کند. هم چنین، باید راه‌ های بهینه ‌سازی مصرف انرژی را بررسی و پیشنهاداتی برای کاهش مصرف انرژی و استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر را ارائه دهد. مهندس برق ساختمان می تواند با مهندسان سایر رشته ‌ها مانند معماری، مکانیک و عمران همکاری کند تا یک ساختمان کارآمد و ایمن طراحی و اجرا شود.

با این تفاسیر می توان گفت با توجه به اهمیت برق در زندگی روزمره و بالا رفتن نیاز به ساختمان‌های مدرن و هوشمند، شغل برق ساختمان از جایگاه ویژه‌ ای برخوردار است و درآمد بالایی را برای متخصصان این حوزه فراهم می ‌کند.

۲- تکنسین تابلو برق صنعتی

یکی از حوزه های پر درآمد مرتبط با مهندسی برق، برق صنعتی می باشد که افراد فعال در این زمینه به طور عمده با تابلو برق ها و تجهیزات صنعتی کار می کنند. برقکار های صنعتی در محیطی پر چالش کار می کنند و با سیستم های برقی و کنترلی در صنعت سر و کار دارند. مهندس برق صنعتی ضمن استفاده از تجهیزات اندازه گیری صنعتی، وظیفه طراحی و راه اندازی سیستم‌ های برقی و کنترلی مورد نیاز برای ماشین ‌آلات را بر عهده دارد و به ساخت انواع تابلو برق مانند تابلو توزیع برق و کنترل می پردازد. تست سیم کشی و عملکرد صحیح اجزای تابلو برق می تواند از وقوع حوادث خطرناک جلوگیری کند. این افراد با نرم افزار های تخصصی این رشته کار می کنند و به راه اندازی پمپ و موتور های صنعتی می پردازند. اهمیت برق در صنعت و بالا رفتن تجهیزات کنترلی بر هیچ کس پوشیده نیست. نیاز به تکنسین های متخصص و حرفه ای برای کار تابلو برق های صنعتی و تجهیزات وابسته به آن موجب شده است که تکنسین های تابلو برق بتوانند در بازار کار این رشته به درآمد عالی برسند.

۳- تکنسین هوشمند سازی ساختمان

شغل هوشمند سازی ساختمان (BMS) به عنوان یکی از حوزه‌ های جدید و رو به رشد در صنعت ساختمان، به طراحی، نصب و راه‌ اندازی سیستم‌ های هوشمند در ساختمان ‌ها می‌ پردازد. این سیستم‌ ها شامل سیستم ‌های نورپردازی، سیستم‌ های گرمایش و سرمایش، سیستم‌ های امنیتی، سیستم‌ های کنترل دسترسی و سیستم‌ های خانه هوشمند هستند. اشخاص فعال در این حوزه پر درآمد با استفاده از تکنولوژی‌ های جدید، سیستم‌ های هوشمندی را طراحی می کنند که به کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره ‌وری ساختمان کمک می‌ کنند.

این افراد با کمک دستگاه‌های الکترونیکی و تجهیزات مربوطه، سیستم‌ های هوشمند را نصب و راه ‌اندازی کند. این افراد بر انواع روش های هوشمند سازی سیمی و بی سیم مسلط بوده و با توجه به ساختمان، بهترین روش هوشمند سازی ساختمان را بر اساس توپولوژی های مختلف انتخاب می کنند.

بالا رفتن تقاضای مردم برای مدیریت هوشمند ساختمان ها به منظور بهینه کردن مصرف انرژی موجب شده است که عناوین شغلی مختلفی مانند مهندس هوشمند سازی ساختمان، تکنسین هوشمند سازی ساختمان، مدیر پروژه هوشمند سازی ساختمان و حتی فروشنده تجهیزات هوشمند سازی ساختمان در بازار کار این رشته پدید آمده و بتوانند به درآمد های بالا برسند. یکی از روش های تضمینی تبدیل به یک مهندس هوشمند سازی ساختمان متخصص، شرکت در دوره های آموزشی جامع می باشد.

۴- تکنسین پی ال سی

PLC یا Programmable Logic Controller یک دستگاه الکترونیکی است که برای کنترل و مدیریت فرآیند های صنعتی استفاده می‌ شود. این دستگاه قابلیت برنامه ‌ریزی و تنظیم دارد و به کمک آن می ‌توان فرآیند های صنعتی را به صورت خودکار و با دقت بالا کنترل کرد. PLC در بسیاری از صنایع از جمله خودرو سازی، صنایع نفت و گاز، صنایع غذایی و دارویی و غیره استفاده می‌ شود. افراد فعال در این حوزه با عنوان plc man باید با استفاده از دانش خود در زمینه برنامه ‌نویسی و کنترل فرآیند های صنعتی، سیستم ‌های PLC را طراحی و نصب کند و با کمک دستگاه‌ های الکترونیکی و تجهیزات مربوطه، سیستم‌ های PLC را نصب و راه‌ اندازی کند.

دسته ای از فعالان این حوزه با استفاده از نرم افزار های تخصصی اقدام به برنامه نویسی سیستم های PLC با زبان‌ های برنامه ‌نویسی مختلف، می پردازند. تکنسین های حرفه ای پی ال سی ضمن شناخت انواع موتور ها و سرو موتور های صنعتی، تاچ پنل های HMI و درایو های AC و DC صنعتی می توانند از برند های مختلف PLC مانند زیمنس، فتک، کینکو، دلتا، امرون و غیره با توجه به پروژه خود استفاده کنند.

با توجه به استفاده گسترده از PLC در صنایع مختلف برای کنترل و مدیریت فرآیند های صنعتی، شغل PLC به عنوان یکی از حوزه‌ های پر درآمد و پر فرصت شغلی در بازار کار مطرح است. برخی از فرصت های شغلی این حوزه عبارتند از مهندس PLC، تکنسین PLC، برنامه نویس و مدیر پروژه PLC می باشد.

لینک کوتاه : https://akhbarekar.ir/?p=1974

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.